Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bieda i depresja

Polecane posty

Gość gość

Zauważyliście jakie są ceny mieszkań na wynajem w Warszawie? Kosmos. 2000zł za 2-pokoje w stylu PRL, 3000zł za 2 pokoje w standardzie znośnym, dojazd do pracy zajmowałby mi około 40min, ale przypominam, że to średnia krajowa! Jak Wy tam ludzie żyjecie. W tym roku żeby kupić swoje mieszkanie trzeba mieć 20% wkładu własnego, czyli za 400 000 w surowym stanie, to będzie 80 000zł w gotówce. A gdzie meble, podłogi, wyposażenie? Kosmos.

Gość gość
Dlatego że tu kosmos to są same gwiazdy :D

Gość gość
Jesteś biedny, bo głupi ;(. A depresję masz, bo inni są pracowitsi i mądrzejsi od ciebie :P.

Gość MLXIII
i po kiego k****a tu jedziesz do Warszawy ze swoimi słoikami i ogórkami kiszonymi w aucie albo z jakąś słoniną ? tak, wiem , Matka powie, weź te słoiki do bagażnika tego PUNTO tu w garażu czekają słoiki już 5 lat na wywiezienie do Warszawy , mieszkanie masz na kredyt to się słoiki przydadzą i ogórki też a z pomidorów w słoikach to będzie pomidorowa , tak przyjeżdżały do Warszawy te słoiki a teraz w Warszwie pracy brak ! kupiły mieszkania na kredyt i siedzą w domu a poznańskie, katowickie, wrocławskie , opolskie , krakowskie namawiają słoiki , wracajcie do siebie , tu jest praca i przyszłość a Warszawę zostawcie w peazdu

Gość gotówkowy sen
ludzie z zagranicy przywożą kase, harują kilka lat na 2 etaty, mieszkają 10 w pokoju, jedzą gòwno albo nic, na nic nie wydają i tak zaoszczędzą te 400tyś PLN, przy dobrych wiatrach, para może w 5 lat zarobić na mieszkanie i kupić za gotówke, ale wyrzeczeń i zdrowia bardzo wiele to ich kosztuje, i młodych lat które nie wrócą

Gość gość
Nie przywożę słoików. Nie mam rodziców. Ale chciałbym mieć i byłbym dumny, szczęśliwy, gdyby się o mnie troszczyli i pomagali. Pracuję w Warszawie, bo tutaj mam dobrą pracę, tutaj mam dziewczynę i znajomych. Ceny mieszkań to dla mnie jednak kosmos.

Gość gość
gotówkowy sen dziś Masakra, życia szkoda :/ Nigdy nie wiesz czy Cię choroba nie dopadnie albo coś nie przejedzie, a tutaj poświęcenie kilku lat na harowanie na mieszkanie. To dopiero kosmos.

Gość gość
gość dziś Mieszkanie ma swoją wartość, więc trudno by było dostępne dla każdego.

Gość gość
Kiedyś było.

Gość gość
gość dziś Chcieliśta kapitalizma, to mata :P. x Myślicie, że te setki milionów dolców dla S, "zachód" wydał z miłości do Polaków :P ?

Gość gość
Kapitalizm właśnie na tym polega, że nigdy ma nie być Cię stać, zawsze masz chcieć więcej i więcej, nie móc tego dostać, nie móc zaspokoić nawet podstawowych potrzeb, musisz więc pracować, wydawać i umrzeć.

Gość bydło samozniszczalne
gość dziś gotówkowy sen dziś Masakra, życia szkoda :/ Nigdy nie wiesz czy Cię choroba nie dopadnie albo coś nie przejedzie, a tutaj poświęcenie kilku lat na harowanie na mieszkanie. To dopiero kosmos. Zgłoś Niestety masa ludzi prześciguje się w tej harówie, konkurencja goni konkurencje, kto da więcej za te klitki w bloku z PRLu,,.- za pare lat mogą i po 1mln chodzić jak debile będą jeszcze kredytu dobierać na zakup

Gość debile gonią debili
gość dziś Kapitalizm właśnie na tym polega, że nigdy ma nie być Cię stać, zawsze masz chcieć więcej i więcej, nie móc tego dostać, nie móc zaspokoić nawet podstawowych potrzeb, musisz więc pracować, wydawać i umrzeć. Zgłoś zapominasz najważniejsze, POŻYCZAĆ w nieskończoność i płacić procent

Gość gość
W Londynie jest to samo. Kiepski standard i okolica i lekko 500,000-700,000 funtów :/ Plus min.10% wkładu własnego, ale najlepiej mieć więcej

Gość gość
400 tysięcy złotych w 2 lata? To musieliby odkładać np. ponad 3000 funtów miesięcznie, gdzie tyle odłożą?