Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KarolWoj

prawo jazdy

Polecane posty

Gość KarolWoj

Hej, niedługo kończę osiemnastke i chce się zapisać na kurs. Czy mogę to zrobić przed urodzinami i już wtedy zacząć chodzić na zajęcia?

Gość gość
nie wiem, czy możesz.

Gość wacekqltura
możesz na kilka miesęcy bodajże przed urodzinami, zapytaj w szkole jazdy, do której chcesz iść, na sto procent Ci pomogą

Gość Tymoteusz1
Faktycznie, można wcześniej, ale ten czas też jest konkretnie określony. Na pewno musisz zorientować sie w samej szkole. Pamiętaj też o badaniach lekarskich dla kierowców. W http://badania-lekarskie-dla-kierowcow.pl/ masz dobrze opisany ich przebieg. Bez takich badań nie uzyskasz prawa jazdy.

Gość AndrzejŚ
Nazywam się Andrzej Świsulski i jestem instruktorem jazdy. Od 2015 roku nastąpiła możliwość podejścia do egzaminu teoretycznego bez zapisania się na kurs. W takim przypadku, po otrzymaniu PKK (Profil Kandydata na Kierowcę) zapisujemy się na część teoretyczną bezpośrednio w ośrodku egzaminacyjnym. Po zaliczeniu egzaminu udajemy się do szkoły jazdy na pierwszą pomoc przedlekarską. Następnie rozpoczynamy część praktyczną. Kurs na prawo jazdy kategorii B możesz rozpocząć trzy miesiące przed ukończeniem 18 lat. W takich przypadkach niezbędne jest uzyskanie pisemnej zgody rodzica lub opiekuna prawnego. Do samego egzaminu możemy podchodzić miesiąc przed 18. urodzinami. Jednak nawet jeżeli uda Ci się zdać egzamin, sam dokument można odebrać dopiero w dniu uzyskania pełnoletności. Zapraszamy na stronę https://kursant.wroclaw.pl/.