Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bedeSamCoRobic

Czy jako stary kawaler lepiej mieszkać samemu czy z rodzicami?

Polecane posty

Gość bedeSamCoRobic

Będąc przed 30 godzę się z tym że raczej będę zawsze sam, pytam tylko czy lepiej mieszkać z rodzicami czy samotnie w swoim mieszkaniu? Stać mnie na mieszkanie, samochód, wakacje. Nie chodzi tutaj o kasę a o sposób życia.

Gość gośćlaluna
A czy rodzice pozwalaja ci miec dziewczyne?

Gość bedeSamCoRobic
Tak, ale co to ma do rzeczy?

Gość gość
jak nie chcesz nigdy być w związku to taniej jest z rodzicami. Jak chcesz mieć szanse ułozyć sobie życie to samemu

Gość gość
oczywiście że sam przy mamusi zdziczejesz staniesz sie mamusi muminkiem

Gość gość
mój syn ma 27 lat, jest sam i chyba tak pozostenie, ale niedługo się wyprowadza do swojego i tak jest dobrze. Przy mamusi i tatusiu mężczyzna nigdy nie dojrzeje i nie weźmie odpowiedzialności za siebie. Odwagi, bądź samodzielny, a z rodzicami utrzymuj miłe relacje i wpadaj czasem na obiad.

Gość gość
To zależy... Ma to i dobre i złe strony.Mój syn mieszkał z nami dość długo, wyprowadził się mając 31 lat. Po 3 miesiącach znajomości z dziewczyną był gotowy do wyprowadzki.I od razu do własnego mieszkania[kupili wspólnie]. Wcześniej spotykał się z dziewczynami, mnie wydawały się sympatyczne, ale widocznie to nie była miłość. Mieszkając z nami oszczędził sporo pieniędzy, dziewczyna [została jego zoną] dorzuciła połowę, obeszło się bez kredytów. Maminsynkiem też nie został, z chwilą rozpoczęcia studiów otrzymał klucze od części domu z osobnym wejściem, małym mieszkankiem, w którym mieszkała kiedyś moja mama. Sam sobie prał, sprzątał, przyjmował znajomych. Z naszych zapasów w lodówce też korzystał jak mu zabrakło:D, ale ogólnie radził sobie sam. Za mieszkanie nie musiał płacić [dom własnościowy], za media również - wspólne liczniki, angażował się do prac przy domu -odśnieżanie, pomoc w ogrodzie, drobne prace przy naprawach, więc nic dziwnego, że uzbierała mu się pokaźna sumka na koncie. No i najważniejsze, zbytnio nie ingerowaliśmy w jego dorosłe życie. Mieszkamy w Trójmieście.