Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość123454

jak nauczyć się rozmawiać

Polecane posty

Gość gość123454

nauczcie mnie rozmawiać, bo nie potrafię :( nie umiem znaleźć żadnego tematu, nie potrafię swobodnie mówić co myślę. Poznałam chłopaka i bardzo mi zależy na znajomości z nim i wiem że on też jest zainteresowany ale wiem że to mu minie jeśli sie nie przełamie i nie zacznę z nim normalnie rozmawiać :( Ludzie pomóżcie, dajcie jakieś dobre rady. Mam czas do wtorku bo wtedy go znowu zobaczę. Bardzo mi zależy :(

Gość gość
irenamakarena dziś nie wiem kim ty jesteś ale w*******z mnie na maksa :o zawsze na tym forum musi być jakiś zjeb :o a co do rozmawiania to sposób jest jeden praktyka, trzeba rozmawiać ze wszystkimi z kim masz kontakt, nawet tylko o pogodzie, i wtedy coraz łatwiej będzie tę umiejętność rozwijać. Musisz się przełamać i gadać o d**erelach ze wszystkimi

Gość gość123454
tylko że ja nie mam takiej potrzeby żeby gadać ze wszystkimi :( Ludzie mnie nie interesują, są wyjątki i dla nich chciałabym być bardziej otwarta i rozmowna

Gość gość
Autorko, jestes niemądra i odrzucasz dobre rady. Gość 19:00 dobrze mówi - żeby cos umieć, trzeba sie w tym ćwiczyć. Więc rozmawiaj z kim Cie życie zetknie, to i z chłopakiem bedziesz umiała. Jeśli chcesz rozmawiać tylko z nim, a reszte ludzi masz w d+++pie, to nie licz, że Ci to wyjdzie.

Gość gość
Jedną z najważniejszych rzeczy jakich powinno się pamiętać podczas rozmowy to dać się wygadać rozmówcy.

Gość gość123454
nowiem przecież że jak z nikim nie umiem to z nim też nie wyjdzie :( i to nie tak że mam ludzi w d***e tylko nie mam potrzeby żeby z nimi rozmawiać. Ćwiczyć , łatwo powiedzieć :( Ja pracuję w sklepie więc okazji mam sporo do ćwiczenia, ale nie potrafię :( Ktoś zaczyna jakiś temat a ja nie umiem tego pociągnąc dalej. Nawet o pogodzie nie potrafię bo co tu gadać przecież każdy widzi jaka jest pogoda.

Gość gość
Nie przesadzaj bycie małomównym też bywa zaletą, uważam że powinnaś być sobą a nie na siłę rozmawać na temat który ciebie nie interesuje.

Gość gość123454
gość dziś no to prawda tylko że trzeba jakoś podtrzymywać rozmowę, zadawać pytania, a ja jak mam zadać jakieś pytanie to zaraz myslę że na pewno to głupie to co chce powiedzieć i w końcu nic nie mówię i o nic nie pytam :( Jedno dobre z tym moim znajomym że on dość wygadany jest, ale co z tego bo i tak w końcu mu to zbrzydnie ze on ciągle gada a ja tylko słucham :(

Gość gość
Jeszcze raz "powiem" że najważniejsze to bycie sobą, ten facet pewnie zauważył że jesteś małomówna i pewnie i skromna i może to się mu to w tobie podoba,

Gość gość123454
no tak, wystarczy powiedzieć o co się myśli bez zastanawiania się co o mnie ktoś sobie pomyśli. Proste jak drut ale w teorii bo w praktyce to się tak nie da. :( Zawsze jak chce coś powiedzieć to najpierw myślę czy to w ogóle ma jakiś sens, czy to coś wniesie, czy warto to powiedzieć i kiedy przeanalizuję moją wypowiedź to i tak już jest za późno żeby to powiedzieć :(

Gość gość123454
gość dziś no na to liczę że mu się to podoba :D bo inaczej kiepsko to widzę

Gość Turkuć
To mniej myśl. Co złego Ci człowiek zrobi jak powiesz coś nie tak?

Gość gość123454
Turkuć dziś nie myśl, dobra rada tylko jak to zrobić. Już wiele razy próbowałam mówić od razu jak coś pomyślę, bez zastanawiania się i jakoś mi to nie wychodziło.