Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Modelka z zespołem Downa, co myślicie?

Polecane posty

Gość gość

Madeline Stuart to modelka z zespołem Downa. Bierze udział w wielu sesjach. Insta: madelinesmodelling Jej oficjalna strona: madelinestuartmodel.com Filmik make up z jej udziałem: Sześć twarzy Madeline. Modelka z zespołem Downa wcieliła się w postaci z bajek. Wywiad z Madeline: Model Madeline Stuart living with Down Syndrome (z kanału Expresso show) Ze swojej strony mogę powiedzieć, że Madeline ma śliczne włosy i ciało. Niestety niewiele jest w stanie powiedzieć, przejrzałam dużo wywiadów z nią i odpowiada jedynie ,,yes/yea", nic poza tym. Natomiast wystarczy obejrzeć poniższy filmik, żeby się przekonać, że ludzie z zespołem Downa potrafią normalnie rozmawiać z ludźmi i funkcjonować w społeczeństwie: ,,Normalny facet, który lubi sport" (polski film o sportowcu z zespołem Downa), polecam obejrzeć, on mówi 1000x więcej niż Mad Myślę, że jej mama mogła poświęcić jej więcej uwagi i mocno z nią pracować, zamiast robić z niej warzywo, co często ma miejsce w środowisku osób z Downem. Nie wiedzą o potencjale osób z Downem, więc w ogóle nie próbują przystosowywać ich do życia. Nawet w wywiadach mama mówi wszystko za nią... Gdyby inne wychowanie, prawdopodobnie Madeline byłaby w stanie składać normalne, sensowne zdania, zamiast gadać non stop ,,yea". Dodam jeszcze, że jakiś rok temu Mad wyszła za mąż.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować