Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Remont u sąsiada... ponad 2 miesiące...

Polecane posty

Gość gość

Z racji tego że jestem w ciąży a moje samopoczucie jest na 2-, siedzę na zwolnieniu w domu... Nad nami toczy się remont... I nic w tym nadzwyczajnego gdyby nie to że remont toczy się już ponad 2 miesiące... Codziennie młotki udarowe chodzą... Godziny różne raz od 8mej do 12nastej, raz od 12nastej do 17nastej a niekiedy od 18nastej do 20tej... Oszaleć na co dzień można. Nie wiem ile można robić remont mieszkania 39m2?? Też robiliśmy generalkę ale trwało to 3 tygodnie. Nie wiem jest jakaś możliwość jakoś zgłoszenia gdzieś tego bo ile można wytrzymywać te hałasy??

Gość gość
Niestety w Polsce na hałaśliwego sąsiada nie ma siły, też miałam ten problem (sąsiad haładował rownież w nocy) zgłosiłam go do dzielnicowego ale nic nie pomogło, więc się wyprowadziłam.

Gość gość
remontuje tyle ile trzeba, u mnie remont trwał ponad 3 miesiące bo tyle było potrzeba. Nie hałasują w nocy więc możesz się cmoknąć A jak ci tak ciężko to jedź "chorować" do mamusi

Gość gość
Bo to są ludzie którzy PGRU się wyrwali i na pegerusow nic nie zrobisz

Gość gość
tak, remontuje, "ile trzeba". Należy tylko mieć nadzieje, że gdy będzie stary i chory ktoś mu tez będzie nad głową remontował, "ile trzeba". Poza tym, co mi wolno, trzeba tez mieć troche wyobraźni. Ale rzeczywiscie, jak sie taki z PGRu wyrwie ... TO lepsze, Aotorko, ze lepiej że remontuje teraz, niż gdyby miał remontować, gdy już bedzie dzidzia.

Gość gość
U mnie sąsiad obok 2 lata remontował 30mkw, więc ty nie masz (jeszcze) tak źle. W większości była to wina chorego psychicznie typa mieszkającego nad nimi, który specjalnie robił regularne powodzie. Gdyby nie ten typ to całość prac potrwałaby z 3 miechy max.

Gość gość
Tylko nie wiadomo ile jeszcze będzie remontował. Wszystko ładnie pięknie, ale niech remontuje ile chce u siebie w domu a nie w bloku, gdzie oprócz jego mieszkają jeszcze inni ludzie... My staraliśmy się jak najszybciej ogarnąć temat i praktycznie młot udarowy chodził 3 dni - wymiana futryn, zerwanie płytek i wymiana elektryki, by jak najmniej uprzykrzyć życia sąsiadom... A centralnie pod tym remontem mieszka starsze schorowane małżeństwo. Tym to dopiero współczuje tego ciągłego napitalania młotkiem udarowym...

Gość Ana435
Bo ludzie jak mają pieniądze to wynajmują profesjonalną ekipę i remontuja wszystko biegusiem. A jak ktoś nie ma kasy to bierze jakiś partaczy lub sam remontuje w tzw.wolnym czasie i trwa to miesiącami. Nigdy nie mieszkałamw bloku, szczerze Wam współczuję.

Gość gość
Jesteś upierdliwą i złą sąsiadka. Może i ty kiedyś naskładasz na remont i co? Mają cię zlinczować. Dziewczyno. młoda jesteś a taka nerwowa. Nikt takich nie lubi...

Gość gość
U sąsiada trzech debili prowadziło remont przez 9 miesięcy. Gdy naruszyli ścianę nośną budynku i zablokowali piony wentylacyjne, to inny sąsiad nasłał na nich ADM. Zdewastowali mu za to samochód. Takie tępe bydło bierze się u nas za remonty :(. Po 9 miesiącach sąsiad wywalił ich na zbity pysk i nowa ekipa zrobiła wszystko od nowa w m-c.

Gość gość
Autorka robiła już remont, który trwał 3 tygodnie. Szczerze ja rozumiem:-) Chyba bym zabila takiego sąsiada...