Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stosunek przerywany to nie antykoncepcja!

Polecane posty

Gość gość

Mam problem. A właściwie nie ja. Moja przyjaciółka uważa, że stosunek przerywany to bardzo skuteczna forma antykoncepcji. Martwię się o nią, bo sama mówiła, że nie chce mieć teraz dzieci. Mówiłam jej, że to słaba antykoncepcja, a ona swoje. Jakby tego było mało ona jeszcze nigdy nie była u gina. Ja sama byłam już z paręnaście razy i mówiłam "idź do ginekologa, to nic strasznego, nawet wziernik :)" Gdyby poszła to ginekolog wytłumaczył by jej ten mit o stosunku przerywanym i by się opamiętała. Co sądzicie? W jaki sposób do niej dotrzeć?

Gość gość
To taki typ nietrafisz do niej. znam taka która nie dość że stosunek przerywany to jak była już w ciąży to poszła do lekarza dopiero w 5-6 miesiącu bo się wstydzila....

Nie wiem skąd Twoja koleżanka ma informacje o skuteczności stosunku przerywanego..to jedna wielka bujda . Mężczyzna wydziela ejakulat już nawet podczas gry wstępnej ....w tym ejakulacie już są plemniki... Może warto jej "sprezentować" podręcznik lub niech skontaktuje się z grupą edukatorów seksualnych na pontonie,oni udzielą jej odpowiedzi. http://www.ponton.org.pl/

Gość gość
Skąd ma takie informacje? Podejrzewam, że chłopak jej to powiedział, a ona w to wierzy.

Gość gość
Czy obiad zostawiasz w srodku jedzenia?

Gość gość
To jest chyba najlepsza odpowiedź :P Dokładnie!

Gość Ktosila
Stosunek przerywany to żadne zabezpieczenie. Oprócz tego, że z dużym prawdopodobieństwem można zajść w ciążę, to jeszcze wpływa na nastrój. My kiedyś z mężem tacy mądrzy nie byliśmy i stosowaliśmy tę metodę. Z czasem zauważyłam, że seks zamiast przynosić na przyjemność to był frustrujący. Oboje byliśmy rozdrażnieni i nieusatysfakcjonowani takim "przerwaniem". Poszłam po rozum do głowy i skonsultowałam sprawę z ginekologiem. Przepisał mi po prostu wkładkę hormonalną Levosert , powiedział, że to nas zabezpieczy przed ciążą, a jednocześnie da nam w końcu spełnienie... w sumie to ja nie wiem dlaczego wcześniej po anty nie poszłam.. męczyliśmy się niepotrzebnie, rozwiązanie przecież jest proste.. chyba to kwestia niewiedzy, złej edukacji seksualnej..? może tak być

Gość gość
no i jak z taką wkądką się czujesz? Jak seks?

Gość gość
My stosujemy stosunek przerywany (+ ja biorę tabletki). Nie wiem o co chodzi z tą całą flustracja, normalnie się kochamy od 30min do 2h (jak jest czas to dłużej) bez żadnych przerw (no może przy tych dłuższych stosunkach to się zdarza 1-2 przyrywniki), potem on po prostu kończy. Obydwoje zawsze byliśmy usatysfakcjonowani. Nie widzę różnicy w tym gdy stosujemy stosunek przerywany czy też używamy gumek albo jest bez niczego.

Gość gość
Przerwać to można oddanie ciepłego porannego moczu.Totak jak żołnierz po wygrywanej bitwie uciekał by z pola boju.

Gość gość
Zgadzam się, stosunek przerywany nie zabezpiecza przed ciążą, ja po ciąży zdecydowałam się założyć wkładkę levosert bo to najskuteczniejsze zabezpieczenie, tak jak wazektomia

Gość gość
Wazektomia to trwałe kalectwo w sexie.Natomiast wkładke mususz sprawdzać.

Gość Ktosila
gość 2017.05.06 : Czuję się całkiem normalnie, nie ma żadnego dyskomfortu ani nic w tym stylu :) Seks jest równie przyjemny jak był wcześniej, mąż też nie czuje żadnej różnicy :)

Gość gość
Mając 17 lat urodziłam synka- po prostu nie zabezpieczyliśmy się z chłopakiem bo stwierdziliśmy że jak nie zaszłam wcześniej(a też było bez gumki) to teraz też nic nie będzie. 4 miesiące po porodzie znowu zaszłam w ciążę...bo chlopak stwierdził że wie kiedy trzeba wyjąc. Teraz mam 19 lat i dwójkę synków. Tak wiem wczesniej na dzieci ale lepiej urodzić i wychować niz usunąć. Ważne że zdrowe.

Gość gość
masakra :/ jest tyle metod antykoncepcji, a stosunek przerywany to akurat kiepska opcja. moj maz poddal sie wazektomii, wiec nie musze pamietac o lykaniu tabletek jak dotychczas.

Gość dusterka
To prawda, ale to tak jak z wkładką levosert, też nie musisz pamiętać o niczym a na badanie czy cytologię co roku każda z nas przecież chodzi, no i przede wszystkim jak znowu zamarzysz o dziecku wyciągasz i zachodzisz :)

Niby to nie jest żadna antykoncepcja ale moja mama z tatą stosowali przez tyle lat stosunek przerywany i mama nie zaszła w ciążę, mają dwoje planowanych dzieci czyli mnie i brata.

Gość Cleo1976
Stosunek przerywany to ciągły stres.Już lepiej nauczyć się określać fazy cyklu (to naprawdę nie jest trudne) lub kupić mikroskop owulacyjny ze śliny-i wiedzieć, kiedy trzeba założyć prezerwatywę.

Gość franiogolasa
ja moja musze namowić na tą wkladkę moją małzonkę bo tak się żyć nie da, za duzy stres i dla mnie dla "małego"

Gość gość
Spirala z bolcem to transformator