Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1997

PMS a matura

Polecane posty

Gość 1997

Witam dziewczyny :) W czwartek rozpoczynają się matury, a ja zaczynam już odczuwać napięcie przedmiesiączkowe. Na razie bolą mnie tylko piersi, ale to mi nie przeszkadza. Chodzi o to, że miesiączka wypada mi dopiero na następny wtorek, czyli jeszcze do tego czasu długo :( Boję się o maturę z angielskiego, a zdaję podstawową (o godzinie 9), a o godzinie 14, tego samego dnia- rozszerzoną. Na kilka dni przed miesiączką mam okropne problemy z koncentracją i sennością i boję się że nie będę mogła skupić się na słuchaniu, a potem na czytaniu ze zrozumieniem. Zwłaszcza, że w jeden dzień piszę aż dwie matury. I tutaj moje pytanie- macie jakieś rady? Czy PMS da się jakoś zwalczyć? Albo chociaż złagodzić? Szczerze to już wolałabym mieć okres na maturze niż PMS. Może tego nie zrozumiecie, ale jest on dla mnie naprawdę uciążliwy. A może da się jakoś przyspieszyć miesiączkę? Co mi radzicie? Może wypić jakieś energetyki przed maturą, czy coś w ten deseń? Doradźcie, bardzo proszę :)

Gość gość
Up

Gość gość
baba bez bolca dostaje p*****lca!!! jeśli jesteś w miarę ładna to napisz do mnie, to się pobzykamy co by stres przedmaturalny zredukować :)

Gość gość
Nie przesadzaj. Po prostu weź sie w garść i zmobilizuj w tym waznym dniu, a nie analizuj, co Ci jest i co może być.

Gość gość
Dokladnie, w czasie matury wydzieli sie hormon stresu - adrenalina, który skutecznie zwalczy objawy pms. Jak przyspieszysz sztucznie miesiączkę lub napijesz sie za duzo jakichs świństw, to na pewno sobie nie pomozesz.