Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problemy z karkiem szyja i odcinkiem piersiowym kręgosłupa

Polecane posty

Gość gość

1,5 tygodnia temu cos mnie zaczęło bolec w karku i szyi .myślałam że to przewianie lub nadwyrezenie bo pracuje przy komputerze. Wzięłam opokan posmarowałam żelem przeciwbólowych. Po 3 dniach polepszylo się. Ale nadal odczuwam dyskomfort przy mocniejszym obrocie głową co chwile coś mnie kluje w okolicy karku szyi ramion i odcinku piersiowym krego słupa. Jak dotykam to nie ma konkretnego miejsca które bardziej boli. Rano mimo że zaczęłam spać na małym jasku a nie jak dotychczas na wysokich poduszkach kark jest taki obolały jakbym.miała zakwasy. Co to może być?

Gość gość
Następiło odkształcenie kręgosłupa. Któryś kręg uległ przemieszczeniu i uciska rdzeń kręgosłupa. Stąd ból. Połóż się na brzuchu, spleć dłonie na karku i spróbuj unieść klatkę piersiową do góry, powiedzmy 20 razy. Powinno pomóc. Usłyszysz takie trzaski w kręgach, w momencie gdy się nastawią.

Gość gość
Ok. Spróbuję za jakiś czas. Teraz jestem po obiedzie to ciężko z pełnym brzuchem tak ćwiczyć;-) Wydaje mi się ze u mnie problemem jest odcinek piersiowy a kark i szyja to efekt wtórny.

Gość gość
Niestety nie pomogło ćwiczenia. Po jakimś czasie nawet było gorzej .takie uczucie jakby zapalenie nerwu w szyi:-(

Gość gość
Co to może być? Zaczynam się martwić ze cos poważnego. Jakiś guz w kręgach albi w klatce piersiowej a ból w szyi i karku jest jedynie odbiciem.

Gość gość
Up

Gość gość
Nadal mam dyskomfort w karku i szyi po prawej stronie.tzn jak schylam głowe do przodu lub skręcam mocno w lewo to czuje ze mięśnie są obolałe. Do tylu mogę glowe mocno odchyleń i nic się nie dzieje. Rano natomiast jest bardziej obolałe bo lekki obrót głowa powoduje dyskomfort. Później jak się rozruszaniu jest lepiej ale ciągle nie jest dobrze. Posmarowałam sobie teraz taka maścią ziołowa alpejska czy jakoś tak. Mam nadzieje ze pomoże. Martwi mnie ze tak długo to trwa.

Gość gość
Dzisiaj rano znowu mięśnie szyi i karku z prawej strony napięte i sztywne. Po rozruszaniu lepiej ale nadal przy mocniejszym skrócie głowy w lewo czuje jakby mięśnie położone gdzieś głębiej były obolale . Strasznie się martwię :-(

Gość gość
Nadal mięśnie szyi i karku oraz okolicy łopatek są jakby obolale jak siedzę czy leżę albo idę jest ok ale jak ruszam głową to czuje dyskomfort.:-( Moze miał ktoś podobnie?