Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Siedze i placze,a raczej wyje... zycie jest okrutne... moj czas mija...

Polecane posty

Gość gość
bede czekala na jakilowiek znak,wskazowke,od Ciebie, bo nie wiem juz co robic,ktora droga isc ... A i nie mam absolutnie nikogo kto by mi doradzil,pokierowal ...

Gość gość
A mnie obchodzi ;)

Gość gość
Bo naprawde nie daje juz sama rady,czasami mam nawet mysli by skonczyc z soba ..

Gość gość
Bardzo chce Ci pomoc :) odezwe sie jeszcze dzisiaj. Sciskam Cie mocno i do uslyszenia, albo do przeczytania ;)

Gość gość
jak chcesz dmuchne,ci jakiegos bachorka ,co ty na to?;-)

Gość gość
facet i dziecko nie gwarantuja szczescia.ja tez moge wyc ze nie jestem piosenkarka, a bym bardzo chciala a za granica masz wieksze szanse, nawet/zwlaszcza po 30, na polakach swiat sie nie konczy.ale angielski musisz znac.ja dobiegam 40, teraz mysle ze 31 lat to mloda, zdrowa kobieta pelna zycia, jeszcze 33 mozna zaliczyc do mlodych ludzi, ciesz sie z early thirty bo to szybko minie

Gość gość
Dziekuje,i czekam na znak od Ciebie. Sciskam,i szkoda ze w zyciu realnym nie spotykam pomocnych ludzi,ktorzy potrafia wesprzec ...

Gość gość
" gość dziś jak chcesz dmuchne,ci jakiegos bachorka ,co ty na to?oczko.gif " Kobiety tez nie chca z byle kim.

Gość gość
Wiem, co czujesz, ale jeszcze sie wszystko ulozy, zobaczysz. Bede sie modlila o Ciebie. Napisze :)

Gość gość
Dziekuje.

Gość gość g
Byłam w podobnej sytuacji. Też mi się wydawało że już nic dobrego mnie w życiu nie spotka. Dookoła wszyscy pozakładali rodziny mieli dzieci, swoje życie plany i marzenia. Ja zawsze z boku. takie piąte koło niby zapasowe a jednak zbędne... To ja ukrócałam spotkania z nimi bo starsznie to odchorowywałam jak się tak napatrzyłam na to ich szczęście. Tak byłam zazdrosna tak zwyczajnie po ludzku. Nigdy nikomu jednak źle nie życzyłam. Też mi się wydawało że tam gdzie nas nie ma jest lepiej, że jak oni mają swoje rodziny dzieci domy to jest już pełnia szczęścia. Teraz wiem że to może być złudne. Do tego mieszkałam z rodzicami finansowo sama bym nie poradziła. Nienawidziłam tych rodzinnych spotkań, ciągłych pytań o moje życie. Dlatego wiem co czujesz. Uwierz mi się jesteś jeszcze młoda i całe życie przed Tobą. Jeszcze wszystko może się zdarzyć. Przestań tak obsesyjnie myśleć o swojej samotności. po prostu spróboj życ pełnią życia. Może tam gdzie pracujesz można z kimś wyjść na kawę. Może w sąsiedztwie. Nie wiem czym się zajmujesz ale może warto wykorzystać czas na podnoszenie kwalifikacji na nauczenie się czegoś nowego. Możesz ewentualnie nie robić nic i użalać się nad sobą. I czekać. Tak też można. Twój wybór. Życze ci wszystkiego co ci da szczęście. Ja swojego męża poznałam mając 34 lata. Ot tak stanął na moje drodze. Przed 40 stką urodziłam dziecko. Wszystko przed tobą. Powodzenia.

Gość gość
Młoda jeszcze jesteś. Całe życie przed tobą. Postaraj się wyjść z tego stanu psychicznego. Wyjdź do ludzi, zapisz się na badoo, ciesz się życiem. Wiele kobiet chciałoby być na twoim miejscu. Przytulam.

Gość gość
Przestan Autorko :) ja pierwszego faceta poznalam w wieku 25 lat, zdradzil mnie ze slomiana wdowka. Drugiego gdy zblizalam sie do 30-tki, zostawil mnie dla mezatki (pozniej chcial wrocic). Zostalam sama w wieku 35-36 lat. Zaczelam pracowac nad soba, nad pogoda zycia i mimo iz wazylam co najmniej 30 nadprogramowych kilogramow - poznalam wspanialego, pogodnego, dojrzalego emocjonalnie faceta, kawalera, bez zobowiazan, z dobra praca. Mlodszego :)

Gość gość
wracam padnieta z pracy i zakupow i teraz zamiast odpoczac (na nogach od piatej) musze ugotowac, posprzatac i pozmywac.tak wyglada rodzinne szczescie.a te co maja male dzieci to wogole nie maja dostepu nawet do tej durnej kafeterii i spia po 3 h na dobe.wiec siedz sobie i wyj, masz czas i nikt cie za to nie op******i ze sie zalisz

Gość gość
Mialam poszukac jakiejs wspolnoty chrzescijanskiej, znalazlam Baptystow w Trier i w Saarbrücken. Jeszce musze popytac wsrod znajomych, bo oni bardziej beda sie orientowac. Czy mieszkasz w tym trojkacie, bo mamy w okolicach rodzine ;) nie wiem, jakiego jestes wyznania, choc powiem szczerze, zeby odwiedzac te wspolnoty wcale nie musisz przechodzic na te wyznania. Tam jest inaczej niz w KK, oni interesuja sie soba nawzajem, mozesz poznac bardzo fajnych i wartosciowych ludzi z normalnymi zawodami. W tym tygodniu sprobuje sie wiecej dowiedziec, tak zebys nie trafila w niewlasciwe miejsce ;)

Gość gość
gość dziś : rozumiem, ze jest Ci ciezko z powodu tylu obowiazkow, ale masz kochanego meza, dzieci, a autorka nie ma nikogo, kto by ja pokochal. Ciezko jest zyc samotnie. Kazda kobieta pragnie spotkac swoja druga polowe.

Gość gość
to ze ktos ma meza i dzieci to nie znaczy ze ma kogos kto ja kocha.Milosc w zwiazku sie konczy wraz z pierwszym dzieckiem, tzn. przechodzi wylacznie na dziecko i staje sie rywalizacja o jego wzgledy.jesli dziecko woli tate a ciebie uwaza za glupia stara co sie czepia-mozesz tak samo wyc z samotnosci

Gość gość
Tez racja ;)

Gość gość
Smutne, ale nie ma ideałów. We wszystkich parach milosc konczy sie po narodzinach dziecka, czy jednak juz cos wczesniej nie gralo?

Gość gość
Czlowiek calkiem samotny,bez nikogo bez wsparcia potrafi bardzo sie zagubic,jestem chrzescijanka.

Gość gość30plus
Jak ja dobrze rozumiem autorkę. W kwestii bycia samotnym za granicą i ogólnie z zastanawianiem się poco się istnieje.

Gość gość
Jak sie poslucha co ludzie tutaj pisza ,to mozna naprawde wpasc w kompelksy.

Gość gość
Jestes?

Gość gość
Juz jestem ;) mam ostatnio problemy ze snem... obiecalam Ci, ze Ci pomoge, tylko musze uruchomic swoje kontakty... czy mieszkasz w ty trojkacie po stronie niemieckiej? W jak duzym miescie i mozesz podac pierwsza litere miasta?

Gość gość
Dziewczyno to siedzą ludzie z podstawówki, gimnazjum, liceum, czaseem ktoś 20pare 30 parę. Średnia wieku 13 lat. Nic dziwnego że przebywając TU czujesz "Że twój czas mija" Weź książke, gazete, przejdź na inny portal, koniecznie zobacz chociaż jak żyją inne osoby koło 30. Nie czytaj tego forum! Będziesz jeszcze żyła w h*****j dużo lat i wszyscy gimnazjaliści stąd też dożyją do 70- 80. Akurat płacz pomaga więc to dobrze że masz momenty załamania. Może i jesteś niezadowolona z życia i to dlatego. I stąd wmawiasz sobie jakiś pierwszy z brzegu powód. Ja obstawiam że to ogólne niezadowolenie, które ma inne przyczyny. Ludzie gorzej sobie zniszczli zycie niż ty ale nie chwalą się tym na forach, stąd o tym nie wiesz. Np wyjśc za geja. Albo mieć bardzo chore dziecko i zostać z nim samą. Albo zachorować na wiele lat i byc wyłaczonym z życia. Albo kredyt we frankach. Albo być gejem/les i musiec to ukrywać. Albo operacja zmiany płci.

Gość gość
Ja jestem w Polsce i jestem samotny niby mam rodzine ale nie mamy super relacji czuje się samotny. Nie trzeba byc za granicą by tego doświadczać

Gość gość
Z brakiem czasu na szczęście przy dziecich zgadzam sie. Są weekendy jednak co n- ty to troche odpoczynku. W tygodniu ganianie praca dom i wozenie dzieci na zajecia. Lezymy z małżonka na pyskach w niedziele. Ciesz się brakiem zobowiązań i zależności. Wyjeżdżaj na wycieczki, zwiedzaj świat (poza durnymi krajami z islamem). Nie pchaj sie w dzieci na sile, zwiazki ewentualnie. (Nascie procent związków to te teafione, większość jednak w kryzysach podtrzymują kredyt lub dzieci). Szukanie kogos to stereotyp polskiej kultury. A w szczególności wciskanie dziewczynom katastrofy wieku. Ja widze ze kobiety po 30 to są osoby które warto poznawać i tu szukac partnerki. Bo jednak lepie wiedzą co to życie, cenią niezależność. Wsród młodszych trudniej znaleźć dojżałą i nieroszczeniową później babkę.

Gość gość
Autorko, jestes jeszcze tu :)

Gość gość
Autorko, prosze sie odezwij, bo juz wszystko wiem i chcialabym Ci pomoc. Tylko nie wiem, czy Ty tu jeszcze zagladasz. Mam nadzieje, ze tak ;) popytalam wszedzie, gdzie moglam i cos juz znalazlam. To mogloby Ci pomoc.

Gość gość
Dobra Duszyczko jestes? mieszkam/ okolice Trier.