Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak sprofanowac różaniec, by móc go używac do swieckich celów

Polecane posty

Gość gość

bez skojarzen religijnych? Odrzuciłam religię z róznych powodów dośc dawno, jednak człwoiek tak czy owak jest istota duchowa. potrzebuję chocby świeckiej formy modlitwy i przedmiotu, który materializowałby moje prośby i wewnętrzną moc,z której chcę czerpać siłę. W tradycji katolickiej jest to rózaniec. Chciałabym go zmawiac wiec po swojemu, po swiecku, sama napisać sobie modlitwy, jednakże zbyt kojarzy mi się z maryją i jezusem, których odrzucam. By móc więc użyć rózańca powinnam go najpierw sprofanować. Jak to zrobić najprościej? Czy poprzez włożenie sobie do pochwy? czy macie inny pomysł? wiem, ze wiele osób nie uwierzy, ale ten temat na serio nie jest prowokacją

Gość gość
to co mi proponujecie jako formę praktykowania duchowości? Myslałam też o jodze albo o spisywaniu modłów do własnego JA, np. własnej JA, własna moja Motywacjo, nie opuszczaj mnie i pomóż schudnąc itd.

Gość gość
up

Gość gość
nawet jesli odrzucasz Maryje i Jezusa, to nadal pozostają to imiona własne, a imiona własne piszemy z dużej litery. Ach, jaka z Ciebie buntowniczka, jestem pod wrażeniem :D :D :D Jak ukochany wkłada Ci penisa do pochwy, to też jest forma profanacji? Ciekawy pomysł.

Gość gość
Różaniec spal , nie będzie ci już potrzebny. Ewentualnie powieś na płocie, trafi w dobre ręce. Wiara w Boga polega na modlitwie do stwórcy świata i życia na ziemi. Nie można modlić się do siebie do swojego JA bo nie stworzyłaś świata, jesteś dzieckiem bożym a nie Bogiem.

Gość gość
ale to, co jest w stanie mi pomóc, to właśnie sama Ja i moja wytrwałośc, a nie Bóg modliłam się miliony razem nigdy nie wysłuchał, nic dla mnie nie zrobił

Gość gość
Nie wiem ile masz lat ale jeżeli chcesz poczuć kościół żywy, uwierzyć w Boga na prawdę a nie na pokaz, to wybierz się na pielgrzymkę pieszą do Częstochowy, wrócisz nawrócona, szczęśliwa i zrozumiesz o co chodzi w wierze w Boga, wszystkie wątpliwości jakie teraz masz zostaną rozwiane i zostanie ci to do końca życia. Nie szukaj kompana, idź sama, ludzi poznasz "w drodze".

Gość gość
nie, penis w pochwie to tzw. seks, naturalny akt,a nie profanacja ale wkładanie artykułu rytualnego do c*pki to już sprofanowanie symboliki religijnej przedmiotu

Gość gość
Profanacja przedmiotu ci nie pomorze, potrzebny psycholog.

Gość gość
nie, penis w pochwie to tzw. seks, naturalny akt,a nie profanacja ale wkładanie artykułu rytualnego do c*pki to już sprofanowanie symboliki religijnej przedmiotu

Gość gość
up

Gość gość
Koniecznie potrzebny psycholog, a może już nawet psychiatra. Autorka tematu ewidentnie ma coś nie tak z psychiką.