Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dałam się oszukać! Co teraz?

Polecane posty

Gość gość

10 minut temu dzwonek do drzwi, facet z gazowni, chciał kluczyk od skrzynki, ja mu dałam, spisał stan licznika i poszedł. O 19:40... W SOBOTĘ. NIE MIAŁ KLUCZYKA. NIE WIEDZIAŁ KTÓRY LICZNIK I KTÓRY KLUCZYK! Zmęczenie mnie nie usprawiedliwia, czy to jakiś oszust? Był ubrany roboczo. Na co by mógł być mu ten stan licznika? Proszę o normalne komentarze, bez pouczeń i dogryzek. Polak mądry po szkodzie.

Gość gość
to był gazownik albo podstawiony gość przed sąsiada który pożyczył kluczyk aby w nocy o północy włamać się w celu podłączenia się pod twój licznik

Gość gość
Kluczyk dostałam z powrotem a ta cała skrzynka jest zamknięta. Moi sąsiedzi nie są debilami aby takie coś robić!

Gość gość
Up

Gość gość
Zadzwoń do swojego dostawcy i zapytaj czy był ktoś taki od nich i się wyjaśni .

Gość gość
Ale mają od pn do sob od 8 do 15... :O To na pewno był oszust...

Gość gość
Sprawdź czy kluczyk który Ci oddał pasuje do skrzynki może podmienił go a potem wykorzysta do jakiegoś przekrętu.

Gość gość
A ile masz lat może myślał że otworzy jakaś babcia 90 lat i będzie chciał ja naciągnąć na kasę . Jak poszłaś po klucz do skrzynki zamknęłaś drzwi bo mógł w tym czasie wejść i coś zwędzić .

Gość gość
Te kluczyki były z nakładkami i do tego dorabiane, więc nie takie same jak mają ci z gazowni, odpada.

Gość gość
Zamknęłam wtedy drzwi nawet na klucz właśnie przez ostrożność. Ale on się zachowywał tak naturalnie... jejku... jaka ja głupia jestem!

Widziałaś jak spisuje ten licznik ? Ile to trwało czasu ?

Gość gość
Najpierw nie mógł drzwiczek otworzyć, bo się szarpał z każdym z kluczy (3 były, 2 jakieś stare z innej parafii w ogóle i nie używane). Patrzałam dokładnie co robi, stałam nad nim. Potem wyciągnął jakąś kartkę małą i miał tam jakąś rubryczkę i tam spisał stan licznika, mówił na głos i widziałam jak pisze te cyfry. Potem zamknął skrzyneczkę, oddał mi kluczyk i poszedł. Do nikogo już nie dzwonił :O

Gość gość
Ale teraz to mi się on taki dziwny wydaje... a jeszcze sąsiadka szła na dół i nas widziała i sama miała minę zdziwioną.

Gość gość
A kto pracuje w gazowni przed 20 w sobotę? Może coś uszkodził... nie mam pojęcia... Może chciał coś zrobić, ale się wystraszył...

Gość gość
Zadzwoń w poniedziałek do dostawcy gazu to się do wiesz czy to był od nich . A to tylko twój licznik spisywał czy innych sąsiadów też ?

Gość gość
Właśnie do sąsiadów nie dzwonił, poszedł od razu na dół, a moje mieszkanie nie jest ostatnim numerem na piętrze, a jak komuś dzwoni dzwonek do mieszkania, to jednak echo niesie u mnie w bloku i wszystko słychać, a nic takiego nie było.

No dobra spisał, oddał kluczyk, no i czego tu się bać ?

Gość gość
No niby niczego, ale jak coś uszkodził? Albo chciał coś złego zrobić? Wiem, może przesadzam, ale podkreślam, że pracownicy mają własne kluczyki no i nie pracują w soboty przed 20, nie idą tylko do 1 mieszkania i zawsze jest kartka wywieszona. Nie wiem czemu, ale się cykam, że wróci albo coś...

Gość gość
Zadzwoń na pogotowie gazowe i zapytaj czy możliwe jest by ktoś taki o tej porze wysłany był do spisu twojego licznika .

Gość gość
Może mu się spodobałaś i próbuje Cie poderwać tylko nie wie jak się do tego zabrać :)

Gość gość
Tak, tak, próbuje mnie poderwać stary pryk w stroju robotnika z gazowni :P . Ale o tej porze?

Gość Inkasent z gazowni
Jeśli nic nie podpisywałaś, to nie masz czego się bać. Przy gazomierzu nie ma nic do uszkodzenia poza samym gazomierzem i jego plombami. Skoro patrzyłaś mu na ręce, to nie uszkodził- bałby się

Gość gość
Powiem wam, że może przesadzam, ale kiedyś w innym mieszkaniu miałam włam i teraz mnie takie sytuacje przerażają.

Gość gość
Patrzałam cały czas, a łatwo jest takie coś uszkodzić? W sensie plombę? Szybko? Bo może machnął ręką i koniec...

skoro TYLKO spisal i nic tam nie grzebal to chyba nie należy panikowac. Może chciał rzeczywiście coś zmajstrowac, ale tego nie zrobił jak patrzylas mu na ręce

Gość Inkasent z gazowni
Nie jest łatwo uszkodzić, nie machnięciem ręki. Zauważyłabyś gdyby robił coś innego poza spisaniem stanu gazomierza.

Gość gość
Pogotowie gazowe jest czynne całą dobę , dlaczego nie zadzwonisz i nie zapytasz czy mogła zdarzyć się taka sytuacja ? Jeśli zaprzeczą że to nie był ktoś od nich to znaczy że to był podejrzany typ . Mieszkasz sama ?