Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie lubię poniedziałków

A Marysia dla dziewczynki co myślicie

Polecane posty

Gość Nie lubię poniedziałków

Bardzo podoba mi się to imię ale zastanawiam się czy nie jest zbyt staroswieckie. Maria, Marysia - co myślicie? U nas też nazwisko kończy się na -ska.

Gość gość
Najgorsze imię jak dla mnie, bije nawet Katarzynę, którego to oklepanego imienia nie znoszę. Marysia... bleh...

Gość gość
Ładne, pasuje do kobiety w kazdym wieku

Gość gość
Mi się bardzo bardzo bardzo podoba. Gdybym miała córkę była by marysia albo Małgosia. Imię które kasuje do kobiety dorosłej jak i do dziewczynki. Nie jest teraz zbyt popularne więc na pewno w przedszkolu czy szkole niebedzie 5 o tym imieniu jak z lena czy ala

Gość gość
Ja mam tak na imię ... A jestem dorosła kobieta. Nienawidze tego imienia . Używam drugiego ... Jest wiesniackie. Nie krzywdz dziecka.

Gość gość
Wiesniackie to jest Dżesika lub Brajan, Dosłownie tak pisane:) Jeśli nie Maria, bo może za poważne w dzieciństwie, to Marianna? A wołać można na córkę Marysia lub Ania.

Gość gość
Bardzo ładne imię, klasyczne, występuje w wielu językach. Dla mnie piękne choć teraz chyba dość popularne.

Gość gość
Wracają do łask polskie tradycyjne imiona. Córka nazwała swego syna Jan, Jasiek, Jasio. Kobieta po 2 kierunkach studiów, perfekt 3 języki obce, od 10 lat wlasna , dobrze prosperująca firma. Patologią nie jest:)

Gość gość
A ja nadam mojemu dziecku zagraniczne imię bo całe życie mieszkam za granica, mam obywatelstwo tego kraju, i guzik mnie obchodzi co Polacy będą sobie myśleć. Serio tak was obchodzi zdanie zupelnie obcych ludzi na forum?

Gość gość
Mi się podoba

Gość gość
To nie są jacyś ludzie na forum tylko statystyczni Polacy

Gość gość
ładnie Marysia,najgorsze są Brajany,Kewiny,Analki,Dżesiki,Pamelę nawet słyszałam

Gość gość
mi się nie podoba, jakoś kojarzy mi się tylko ze starszą panią a nie młodą osobą, chociaż i takie Marysie znam

Gość gość
Te wszystkie Marysie, Zosie, Jasie, Antki są nudne i pretensjonalne - że niby takie tradycyjne, z dziada pradziada. Oczywiście Brajany, Alany są jeszcze gorsze, ale stosunkowo rzadkie w dużych miastach, a przynajmniej w moim środowisku. Za to Jasiów i Julek jest na pęczki. A przecież jest cała masa neutralnych imion, np. Joanna, Marcin, Tomasz, Magdalena...

Gość gość
Czy można je skracać Mery?

Gość gość
W dawnej Polsce uchodziło -serio _ za pechowe imię . Znam wiele Maryś ale ...żadna z nich nie przkonuje -ŻADNA . Połowa to typowe 'Mariolki ", proste wulgarne kobiety .Pozostałe -dwie obsesyjnie tego imienia nienawidzą jedna z nich regularnie używa drugiego imienia .Kolejna- typ zołzy i podstepnej żmiji ,nawet lubi jak się zwracać do niej per Marysia z tym że efekt jest groteskowy bo komicznie koliduje ta "Marysia" z brzydką pomarszczoną kobietą ... Tak więc -poszukaj innego imienia .

Gość gość
Gość 18:18 myślę że jakaś Marysia odbiła Ci faceta;)