Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hukykuky

Ciąża POMOCY !!!!!!

Polecane posty

Hej ! Ostatnio na wizycie lekarskiej otrzymałam USG z trzema pęcherzykami Graffa w lewym jajniku. Dwa byly dosc spore (ok. 15mm w 10dc), a jeden mniejszy. Po kilku dniach na USG był tylko jeden pęcherzyk (22mm). O co chodzi, co stało sie z resztą pecherzyków ? Czy możliwe, że tamte mniejsze zostały " prrzykryte" na obrazie USG tym większym i nie było ich widać ? Pomóżcie Kobitki !

Gość gość
W którym jesteś tygodniu teraz ? No i w którym byłaś wtedy na pierwszym usg ? Ja w pierwszej ciąży tak miałam ze byłam w 3 tyg i było własnie jakby kilka pęcherzyków i wtedy ze tak powiem cos sie tworzy;p a potem byłam na usg w 5 tyg , był juz jeden pęcherz i wszystko Ok .

Gość gość
Przecież pęcherzyk graffa pęka. Poczytaj o rozmnażaniu ludzi

Jasne, ze pęka, ale jak jest dojrzały. Dlatego pytam jak to się stało, że 3 "zagineły", a jeden został. Po prostu ciekawi mnie to, czy moze na USG nie było ich widac, a w rzeczywistości były. Przepraszam za słabą składnie, ale pozna godzina robi swoje ;)

Czasem zdarza się tak, że rozwijać zaczyna się kilka pęcherzyków, lecz jeden zaczyna dominować i tylko on dojrzewa, a reszta zanika.

Gość gość
po prostu nawet 3 mogą zaniknąć i nie dojdzie do zapłodnienia