Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rejestracja do up pomocy

Polecane posty

Gość gość

Chce sie zarejestrowac do up zeby isc do dentysty za darmo, nie chce pracy bo za 3 tygodnie wyjezdzam za granice Jak wyglada ta rejestracja? Jakie trzeba miec dukumenty? Wiem ze swiadecteo ukonczenia szkoly ale co jeszcze? Bo czytalam ze jakies swiadectwa z bylych prac i jakies inne zaswiadczenia... Moge powiedziec ze nigdzie nie pracowalam? Czy oni to jakos sprawdzaja?? I jak wyglada z wyrejestrowaniem sie? Czy jak nie przyjde po miesiacu to mnie skreslaja po prostu i nie trzeba tam nic zglaszac czy musze im zglosic ze podjelam prace za granica?

Gość gość zawadiaka
1. To wątpię czy z nfzu dostaniesz wizytę u dentysty do 3 tygodni. Terminy są nawet po kilka miesiecy, szczególnie jeśli to pierwsza wizyta a nie w trakcie leczenia. 2. Do rejestracji potrzebny dowód osobisty, świadectwo ukończenia szkoły/uczelni, swiadectwa pracy jak ktoś ma. 3. Jak zarejestrują, to wyznaczają termin, mozesz nawet pierwszy dostać za tydzień. Jesli sie nie stawiasz, albo odmówisz przyjęcia pracy lub kursu, to cię wywalają i tracisz ubezpieczenie.

Gość gość
już się zarejestrowałam, mam termin za 2 tygodnie czyli mogę wyjechać za granicę nie zgłaszając tego nikomu?

Gość gość zawadiaka
To dział tak, jeśli masz termin i nie przyjdziesz, ani w tym czasie nie dostarczysz L4, to po 7 dniach wysyłają pismo, że utraciłaś status bezrobotnego i bla bla bla.