Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ArtOfPoetry

Dlaczego będąc gejem

Polecane posty

Tak trudno kogoś znaleźć? Chodzi mi o dłuższy związek. Nie wiem, może szukam w złych miejscach? Założyłem konto na grindrze i z ponad 20 wiadomości, tylko jedna była zwyczajnym, towarzyskim zaproszeniem na kawę. Reszta była wiadomej treści. Szukam w internecie, bo jak inaczej? Znajomi nie wiedzą o mojej orientacji, po klubach też nie chodzę. Mam niby jeszcze dużo czasu na znalezienie tego "jedynego", ale... zniechęcam się coraz bardziej.

Gość ktoś napewno
Radziłabym wypróbować inne portale np. Queer. Ogólnie bym się bardziej zagłębiła na twoim miejscu w portale LGBT. Są też kluby dla gejów, myślę że tam jest bardzo duża szansa by kogoś poznać. Wiem że poznać miłość tej samej płci jest ciężej, ale naprawdę w miłości nie ma to znaczenia i kogoś takiego możesz nawet poznać stojąc w kolejce po kawę ;) Życzę ci powodzenia, pisz jak coś ;)

Gość gość
no jeżeli szukasz na grindrze... chociaż z drugiej strony każde miejsce jest dobre ;) swojego pierwszego faceta poznałem w klubie; spędziliśmy razem 14 lat następnego w pracy; spotykaliśmy się rok następnego w... saunie. Uwierz mi, że fajnego faceta można spotkać nawet w największym kurwidołku (choć tam jest to mniej prawdopodobne niż gdzie indziej) Z mojego doświadczenia wynika, że internet jest NAJGORSZYM miejscem. Nic nie zastąpi spotkania na żywo, nawiązania kontaktu wzrokowego, rozmowy itp. Ok, można traktować net jako wstęp, tyle że potem z reguły na żywo i tak się okazuje że to nie to. A poznając kogoś bezpośrednio na żywo od razu wiesz czy masz ochotę na rozmowę z tym kimś. Może ja mam szczęście, ale dzięki takiemu podjeściu nigdy nie przejechałem się na swoich facetach. Rozstaliśmy się bo nie wyszło, ale nigdy z powodu zdrad, kłótni czy innych traumatycznych przejść

Właśnie słyszałem o queer, więc pewnie niedługo sobie zobaczę co i jak. Do klubów za bardzo mnie nie ciągnie, chociażby ze względu na wiek. Wątpię, że znajdę kogoś w podobnym wieku. Nie chcę szukać na siłę miłości, ale chodzi chociażby o sam kontakt, czysto przyjacielski z kimś tej samej orientacji. Bo szczerze mówiąc, to na grindra już chyba nie wrócę. Dzięki :-)

Niby mieszkam w dużym mieście i tutaj nie powinienem mieć większego problemy z nawiązaniem jakiegoś kontaktu tak na żywo, ale jak widać mam. W szkole trzymam się z konkretnymi osobami, poza nią także. Trudno mi nawiązać kontakt z kimś spoza tego środowiska

Gość gość
no to czekaj na cud nie nawiązując kontaktów z nikim spoza swojej grupy... skończysz w ten sposób jak tutejsze kafeteryjne prawiki-nieudaczniki

Sęk w tym, że nie wiem jak nawiązać ten kontakt :-) bo znajomości ze szkoły czy nawet osiedla wychodzą naturalnie - widujemy się codziennie, więc to normalne, że się zagada i w ogóle. Bo jak, mam nagle podejść do jakiegoś chłopaka na ulicy i go skomplementować? Zbyt ryzykowne.

Gość gość
A nie lepiej zwalczyć w sobie tą przypadłość.Zaiteresuj się kobietami

Gość gość
no na ulicy to raczej nie; chyba że widzisz że iskrzy ;) po to się właśnie chodzi do klubów; tam przynajmniej w pysk nie dostaniesz, co najwyżej kosza

Gość gość
gość dziś A nie lepiej zwalczyć w sobie tą przypadłość.Zaiteresuj się kobietami xxx spróbuj zwalczyć w sobie przypadłość heteroseksualizmu. Zainteresuj się mężczyznami nie da się? no widzisz

Gość gość
W Ameryce są lekarze którzy sporo takich osób wyleczyli.

Gość tatrek
aby poznać kim jest gej sporo czytałem na ten temat , również o lesbijkach a także interesował mnie temat HERMAFRODYTA , czyli tak zwany układ chromosomów pod nazwą XXY , oczywiście jestem tylko laikiem w tych sprawach ale patrząc na zachowanie lesbijek w Centrum Warszawy, które prawie na każdym kroku się przytulają i całują, dotykają i ściskają a jest tych lesbijek coraz więcej i przybywa , wyglądają na piękne i zadbane kobiety i bardzo kobiece , na pierwszy rzut oka nie wygląda na żadną lesbijkę ale gdy przytula się namiętnie do kobiety to niestety , taka jest prawda a jak się rozpoznają w tłumie to mają pewne tajemnice, trochę już wiem na ten temat , rozpoznają siebie w tłumie w sposób zagadkowy i ciekawy ale to inny temat , natomiast zauważyłem w Centrum Warszawy pewną ciekawostkę odnośnie gejów , ciekawe jest zjawisko HERMAFRODYTY - postać ciekawa , pomniki budowano dla HERMAFRODYTY i moim zdaniem ta 'postać' nadal istnieje, pomimo że chirurdzy po narodzeniu HERMAFRODYTY wykonują zabiegi 'korygujące' płeć dziecka to HERMAFRODYTĄ pozostaje na zawsze i to siedzi w głowie i czasem się czuje jak facet a czasem jak kobieta , nie wiadomo , czy to zależy od nastroju lub humoru HERMAFRODYTY , których się rocznie rodzi ok. 500 osób w każdym kraju i tak podają statystyki , moim zdaniem HERMAFRODYTA bardziej jest przychylna do faceta typu GEJ niż do kobiet prawdziwych ale mogę się mylić. Generalnie , jestem stu-procentowym HETERO ale lubię obserwować zachowania ludzi, nikogo nie potępiam z tego powodu, że urodzili się INNI , GDYBY wszyscy byli tacy sami i wyglądali tak samo to życie zwyczajnie by było inne zatem podpowiadam Tobie HERMAFRODYTO i Tobie Geju , być może kwestia ubioru ma sens aby się rozpoznać w tłumie, więc, jeżeli czujesz w sobie siłę , moc, chęć pokazać się ze swojej prawdziwej strony to pokaż się w bardzo krótkich spodniach a pod spodem cieliste rajstopy i w butach kolorowych z żółtymi lub różowymi wstążkami lub sznurowadłami , nawet nikogo w Warszawie nie zdziwi facet w krótkiej spódnicy w kratę, do tego jakaś koszula krótka i kurtka bez rękawów , możliwości są tysiące i gra kolorów w całej okazałości trafisz na swojego lub nawet na HERMAFRODYTĘ, których jest bardzo mało ale nadal istnieją, Powodzenia

Okej, nastąpił przełom. Postanowiłem się zgodzić na kawę. I szczerze mówiąc, to miło się zaskoczyłem. Trochę rozmawialiśmy przed spotkaniem i wydawał się być miły, ale wiadomo, internet a rzeczywistość to dwa różne światy. Rozmowa szła nam wyjątkowo łatwo. Okazał się być interesującym człowiekiem, opowiadał mi o swoich pasjach i podróżach. Mamy nawet parę podobnych zainteresowań i słuchamy podobnej muzyki, więc to chyba na plus :) W pewnym momencie zaproponował mi, że możemy do niego wpaść. Odmawiając mu już byłem przygotowany psychicznie, że powie coś w stylu "okej, to pa" i na tym koniec. Ale tak nie było na szczęście :) posiedzieliśmy jeszcze trochę, dodaliśmy się na fb i pożegnaliśmy. Jak wróciłem do domu, to dostałem od niego wiadomość w której mi podziękował za spotkanie i zaproponował, że jak jutro będzie ładnie, to możemy pójść na jakiś spacer lub pojeździć na rowerach. :)

Gość gość
no widzisz... i już "do zakochania jeden krok" :D i nawet pora roku idealna; maj, bzy i czeremch pachną, zieleń piekna i soczysta. Będziesz miał co wspominać na starość. Moja pierwsza i największa w życiu miłość też się w maju zaczęła. Do dziś to z rozrzewnieniem wspominam, mimo, że już 20 lat minęło i nie jesteśmy razem Zazdroszczę i trzymam kciuki ;)

Gość gość
Poet XD a co ty tu robisz? :D

Tak, pora roku świetna :) pomimo że pogoda ostatnio nie dopisuje, często pada, jest zimno i szaro :) oby już były tylko słoneczne dni. Dzięki :)