Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wartościowych ludzi jest bardzo niewiele

Polecane posty

Gość gość

Ludzie są zapatrzeni w sobie sam materializm i egoizm

Gość gość
I Ty oczywiście do nich należysz? A inni są be? :-D

Gość gość
Ja jestem dobry i piękny. Jakbyście szukały materiału na kochanka, męża, to polecam.

Gość gość
Ja siebie nie oceniam oceniają cie inni. Rozglądnij sie wokół siebie i sam oceń. Ten powyzej to tylko przykład i co o takim człowieku można powiedzieć

Gość gość
No co? Niegłupi i dowartościowany. Silny. Wow

Gość gość
Do 8:54 Nawet nie wiesz o tym ze jestes takim kretynem.

Gość gość
Do 9:47 W normalnym życiu dostalbyś poprostu w mordkę :-) i po sprawie

Gość gość
Nie jestem, choć ponoć tu tacy bywają. Kretyni rzadko są dobrzy i piękni, subtelni, inteligentni.

Gość gość
Argument ze strefy przemocy..ojej tylko tyle, płasko trochę .

Gość gość
Nie rozumiem po co wpieprzacie sie do wątku nie mając nic do powiedzenia. Dokladnie tak samo jest w zyciu najwiecej krzycza ci ktorzy nie maja nic do powiedzenia

Gość zwyczajny ludek
poznam wartościowych, podajcie GG to sobie popiszemy

Gość gość
Wartościowych ludzi jest bardzo dużo, a to, że ty ich nie spotykasz, to twoja wina. Zmień środowisko.

Gość gość
tak jest ich bardzo dużo szczególnie tych co za pieniądze wszystko kupują wiesz co to wartościowy człowiek ? poczytaj

Gość gość
Wartosciowych mezczyzn ubywa z powodu zachowania kobiet. Kobiety ich elimunuja.

Gość gość
Deprawują Choćby taka Ewa.. Mężczyźni od początku mieli ten problem. Kobiety czasem się opierają ( o ścianę ).

Gość gość
Posłuchaj. Wybierz się do kościoła i zacznij gadać, że w kościele bardzo mało ludzi gra w siatkówkę. Właściwie, to nikt nie gra. Jak przebywasz w mało wartościowych środowiskach, to się nie dziw, że nie spotkasz tam wartościowych ludzi, podobnie jak w tym kościele nie spotkasz grających w siatkówkę. Zrozum, w tobie jest problem, nie w ludziach. Ty chciałbyś spotkać wartościowych ludzi tam, gdzie ich nie ma, a tam gdzie są nie umiesz trafić. Może i dobrze, bo wartościowe środowiska po prostu by ciebie, osoby bez żadnych wartości nie zaakceptowały. A tak, wartościowi ludzie najczęściej trzymają z wartościowymi, a nie z byle kim, kto tylko narzekać umie i jeszcze ma dwie gry na telefonie i to jest cały jego życiowy dorobek. Nie mam racji? A ile języków znasz, jaką szkołę skończyłeś, jaką masz pracę? Jaka jest twoja wartość? Chciałbyś się podczepić i wykorzystać? Na szczęście wartościowi są na to najczęściej za mądrzy, żeby dać się wymanipulować byle komu.

Gość gośćP1
To zależy jak kto postrzega "ludzką wartość".... Dla jednych jest to status majątkowy, dla innych jego cechy charakteru a dla jeszcze innych to jak wygląda.....

Gość gość
,,Nie mam racji? A ile języków znasz, jaką szkołę skończyłeś, jaką masz pracę? Jaka jest twoja wartość? Chciałbyś się podczepić i wykorzystać?" xxx ja nie znam języków, skończyłam zawodówkę i pracuje w zawodzie. To jaka wartość przedstawiam? :D

Gość gość
dlaczego nie znasz języków, nie chce ci się uczyć, czy masz inne hobby i na naukę języka na razie nie masz czasu? wybrałaś zawodówkę, żeby ciągnąć rodzinny interes, fryzjerstwo, cukiernictwo, czy po prostu nie miałaś ochoty dalej się kształcić? Pracujesz, a czy praca przynosi ci satysfakcję, czy jesteś z niej zadowolona i nic chciałabyś wykonywać innej pracy? To wszystko ma znaczenie, oceniając wartościowość człowieka. Ale faktem jest, że na naszą wartościowość wpływa wszystko, co w siebie zainwestowaliśmy. Ten dodatkowy język, duży zasób wiedzy, nie tylko wyniesiony ze szkoły, ale dodatkowo uzupełniony w dziedzinach, które nas interesują. Skłonność do tego, żeby w siebie inwestować, rozwijać się. Ale np. znajomość włoskiego, czy hiszpańskiego, nawet jeśli ci dziś nie potrzebna, zwiększyłaby twoją wartościowość.

Gość gość
Odkąd złote zęby wyszły z mody to rzeczywiście trudno spotkać kogoś wartościowego

Gość no właśnie gdzie
to gdzie ci wartościowi ludzie są? chętnie się tam wybiore. nie chodzi o adresy ale generalnie

Gość jestem tu sobie
gość dziś znam języki, mam studia, pracuje nie w zawodzie bo nie mam wtyków, szerokie zainteresowania światem, co jeszcze ma być?

Gość gość XYZ
gość dziś istotne jest co reprezentujesz intelektualnie i umysłowo a nie co masz i co robisz i jaką szkołe masz "odwaloną", najgorsi ludzie to umysłowe pustaki, bez względu na to jakie mają wykształcenie i prace. Ja lubie ludzi przede wszystkim samodzielnie MYŚLĄCYCH

Gość gość
masz rację autorze,są tacy ale mało ich

Gość gośćkotaaa
i ja wolę zalety ducha niż umysłu :-)

Gość gość
sa grupy na fb takich ,piękni ,ale nie związani z religią tylko otwarte umysły i dobrzy

Gość gość
Wartościowi ludzie to wg mnie tacy, którzy coś sobą wnoszą naszego świata, oddziałowują na niego, ci którzy coś tworzą, a także ci wysoce utalentowani, ludzie pracujący dla dobra i rozwoju cywilizacji jak i dążący do ulepszania standartu życia całych społeczności. I tak po kolei: wynalazcy, naukowcy(badacze laboratoryjni, lekarze, astrofizycy), inżynierzy, spece od najnowszej technologii, obrońcy środowiska (na nic będzie rozpatrywanie moralności czy wartości, kiedy nie bedziemy mieli czystej wody, a więc co pić albo co gorsza czym oddychać), dalej na liście są wybitni sportowcy, którzy pokonują bariery naszej fizycznosci i osiągają nieosiagalne.. dla całej reszty; artyści, a w szczególności muzycy, kompozytorzy, (muzyka najpiękniejsza dziedzina sztuki :P jest czymś boskim dla d.ucha :) Właściwie miarą wartości człowieka będzie to co daje dla świata i ludzi.. to może być też walka o wolność. Jeśli chodzi o najbardziej wartościową cechę charakteru to jest to dla mnie honor. Wartości nie mierzy się w pieniądzach, tylko tym za co te pieniądze się otrzymało.

Gość gość
Le tam. wartosciowy czlowiek wcale nie musi miec mgr, ani inz. czy doktoratu, przed nazwiskiem .Wartosciowy to ten ,co nie przeklina jest pracowity, ambitny ,dazy do celu i nie mowi zle o innych ,chociaz wie ze, sa zli i dobrzy ludzie.

Gość gośćP1
Czyli według waszych definicji "ludzi wartościowych" Hitler , Stalin i Putin byli, są bardzo wartościowymi ludźmi ????? Przecież dążyli do doskonałości eliminując przeszkody na swojej drodze. Rozwijali swoje pasje (mordowanie ludzi w obozach i komory gazowe, czy bombardowanie niewinnych ludzi). Przez nich zginęło miliony ludzi.To przecież ludzie bardzo inteligentni , świadomi swojej inteligencji i "wyjątkowości". Przecież jak neonazista na ulicy skopie żyda to dla innego neonazisty też będzie "wartościowym człowiekiem". Jak zwykle punkt widzenia zależy od punktu siedzenia..... Czy według was człowiek słabo wykształcony ale wspaniały przyjaciel, mąż, ojciec jest mniej wartościowym człowiekiem człowiekiem ??????

Gość gość
Dla mnie wartościowy człowiek to taki który widzi piękno w drugim człowieku. Nie patrzy na rzeczy materialne. Nie wywyższa się. Nie jest chciwy, zazdrosny. Ma duzo empati. Docenia wartość najprostszych rzeczy. Nie gardzi innymi. Jest wartościowy duchowo i emocjonalnie. Tego żadna szkoła nie nauczy.