Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiktoria_00

Nie lubię wydawać pieniędzy

Polecane posty

Gość Wiktoria_00

Hej. Jestem nastolatką, mam 17 lat i w sumie mój problem jest dziwny bo... Przykro mi gdy muszę wydać pieniądze :D Gdy jeżdżę na zakupy zawsze 100 razy zastanawiam się zanim coś kupię, a już na pewno nie wydaję kasy na głupoty bo po prostu szkoda mi wydawać pieniędzy na zbędne rzeczy. Jeszcze w kwietniu jak wydałam na płytę i książkę niecałe 75 zł żałowałam bo uznałam że mogłam tego nie kupować bo nie było mi to potrzebne. W sumie wyrzuty mam cały czas bo bym w tym miesiącu o prawie stówę do przodu. Szczególnie że mam czytnik do książek, tableta, korzystam z wattpada itd., a muzy przecież mogę słuchać z internetu, ale wtedy tak jakoś się uparłam bo chciałam sobie sprawić przyjemność, ale teraz żałuję. Dostaję duże kieszonkowe od rodziców, a mimo wszystko nadal jakoś jak mam wydać pieniądze to mi tak jakoś smutno :D Mimo że nie ja pracuje na te pieniądze to jednak nie potrafię być rozrzutna "bo przecież nie ja na to pracuje". Czy ktoś ma tutaj tak samo jak ja czy tylko ja jestem taka dziwna? :D

Gość gość
jestes madra i odpowiedzialna, nie zmieniaj sie, pieniadze odkladaj a p[otem madrze inwestuj albo wydwaj tylko na najwazniejsze, za to wyjatkowe przyjemnosci

Gość gość
jestes zwyczajnie skąpa, nazywaj rzeczy po imieniu

Gość gość
a ja bardzo...i mam problem :(

Gość gość
I taką synową chcę mieć :-)