Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie moge miec serio dwuczlonowego nazwiska po slubie?

Polecane posty

Gość gość

mam problem bo moja nazwisko jest na 11 liter a męza nazwisko na 12 liter. KOlezanka powiedziala mi ,że nie moge miec dwóch bo nie zmiesci sie w zadnej rubryce urzedowej. a moj tata smutny bo jestem jedynaczką i chcial zebym nosila tez nasze rodowe nazwisko:)

Gość gość
Możesz mieć. Liczba liter nie ma nic do rzeczy.

Gość gość
chciałabym mieć takie problemy... :) Po jaki grzyb dwa nazwiska?

Gość gość
ja zostałam przy swoim

Gość gość
Anna Koronkiewicz - Sadzewicz

Gość gość
Ja mam dwa bo tak chciałam, tylko trochę krótsze niż Twoje.Rubryka rubryką ale zanim Ty się podpiszesz to miną wieki.

Gość gość
Nazwisko dziecka nie zmieści się w rubryce w dzienniku szkolnym :) Miałam koleżankę w ogólniaku, nazywała się Aleksandra Kuźmicz-Kuźmińska niby jeszcze nie takie długie te nazwiska, ale w połączeniu z imieniem... :) Mieli problem w szkole :)

Gość gość
Możesz. Ale po co ci taki kłopot? Prawda ze nigdzie się nie mieści. Zostaw swoje. Lub przyjmij tylko męża. Ojciec powinen był płodzić dotąd aż spłodzi syna, jeśli tak mu zależy na nazwisku.

Gość gość
serio zostawisz nazwisko zeby tatusiowi nie było smutno??? jak tatus bedzie sie wcinał w wasze zycie to tez mu pozwolisz??? wychodzisz za maz kobieto, olej nazwisko panienskie na co Ci to??

Gość gość
Tak, nie możesz bo tak powiedziała koleżanka... na pewno jesteś wystarczająco dorosła żeby brać ślub? Nie znasz prawnych możliwości ani nie widzisz logicznych konsekwencji?

Gość gość
Ale co Was obchodzi to, że komuś się w rubryce coś nie mieści? To jej sprawa będzie. I jak często te rubryki wypełniacie, że to taka skomplikowana sprawa? Jakoś Hiszpanie dają radę się wpisywać :P A teraz dwuczłonowe nazwiska są coraz częstsze, więc nie sądzę by to u nas było wielkim problemem. Autorko jak chcesz to miej 2 nazwiska - zmienić to potem zawsze można jak jednak będzie Cię irytowało. Ale obowiązku przyjmowania nazwiska męża nie masz.

Gość gość
Jak wychodzisz za mąż to już nie będziesz sobą tylko JEGO żona? Zostaw dwa nazwiska albo niech mąż przyjmie twoje

Gość gość
Mam dwa nazwiska i choć jedno krótsze, to imię i moje panieńskie z tych prawie najdłuższych. Żyję, mam się dobrze i jestem zadowolona. Ładnie brzmią. A rubryki wypełniamy raczej rzadko.