Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karlin

Pytanie o szybkowar!!

Polecane posty

Gość Karlin

Witam, pewnie wiekszosc uzytkowniczek szybkowarow wysmieje moje pytanie, ale licze, ze mi pomozecie!;) Nigdy wczesniej nie spotkalam sie z tym urzadzeniem, nikt w moim otoczeniu w nim nie gotowal, takze nie do konca wiem jak ono dziala... I tu pierwsze pytanie: jesli gotuje np kurczaka to wlewam wode i kurczak jest w niej przykryty? A przyprawy? Wsypuje do tej wody? ;) Kolejne pytanie: przy gotowaniu np zimniakow (lub wlasciwie czegokolwiek) wlewam pol szklanki wody i jak koncze gotowanie to odcedzam te ziemniaki i dalej pozostaje te pol szklanki? Pytam poniewaz zastanawiam sie czy jak za dlugo sie bedzie gotowac to tak jak w normalnym garnku cala woda moze wyparowac i sie przypalic?! Czy jest mozliwosc przypalic w tym potrawe? Dziekuje za wszystkie odpowiedzi i porady;) Jesli mozecie to napiszcie jakie firmy polecacie na kupno szybkowaru;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dolączam się do pytania, bo też zastanawiałam się kiedyś w sklepie nad kupnem tego garneczka;-))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
w szybkowarze gotujesz wszystko jak w normalnym garnku, tylko 1/3 tego czasu, co w zwykłym garnku, np. na zupę wystarczy 15-20 minut wrzucasz wszystko na raz, co jest potrzebne w zupie, gotujesz np. 15 minut, wyłaczasz, czekasz az para zejdzie, otwierasz, doprawiasz i gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Upppp!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
szybkowary i multicookery to duże ułatwienie , szybkowar mam od 6 lat kupiłam kiedyś w Niemczech a multicookera z panasonica mam od ponad roku. Dużo szybciej robi się jedzenie plus jest też taki, że w multicookerze możesz robić wszystko na raz:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćisa
Dobry szybkowar to taki, w którym można gotować bez ryzyka przypalenia się potrawy. Ja mam z philipiaka z dnem, które równomiernie rozprowadza ciepło i powłokę zapobiegającą przywieraniu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×