Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

EllaOne

Polecane posty

Gość gość

Witam, podczas stosunku ktory byl w 21 dniu cyklu pękła nam prezerwatywa... Tabletkę ellaone zjadłam 12 godzin po stosunku. Czy są szanse na zajście w ciążę?

Gość gośćS
Jestem w takiej samej sytuacji :( czekam na @

Pigułki antykoncepcji awaryjnej nie są w 100% skuteczne. Istnieje bowiem możliwość, że do owulacji doszło przed zażyciem pigułki antykoncepcji awaryjnej. Największe szanse powodzenia daje zażycie pigułki antykoncepcji awaryjnej możliwie jak najszybciej po odbyciu stosunku bez zabezpieczenia.

Nie wiemy ilu dniowe masz cykle. Skorzystaj z wyliczenia dni plodnych na internecie. Wskaże ci to również planowy dzień owulacji. Jeśli współżycie miało miejsce przynajmniej dzień przed rzekomą owulacja, tabletka POWINNA zadziałać. Tak samo w dniu owulacji. Jest niepewność. Jednak oprócz opóźnienia jajeczkowania, tabletka wytwarza "wrogie" środowisko dla plemnikow, przez co mają ciężej sie.. wbić :) Jeśli do zbliżenia doszło po owulacji (dwa, trzy dni) nie powinnaś się martwić, jajeczko żyje tylko z 24h - 36h. Nie pozostaje ci nic innego jak poczekać 15 dni od stosunku i zrobić test z porannego moczu. Koniecznie unikaj stresu! Nie myśl o tym. Co miało się stać to się stało, a stres może opóźnić @.

Gość gość
Ostatnio przez dwa miesiące miałam regularnie 9 marca i 9 kwietnia. Niestety bardzo się tym stresuje i zapewne kolejna miesiączka się opóźni ze względu na tabletkę i dodatkowo stres