Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

facet leń a w domu noworodek.

Polecane posty

Gość gość
Czyli nie negujesz mojej opinii ze opieka nad noworodkiem to mega ciezka harowka a to czy powinna miec dziwcko czy nie to juz nie mnie oceniac

Gość gość
To normalne, że noworodek płacze, robi kupkę pod siebie i często potrzebuje karmienia. Trzeba wytrwałości i cierpliwości. Masz pewnie dobrego męża, niewielu mężczyzn garnie się dojakiejkolwiek opieki nad noworodkiem. Może wcale nie chcieliście dziecka, bo nie rozumiem tematu?

Gość gość
g****o prawda. Miałam noworodka, byłam 2 miesiace w domu, pozniej musiałam wrocic konczyc specjalizacje i uczyc na uczelni. Potem wracałam do domu i w nocy mi dziecko sie darło. Jakoś dzieciaka nie obchodziło,że byłam po 16h zmianie.. Partner pracował wtedy kiedy ja byłam z dzieckiem w domu. NIKT mi nie pomagał a nie narzekałam. Niech mi któraś powie, że na macierzynskim jest taka straszna praca to padne ze smiechu. Sie królewny znalazły, które opieka nad własnym dzieckiem przeraza. Wstyd, ze ktoś taki w ogole jest płodny...

Gość gość
Przeciez napisala ze oboje zdecydowali sie na dziecko świadomie. Dlaczego zawsze obwiniacie matkę a facet to święty jest czy ma jakies przywileje? Oboje sa rodzicami i nie ma podziału czy tata czy mama. Oboje powinni sie zajmować dzieckiem z takim samym zaangażowaniem

Gość gość
21:13 co ty porównujesz opiekę nad dzieckiem jak jest w domu mąż i nie ma. Autorka napisała ze jej mąż jest w domu ona jest wykonczona a ten sobie idzie jeść zamiast ją odciążyć chwile. Autorka zajmuje sie dzieckiem sama jak jej mąż jest w pracy i tez nikt jej nie pomaga ale po powrocie z pracy mąż łaskawie mógłby wziac dziecko a ona niech odpocznie. Tym bardziej ze wrzeszczące dziecko jest

Gość gość
Chyba mi się w mózgu coś poprzestawialo jak to czytam. Mój mąż ma pracę ciężką częściowo fizyczną a gdy urodziny się syn fizyczna po 10 h i robił wszystko. Poza karmieniem bo ja karmilam piersią więc on czasem kopniety w nocy przewijal bo ja padalam synek budził się ponad 10 razy w nocy wcześniak problemy z układem nerwowym. Wiele nocy spaliśmy osobno ja z synkiem żeby mąż niezabil się o własne nogi w pracy. Były noce gdy on mi małego przynosił i pilnował żebym nieusnela albo sam odkładam małego do łóżeczka. Były noce zabkowania gdy niespalismy w ogóle a on szedł do pracy i byliśmy sami a kino to było jak mały rok skończył. A ty masz męża lenia.... Dziecko na mm karmione co 3 h o ty zmęczona wielce... Babcia siostra i co jeszcze.... skończcie do spa a noworodka zostawcie na tydzień z dziadkami żeby odpocząć.

Gość gość
Mężczyzn nie znasz :-)? Lepiej niech zajmują się zarabianiem pieniędzy i utrzymaniem rodziny. Jak można wymagać od tego biednego chłopa, by jeszcze ciągnął drugi etat w domu. Jak tam trochę pomoże, to trzeba się cieszyć, że w ogóle wykazuje taką inicjatywę.

Gość gość
trzeba było kupic sobie psa...

Gość gość
Przeraża mnie to, że macie dzieci :-o

Gość gość
Jasne facet nie musi pomagać ma tylko iść do pracy na 8 godzin przyjść i lezec przed tv a baba 24 h na dobę ma zapieprzać i nawet ma nie jeść nic bo dziecko ciągle płacze.

Gość gość
Yyyy, to normalne ze kobieta siedzi w domu z dzieckiem a facet pracuje. piertolone feminazistki :o

Gość gość
Szok że twój mąż wstaje co drugą noc do dziecka,ja bym nie pozwoliła, bałabym się że coś nieumiejętnie zrobi,poza tym mąż pracuje..Jak urodziłam blizniaki przeniosłam się z dziećmi do drugiego pokoju, żeby mąż mógł się wyspać do pracy,świetnie dawałam sobie radę.Teraz chłopcy mają 8 lat.

Gość gość
Sama napisałaś ze byliście w kinie a potem on nie moze wg ciebie zjeść bo ma przewinąć czy co tam i źle bo zrobiła to siostra nie ty.... A potem ty zła ze się przespać nie mozesz. Znaczy ty sobie wymyslilas że będziesz mieć dzień wolny a on ma robić wszystko może on też chce wolnego odrobinę. Rozumiem że w zwykły dzień możesz być zmęczona bo sama z dzieckiem ale to był dzień relaksu wyjście bez dziecka to jak ja wracałam to jakbym dziecka tydzień nie widziała mogłam robić wszystko cały czas bo miałam. 2 h przerwy a ty Roch bo mąż leń... A ty to pracus że szok.

Gość gość
Jak mnie wkurza takie gadanie ze matka musi się zająć dzieckiem a ojciec niech robi co chce czy nie dociera do was ze matka i ojciec tak samo powinni się zajmować dzieckiem? To juz nie te czasy kiedy robi się z kobiety niewolnicę

Gość gość
Kobieto twój mąż pracuje i wstaje w nocy do dziecka?Ja bym ci doope skopała na jego miejscu.To może ty idź do pracy a potem jeszcze wstawaj w nocy do dziecka!Nie nadajesz się na matkę. Jesteś leniwa i wygodna,migasz się od opieki nad dzieckiem.Wymagasz żeby mąż na równi z tobą zajmował się dzieckiem,nie myślisz o tym że on pracuje zawodowo.Puknij się w głowę,masz dobrego męża bo inny to by ci taką awanturę zrobił że ustawiłby cię do pionu.