Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z chrzestnymi

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, wiem ze to może banalny problem, ale chciałabym kiedyś miec jeszcz trzecie dziecko. Jako praktykująca katoliczka oczywiscie chciałabym je ochrzcic. i pojawia się problem - bardzo mało osób z mojego otoczenia nadaje sie na chrzestnych, bo albo juz jakas osoba jest chrzestnym jednego z mojej dwójki dzieci, albo jest niepraktykująca, żyjąca z kims bez slubu, itd. albo sa to dalsi znajomi, którzy sa praktukujący i troche głupio takiego kogoś prosić o bycie chrzestnym. No i tak rozmyślałm jak to będzie z tym ewentualnym chrztem, Moze cos podpowiecie?

Gość gość
NIE WIERZĘ ze moze byc ktos tak głupi jak ty .!! praktykujaca katoliczk a ha ha ha bu ha ha ha

Gość gość
Doprawdy,masz problemy jak jasna cholera.Tak wlasciwie to niewiadomo o co ci bo z tego co wyczytalam to niepraktykujacy nie bardzo,praktykujacy tez nie do konca.

Gość gość
Jeszcze w ciazy nie jestes a juz chrzestnych wybierasz?

Gość gość
Chodzilo mi o to ze ci praktykujacy ktorych znam to takie daldze znajomosci. Np wiem ze w biurze w ktorym pracuje ta czy inna dziewczyna jest praktykujaca bo ja widuje z mezem w kosciele ale jestesmy na "dzien dobry" , nie jestesmy jskimis dobrymi kolezankami

Gość gość
moze wez na chrzestnych Andrzeja i agate . praktykujacy czy troche praktykujacy ha ha ha ha no trzeba miec ierówno pod sufitem by takie pierdoły pisac ha ha ha

Gość gość
Hm a ja cię rozumiem znaczy nawet nieoto chodzi ze jestem wyjątkowo wierzaca itp ale o to ze moje dziecko ma cudownych chrzestnych i teraz będąc w ciąży naprawdę jak zaczynam się zastanawiac nogi mogłabym poprosić to wychodzi ze nikogo. Wszyscy którzy mogli by być sa albo za młodzi albo za starzy i do tego byłby to dla nich jakiś przykry obowiązek zamiast radości.

Gość gość
widać jaki poziom reprezentują wypowiadające się tutaj panie, eh szkoda komentować ;) ja Cie autorko rozumiem, również miałam podobny problem, z tego co się orientuje wystarczy jedna osoba do chrztu, ale dopytaj jak to jest. W sytuacji podbramkowej porozmawiaj z kimś kto jest Ci najbliższy - siostra, brat, kuzynka żeby został/a chrzestnym nawet jak jest już u jednego z Twoich dzieci. Myślę, że sakrament jest tu najważniejszy i po szczerej rozmowie uzyskasz wsparcie od osoby rozumiejącej Twój problem:)