Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość 123123

Dziurki po ospie u dziecka

Polecane posty

Gość gość 123123

Po kilku zbyt wczesnie zdrapanych strupkach dziecko ma niezbyt duże dziurki. Czy Waszym dzieciom to poznikało, czy jednak zostają? Jakieś specyfiki pomogą?

Gość gość
Poradz sie pediatry. Blizny beda wieksze bo beda rozrastac sie wraz z rozrostem skory dziecka. Sa masci, poradz sie pediatry. W wieku doroslym mozna blizny usunac laserem.

Gość gość
a wiec one z wiekiem sie jeszcze rozrosną? jestem załamana. Ospa przeszła... a włąsciwie przechodzi ciężko. U syna 5 lat kilka dziurek. Dziewczynka 1,5 roczku jeszcze przechodzi... wysypka okrutna... nie spodziwałam sie czegoś takiego. Niestety dałam sie spławić Pani pielęgniarce w ośrodku gdy planowałam szczepienie. Nie mpoge sobie wybaczyć.

Gość gość
są mamy które miały jakieś doświadczenie w tej kwestii?

Gość gość
"Za wcześnie zadrapane"? Wcale się nie drapie. Ja mam taką płaską dziurkę na czole od 25, nie zmienia wielkości.

Gość gość
Ja oczywiście jej tego nie drapię żeby była jasność. Chucham i dmucham. Nosze na rekach ... pilnuje non stop. Wystarczy sekunda. A wiec wilkość się nie zmienia?

Gość gość
W zasadzie córeczka narazie nie ma widocznych dziurek... ale ma kilka takich zdrapanych srupków.... skórzaczerwieniona a w srodku maleńki jak główka szpilki drugi strupek. Obawiam sie jednak że z tego zrobia sie dziurki. U syna tak było. On ma malutkie... nie ma dramatu. O nią drżę o wysyp był straszny. Ocierpiała sie maleńka. A teraz te niesczesne strupy.

Gość gość
Mojej też zostały takie płaskie małe ślady,jakby niewielkie wgłębienia po ospie,którą przeszła dwa lata temu.Są w sumie niewidoczne,kolor ten sam co otaczającej skórki,nie powiększają się. Nie będzie widać,nie martw się.

Gość gość
dziekuje za pocieszenie... mam nadzieje że i u mojej córeczki tak sie skonczy. Zapytam tylko... zdrapała je też czy te ślady zostaly po samoistnym odpadnieciu?

Gość gość
Jestem bardzo dorosla i mam duze blizny po ospie :(

Gość gość
a czy moze Pani napisać czy one były duże od początku... czy rosły z czasem? Czy pamięta Pni na jakim etapie gojenia rozdrapała Pni te wykwity?