Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaszkamanna

pierwsze objawy ciąży... nakręcanie czy potwierdzenie??

Polecane posty

Gość kaszkamanna

Witajcie. Chciałam założyć topik z opisem przeczuć związanych ze staraniami o dzidziusia. Chodzi o opisywanie objawów, aż do czasu ich potwierdzenia @ lub ciążą. Być może to pozwoli nam pokazać jak wiele z objawów jest wynikiem naszej bujnej wyobraźni lub ile z nich mogą prawdziwie przepowiadać powiększenie rodziny Zacznę od siebie. Staramy się pół roku, to nasze drugie dziecko. Od tego miesiąca od 18 dnia cyklu przez 7 dni biorę duphaston. Spodziewany termin @ to 1 maj. Jutro według zaleceń gina robię betę hcg. Z objawów innych niż na @ to: boli brzuch poniżej linii pępka i uczucie wypychania (chyba to kwestia wzdęć)., do tego zmęczenie (pogoda) i humorki mnie łapią. Nie wiem, czy któreś z nich mogą przepowiadać ciążę, choć tak bardzo bym chciała. Być może przepowiadają @ lub są wynikiem zażywania progesteronu. Czekamy i się dowiemy. A jak u Was jest?? chce ktoś dołączyć??

Gość gość
Fajnie trzymam kciuki żeby staranka zaowocowały. Ja tez jestem na etapie starań ale póki co mimo tego ze staramy w dni płodne to ciąży jak było tak nie ma. Od kilku cykli to samo. Zastanawiam się czy to może mieć związek z tym ze po stosunku zawsze idę pod prysznic u to dość szybko po ok 15 minutach. Nie wiem już sama.

Gość gość
gość 22:12 Witaj. My też już się sporo staramy, a ciąży nadal nie ma :( działamy już od jakiegoś czasu przy pomocy lekarza i mam nadzieje, ze wspomoże on nasze starania. Mycie się nie powinno zaszkodzić :)

Gość Keli123
Witam ;) To mój 23 dc póki co mega nerwowość nicZym bomba, wrażliwe sutki czasem zgaga mega wzdęcia jestem ciekawa co Będzie Fajny pomysł na temat; )

Gość Mała Pe
Ja już w terminie porodu :) Czekam na rozwiązanie. Z pierwszych objawów, które miałam, to ból piersi, taki, że nie mogłam się w nocy przewrócić z boku na bok, dreszcze i bóle mięśni, jakbym miała grypę. Nawet lekko podwyższona temperatura. I ogólne rozbicie, potem duża senność :) To moja pierwsza ciąża, trzymajcie kciuki za poród :D Pozdrowionka przyszłe mamusie :)

Mała pe a żyłki na piersiach kiedy się pojawiły? I w jakim dokładnie miejscu?

Gość Mała Pe
Żylek tak bardzo nie zauważyłam, ale sutki zaczęły się szybko zmieniać, powiększać. No i niestety pierwsze rozstępy zauważyłam na piersiach po 3 miesiącach. I takie małe pieprzyki. To chyba hormony. Lekarz mówił, żeby się tym nie przejmować, że znikną ;)

Gość gość
Ja oprócz zatrzymania miesiączki nie miałam kompletnie żadnych objawów ciąży, z czasem oczywiście powiększał się brzuch ;) ale tak to zupełnie nic.

Gość Kaszkamanna
Ja w pierwszej ciąży miałam objawy jak na @ tylko tak nasilone, że 2 tabletki przeciwbólowe wzięlam, a wieczirem mnie tknelo i zrobiłamtest i dzien przed@ wyszly 2 krechy. Teraz juz sie staramy i staramy i tak nie mogę się doczekać, że wszystko wydaje mi się obawami. Tersz mam przeczucie, że to to. Dziś beta to oceni czy nakrecam się czy nie

KasZka manna a długo się starasz teraz ? Czy jak spada.temperatura w 24 dc to źle prawda ?

Gość gość
Ja mam objawy ciąży co miesiąc a w niej nie jestem. Jak bym wsluchiwala się w nie to bym oszalala. Najlepiej czekać na brak miesiączki i robić test bo potem tylko rozczarowanie.

Gość gość
Ja tez tak już miałam. Czułam dziwne ciągniecie w dole brzucha przez cale dwa tygodnie, jakieś kłucie w jajniku itp a test negatywny. Tyle ze piersi nie były powiększone ale lepiej się nie nakręcać bo to działa jeszcze gorzej. U mnie to powoduje stres itp bo wiem ze 25 lat dawno już za mną.

Gość Kaszkamanna
To prawda, że umiemy się nakręcać jak nikt.... Właśnie po to założyłam ten wątek

Gość Kaszkamanna
Moja dzisiejsza beta w 26dc wynosi 7. To za mało, albo się coś zadziała albo zakończy. Za 3dni powtarzam.....

Gość Kaszkamanna
Dla trzeciego tyg od 9,5 wzwyż... Martwię się bo bardzo boli mnie brzuch...

Gość gość
Ja zaszlam w pierwszym cyklu i pamietam bardzo dobrze moje odczucia juz kilka dni przed spodziewana @. Bol piersi, tydzien przed @, zmeczenie, zasnelam u kosmetyczki na pedicure. I to by bylo na tyle, moze komus pomoze rozpoznac ciaze przed zrobieniem testu.

Gość gość
Normanie jakby ruchy dziecka w brzuszku kilka dni po stosunku. To było moje maleństwo.

Gość Kaszkamanna
Hej. Ruchów dziecka nie czuć tak szybko, to raczej gazy i wzdęcia co się często zdarza na samym początku ciąży. Mnie już dziś brzuch mniej boli tylko czasem troszkę przymula. Czuję ze beta mi spada i doszło do ciąży biochemicznej☹ jutro powtórna beta i bedzie pewność..

Gość Kaszkamanna
A jak u Was? Czy ktos też oczekuje na dziecko i ma pierwsze objawy? I nie jest pewien czy objawy te to ciąża czy są one efektem nakręcenia?

Gość gość
Jestem w 5 tc. Moje pierwsze objawy to chwilowe zdenerwowanie, gazy oraz bol jak na miesiaczke ktory minal w dniu spodziewanego okresu ktory nie przyszedl :)

Gość Kaszkamanna
13:36 czyli gazy są disc powszechne

Gość gość
Witam w pierwszej ciazy ból piersi oraz brzucha jak na okres,a w drugiej po za przeczuciem ze jestem w ciąży bardzo widoczne żyły na piersiach,bol piersi i brzucha :-)