Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alimenty a pelno letnie dzecko i szkola zaoczna

Polecane posty

Gość gość
Pelnoletnie dzeci nie powinni miec alimentow nic a nic do roboty lenie

Gość gość
Mysle ze dostaniesz max 300 zl

Gość gość
Niech sie weznie do roboty smiec len

Gość gość
:D

Gość gość
Mój znajomy zarabia bardzo mało bo pracuje na umowę zlecenie , wciąż choruje a są dołożył mu 950 zł na dwoje dzieci . Jeśli jako tako zarabiasz to zostanie dla Ciebie tylko minimum reszta pójdzie na alimenty o ile sąd stwierdzi że się dziecku należą.

Gość gość
Mowa o pelnoletnim dzecku Twojemu znajomemu dal 950 zl ale to byly lub sa niepelnoletnie dzeci mam nadzeje ze we wtorek Sad tyle mi nie zaklepie bo bede sie musial powiesic nie mam wyjscia

Gość gość
Ja niechce placic wiecej jak 100 zl

Gość gość
To trzeba było fiuta w gaciach trzymać, a nie teraz jęczeć :P.

Gość gość
Nie będziesz miał wyboru , jeśłi sąd przyzna 500 to bedziesz musiał tyle płacić bo i tak komornik ściągnie ci z wypłaty . alimenty na dziecko pełnoletnie czy nieletnie nie mają znaczenia , wręcz im starsze dziecko tym wydatki ma większe a więc i wyższa kwotw alimentów . I nie licz na to że stówką załatwisz sprawę .

Gość gość
Gosc 20 01moze ty mi o*******esz i nie bede musial wkladac do pochwy .Co ty na to?

Gość gość
Jak trafisz do pierdla za niezapłacone alimenty, to nauczysz się obciągania we wszelkich możliwych konfiguracjach :P Utrzymaj się sam za 100zł, a dopiero potem drzyj mordę. Łżesz jak pies, bo żeby mieć 320 godzin opuszczonych w roku szkolnym, to trzeba byłoby wcale do szkoły nie chodzić i w konsekwencji nie podlegać klasyfikacji.

Gość gość
Jak tak mowie to tak jest mial 320 godzin nieobecnosci .A we wiezieniu alimenciarze sa nietykani

Gość mia100wy
'gość dziś Placilem ale alimenty ustaly za porozumieniem stron jakies 10 miesiecy temu ale teraz ponownie zlorzyl zapisal sie do szkoly zaocznej i zlorzyl wniosek o alimenty' xxx to polskie prawo 'alimentacyjne' wobec dzieci małoletnich i dorosłych jest posrane totalnie ! dziury prawne są od Karpat do Uralu i tak to wygląda od wielu lat ! W tym przypadku nastąpiła 'ugoda za porozumieniem stron' jak rozumiem z 'dorosłym' , który w Sądzie pokazał dowód osobisty po ukończeniu 18 lat życia autor tego tekstu nie opowiedział, jaka była decyzja Sądu i orzeczenie ale z tekstu wynika, że ojciec płacił na syna alimenty aż do momentu jego ukończenia 18 lat i do póki się uczył, jako małoletni nie posiadał żadnego swojego majątku , średnie wykształcenie zdobył w szkole ale pracować się nie chciało i zapisał się do szkoły zaocznej aby pokazać 'papier' w Sądzie, że jest słuchaczem w szkole zaocznej i liczy ponownie na alimenty od ojca a w tej szkole się pojawia raz na pół roku albo wcale , jeżeli Sąd postanowi aby ojcu zasądzić na rzecz syna nawet 10 groszy miesięcznie to ten Sąd zwyczajnie jest GŁUPI ! To prawo alimentacyjne powinno być napisane jeszcze raz od nowa aby nie było bzdur prawnych typu: - matka dziecka doprowadza ojca jej dziecka do zlicytowania całego jego majątku przez Komornika za grosze, ponieważ jego firma zbankrutowała a matka dziecka się cieszy i klaszcze z zadowolenia, że ojcu jej dziecka dowaliła totalnie i ma teraz satysfakcję i prawną ochronę , ma za sobą Komornika i Policję do pomocy aby ojca tego dziecka oskubać do końca a gdy już zostanie oskubany do końca to jeszcze niech trafi do więzienia na dwa lata i mamusia będzie pokazywać swojemu dziecku - popatrz 'malusia' jakie z ojca jest BYDLE i KRYMINALISTA a z premedytacją zniszczyła faceta !

Gość gość
mia100wy dziś Zapłać swoje alimenty stary śmieciu ! I podpisz zgodę, by twoje nieszczęsne dziecko mogło pojechać na zagraniczną wycieczkę. Cała szkoła śmieje się z niego, że ma ojca idiotę :(.

Gość mia100wy
gość dziś jako 'modka' tego forum NIE masz prawa aby wiedzę na mój temat i znając do mnie namiary wykorzystywać dla własnego celu ! to po pierwsze, po drugie, jeżeli się umawiasz na spotkanie ze mną i na to spotkanie nie przybywasz to nie mamy o czym rozmawiać, po trzecie, nie mam pojęcia, gdzie chcesz wywieźć dzieciaka , nie mam ochoty jego szukać w UK lub Kanadzie !

Gość gość
mia100wy dziś Przecież i dziecko i jego matka robią wszystko, by tylko cię nie oglądać. Ciesz się, że nie dostałeś jeszcze zakazu zbliżania się, ty stary zboczeńcu :P.

Gość mia100wy
'gość dziś masz całkowite prawo aby walczyć w Sądzie o zakaz zbliżania się do Ciebie i do dziecka na odległość bezpieczną

Gość gość
Jak na dzen dzisiejszy nie jestem winny dzecku ani grosza .Ani komornikowi wszystko jest splacone ale do tematu.Dogadalem sie z dzeckie i zawarlismy zgode w sadze uchylenie alimentow .Syn mieszkal zemna nie uczyl sie i chcal zebym mu zapewnil dach nad glowa i wyrzywienie nie zgodzilem sie na to zgodzilem sie zapewnic mu tylko dach mamczas moze pracowac moze tez mu pomuc matka biorac pod uwagie ze mieszka zemna ja zarabiam najmniejsza krajowa syn powinien to rozumiec ale moj syn do mnie z tekstami ,, Masz mi pomagac to twoj obowiazek,, ,, Ja sie ciebie nie boje,, itd itp tak nie moze bycmui byc porzadek i dyscyplina w mieszkani nie zrobil doslownie nic brud i smrud na potegie byl podczas jego obecnosc jak mowie zeby cos zrobi to mi powiedzal sprzataczkie sobie wynajmnij .Tak nie moglo byc niech teraz Sad rozczygnie co i ile sie nalerzy .Przezemnie zostal wydzedziczony wygraw sadze ale straci spadek .Porzadek i dyscyplina musi byc i koniec

Gość gość
gość dziś A niby z czego ty go możesz wydziedziczyć bidoku :P ? jak posiadasz coś cennego (np. nieruchomości), to sąd uwzględni to na twoją niekorzyć. Wydziedziczać to ty se możesz ojca Rydzyka :P, a twój syn i tak zachowa prawo do zachowku :P.

Gość mia100wy
dla mnie sprawa jest jasna , poszukuje pieniędzy za darmo i szuka frajera ! co można zrobić w takiej sytuacji ? - skoro jesteś kierowcą zawodowym i posiadasz uprawnienia powiedzmy D albo podobne do jazdy autobusem , często kierowcy zawodowi posiadają uprawnienia C+E+D to pracujesz, gdzie jest BAZA autobusowa i są tak zwane warsztaty technicznej obsługi pojazdów , teraz wiele firm poszukuje mechaników, elektromechaników do pracy w tej specjalizacji , nawet proponują zarobki ok. 5000 PLN netto miesięcznie , a zatem spróbuj do takiej FIRMY wkręcić syna , jeżeli nie chce pracować nawet za 3000 PLN netto na początku pracy to już masz jasną odpowiedź, że synek nie ma ochoty pracować a liczy na pieniądze od ojca !

Gość gość
mia100wy dziś Jak on niby ma wkręcić syna do technicznej obsługi pojazdów, skoro ten syn nie ma żadnej sensownej szkoły, ani chęci do pracy ? Przecież nawet ty kretynie, masz skończone technikum elektryczne, a nigdzie do pracy ciebie nie chcą. Inna sprawa, że jesteś kretynem wybitnym, skoro pracując w Niemczech o mało całego zakładu przez swoją głupotę nie spaliłeś :P.

Gość mia100wy
'gość dziś ' posłuchaj - to już przestało być zabawne, nie mam zielonego pojęcia, skąd bierzesz takie bzdury ? - owszem, wyjeżdżałem do Niemiec ale tylko na szkolenia w określonej specjalizacji ale to było kilka dni szkolenia, otrzymywałem CERTYFIKAT po szkoleniu i powrót do Polski , mam i posiadam kilka ważnych UPRAWNIEŃ do wykonywania zawodu w Polsce , teraz mnie się nawet nie opłaca aby szukać pracy w Niemczech lub w UK , podobne pieniądze zarabiam w Polsce i jak rozumiem za chwilę to wykorzystasz przeciw mnie aby mnie zgnoić i nazwać śmieciem, debilem oraz sk_rwysynem , ponieważ tylko tyle potrafisz sama wiesz o tym , że powoli zdychasz ale jeszcze masz PLAN aby mnie dowalić i oby mnie zabolało mocno , ja życzę Tobie jak najlepiej i nigdy Tobie nie ubliżałem ale Ty kobieto masz ulbliżanie ludziom we krwi, jak nie ubliżysz to jesteś chora , a faktycznie jesteś poważnie chora !

Gość gość
Czy ktoś poda wreszcie temu panu leki :( ?

Gość gość
Gosc 22 00 Wydzedziczylem go z majatkuoczywiscie ma prawo do zachuwku ok nato juz nic nie mogie zrobic chociasz jeszcze sie vende staral mimo to zachuwekto 25% spadku ale nie 100% robie co mogie zeby nic nie dostal

Gość gość
Porzadek i dyscyplina musi byc niech gnije pod mostem jak niechce sluchac starego i koniec na temat

Gość gość
Brakuje do sprawy juz tylko 27 H .Napisze wam ile mi zaklepal sad jutro :)

Gość gość
Trzymam kcuki obys nie dostal wiecej jak 50 zl

Gość gość
Cieszcie sie babska moim nieszczesciem to wasz obowiazek :D:D.Bo wy szmaty chcecie zyc za forse starego :D:D

Gość gość
Prawo w polsce jest zakrecone jak tampón ale moze z odrobina szczescia nic nie bedzesz placil

Gość gość
Niemartw sie wszystko jutro bedze dobrze zobaczysz