Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

utrzymanie

Polecane posty

Gość gość

chce sie wyprowadzic mam 19lat ,ile potrzebuje na utrzymanie skoro sie jeszcze ucze , tak mniej wiecej . I Myslicie ,ze dam rade?

Gość gość
Wyprowadzasz się pod most, czy na dworzec :P ?

Gość gość
A czemu się wyprowadzasz ? Ja tam wolał bym nie pranie , jedzenie praca szkoła

Gość gość
bo w domu tez nie mam nic , traktują mnie jak psa , codziennie wyzywają , nazywają grubasem , mam dosc , chce sie uczyc ,ale tu wszystko jest ograniczone , CIĄGŁE SIEDZENIE W DOMU,na prawde nawet w weekend wyjsc nie wolno

Gość gość
Jesteś na ich utrzymaniu więc musisz dostosować się do ich zasad. Czy kiedykolwiek w życiu zarobiłeś sam jakieś pieniądze? Po raz drugi pytam: dokąd chcesz wyprowadzić się? Co potrafisz robić ?

Gość gość
tak zarobiłam w wolnym czasie kelnerka itp , uwierz starałam sie jak moge ,a to oni ciągneli ode mnie kazdy zarobiony grosz,uwierz cokolwiek bym nie miała i tak by chcieli to ode mnie ;/ nie chce tu zyc bo zycie tu na codzien to masakra

Gość gość
nie wiem czy sie wyprowadze - poniewaz nie wiem czy dam rade sie utrzymac to jest wlasnie problem

Gość gość
Skoro cie wzywają to nie ładnie jesteście rodziną , nie wiem czy Ci się opłaca będzie ci bardzo ciężko lecz może zmiekna i cie przygarną

Gość gość
Nadal nie odpisałaś dokąd chcesz wyprowadzić się. To akurat jest decydujące w temacie kosztów utrzymania. W jakiej szkole się uczysz ?

Gość gość
kocham ich bo to moja rodzina,ale wiem ,ze to są ludzie który sie nie zmienią , nie chce miec z nimi kontaktu ,ale boje sie ,ze nie dam rady mieszkac sama ,bilety do szkoly ,ksiazki ,oplaty za mieszkanie , jedzienie ;/

Gość gość
ucze sie w technikum ,mieszkam w warszawie i tu chce wynajac mieszkanie ;/

Gość gość
Skąd w ogóle chcesz wziąć pieniądze na swoje utrzymanie ?

Gość gość
Jakbym wiedziała na pewno nie zadałabym takiego pytania;/ nie wiem jak dam rade sie utrzymac,dlatego pisze moze ktos mial podobnie i podesle mi jakas rade

Gość gość
Czy masz ukończoną jakąś szkołę ?

Gość gość
Chłopak mowi ,ze chcialby zamieszkac ze mna ,ale nie bedzie utrzymywał naszej dwójki dlatego poczeka az pojde do pracy i dopiero zamieszkamy razem w sumie mu sie nie dziwie , utrzymanie to droga sprawa

Gość gość
no wlasnie jestem w trakcie , jestem w technikum , gdybym szkole miala skonczona poszla bym do pracy:)a ja chce sie uczyc , nie moge rzucic szkoly:(

Gość gość
Może w wakacje pojde do pracy ,ale takie " pieniądze " na długo nie starczą , co zrobic dalej ? ;/ jestem kompletnie bezradna .Chociaz wypowadzic mi pewnie sie tez nie pozwolą i to bedzie zwykła " ucieczka ' moi rodzice to ludzie toksyczni i nie mają zadnych ograniczen ,a serca za grosz uwierz ;/ nie znam nikogo takiego jak oni , zycie z nimi to lekcja jakiej nigdy nie zapomne

Gość gość
pomocy od rodziny takze nie otrzymam po 1 mieszkają albo za granicą ,albo 300km od mojej miejscowosci ,a pewnie by mnie wysmiali gdybym prosila o pomoc ;/ takze jestem ograniczona maksymalnie