Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szczeniak placze jak zostaje sam w pokoju

Polecane posty

Gość gość

Mam 7 tyg szczeniaka. Ogolnie pozwalam mu chodzic po calym mieszkaniu kiedy moge go obserwowac, bo niestety nie jest nauczony czystosci i jak sie go pusci w samopas to robi gdzie popadnie. W moim duzym pokoju ma rozlozone maty i na nich ladnie sue zalatwia, ma tez ogromne poslanie, dostęp do wody i zabawek. Kiedy mam cis di zrobienia cxt to przy sibiee czy obiad itd zastawiam wyjscie z pokoju zeby nie mogl wyjsc. On wtedy strasznie placze:( jak go nauczyc ze musi byc tez czasami sam? Bedzie tak ze bede musiala gi zostawic te 3-4 h i juz sie boje jak on to zniesie. Straszny z niego pieszczoch i najchetniej caly czas by sie przytulal i byl noszony, ale to zle bo potem jest problem go zostawic.

Gość gość
widać za wcześnie odstawiony od matki. teraz będą problemy.

Gość gość
on powinien byc oddany majac skonczone 8 tygodni, wczesniej jest niedojrzały i brakuje mu matki dlatego płacze. Nie zamykaj go, po prostu usisz to przegryzc ze sika wszedzie. Moja suczka nauczyła sie susiac na mate w tydzien ale nigdzie jej nie zamykałam

Gość gość
Pieprzycie glupoty, 7 tygodni to odpowiedni wiek na wydanie szczeniecia.

Gość gość
zalezy jakiego szczeniaka jakiej rasy, owszem psy które sa silne z natury zniosa dobrze szybkie rozstanie, delikatne pieski ras typu york czy shih tzu beda płakac i tyle

Gość gość
Za szybko zabrany od matki. spróbuj go nie zamykac, jak idziesz do kuchni to niech bedzie przy tobie, daj mu jakaś zabawkę, ale niech czuje Twoją obecność.

Gość gość
Rasa bf. Ale jak nie bedzie zostawac sam to chyba dla niego gorzej??

Gość gość
Pieprzycie glupoty, 7 tygodni to odpowiedni wiek na wydanie szczeniecia. xxx Chyba tylko dla pseuducha który chce zaoszczędzić na żywieniu szczeniąt i szybko zgarnąć kasę za miot.

Gość gość
Ludzie nie bierzcie 7 tygodniowych szczeniąt, bo połowa z nich nie przeżyje. Szczeniak opuszcza hodowlę najwcześniej 2 tygodnie po pierwszym szczepieniu. Jak hodowca chce ci wcisnąć 7 tygodniowe szczenię to mu powiedz, żeby głupich poszukał w swojej rodzinie.

Gość gość
gość dziś Pieprzycie glupoty, 7 tygodni to odpowiedni wiek na wydanie szczeniecia. xxx to ty pieprzysz jeśli uważasz że niespełna 2 miesięczny szczeniak ma być od matki zabrany

Gość gość
Mój ojciec jak byłem mały zawsze zostawiał mnie samego w mieszkaniu. Jak zacząłem ujadać to wystarczyło raz strzelić w pysk i była cisza - a jak nie była to było gorzej. Trza się nauczyć moresu.

Gość gość
Teraz siedzisz ze szczeniakiem cały czas aż skończy 8 tygodni, a wychodzisz z pokoju tylko wtedy, gdy szczeniak zaśnie. Zrobiłaś przysługę jakiemuś oszustowi, co się chciał szybko szczeniąt pozbyć i dobrze zarobić.

Gość gość
od 8 tygodniu już można wydawać szczeniaki. my mieliśmy 6 i je odhodowalismy . suczka straciła po 10 dniach pokarm i karmilismy je mlekiem dla szczeniaków najpierw strzykawką, buteleczka a potemt już jadły z miseczki. t jesteś właścicielką i to go viebie należy nauczenie psa gdzie ma sikac a jak nie to musisz sprzątać po nim.

Gość gość
niestety prawda jest taka że nie wolno dopuszczać do tego żeby szczeniak płakał. trzeba z nim być cały czas aż sama ciekawość świata spowoduje że nabierze samodzielności. oczywiście pewnie zrobisz inaczej bo wiadomo że realia są inne a nikt życia psu nie podporządkuje (poza mną) a potem szczeniak będzie lękliwy, płaczliwy, nerwowy itd itd. nie ma nic za darmo.

Gość gość
I później są te wszystkie ujadające chiuauy co za szybko od cyca poszły

Gość gość
Prawdziwa psia matka wylizuje siuśki swojego pupilka. Jeśli pozorujesz się na prawdziwą matkę lub surogatkę to wiesz co powinnaś robić.

Gość gość
piesek to nie dziecko choć wymaga opieki i serca

Gość gość
a ja mojego psa wziąłem ze schronu jak miał prawie 3 lata. i nigdy mi nie nabrudził ani w ogóle nie było z nim problemów. no ale z wzięciem ze schronu to wszyscy mają problem, koniecznie musi być szczeniak tanio kupiony w pseudohodowli (żeby nie przepłacać).

Gość gość
A co to bf?

Gość gość
ale bf są drogie i to bez znaczenie gdzie kupujesz. Jak z hodowli ze stowarzyszenia to cena około 2 tysięcy za szczeniaka, a jak ze związkowej hodowli to ceny wahają się od 4 tysięcy do 6 tysięcy za szczeniaka.

Gość gość
bf to buldog francuski

Gość gość
bf to bezdomny fafik