Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy 8latkow, proszę o radę

Polecane posty

Gość gość

Mój syn chodzi do 2klasy. Jeszcze w przedszkolu był taki słodki, kochany, nie miał zatrutej głowy p*****lami. W 1 klasie było ok. A teraz... Może panikuje. Ostatnio w telefonie znalazłam u niego w historii przeglądarki zdjęcia facetów. Nagich. Powiedział, że kolega mu to pokazał i on niechcący w to wszedł. Ale wiem że to nieprawda. Może chciał zobaczyć jak wygląda dorosły facet? Nie wiem :-( wczoraj znalazłam w jego pamiętniku zapis że chciałby z jedną koleżanka iść na sex. Kolega mu powiedział że sex to impreza. Wytłumaczyłam mu ze sex uprawia się po ślubie itp. No bo co miałam mu powiedzieć. Dla mnie lepiej by było gdyby te przygode rozpoczął jak najpóźniej. Jak wy rozmawiacie ze swoimi dziećmi na ten temat? Boję się jego pomysłów. Od razu dodam że mieszkam na wsi, nie siedzi przed komputerem, nie korzysta z neta. A telefon musi mieć bo chodzi na naukę gry na pianinie i na szachy, więc Muszę mieć z nim kontakt w razie odwołanych lekcji czy coś. No i potem uczy się a jak nie ma nauki to pomaga nam w gospodarstwie. Nie zmuszam go do ciężkiej pracy. Robi to co da radę i sam się do tego pcha

Gość gość
dzieci w tym wieku sa ciekawe wszystkiego, ale w tym przypadku to powazna sprawa, musisz porozmawiać na poważnie z synem, kontrolowac go i obserwowac

Gość gość
Kontroluje. Ale co w szkole mu pokazują to już Bóg jeden wie :-(

Gość gość
Mi się zdaje że to normalne. Też taka byłam

Gość gość
W tym wieku dziecku zaczyna odwalac, to normalne, przyzwyczajaj sie. Wyjasniaj, nie uciekaj z odpowiedzia. On i tak sie dowie, a chyba lepiej, zeby to bylo od ciebie, a nie kolegow, ktorzy maja z tego polew.

Gość gość
Dla mnie to chora prowokacja

Gość gość
Telefon musi miec ale smartfona z dostepem do internetu juz nie musi.

Gość gość
Telefon miał taki stary ale wstyd mu było go wyciągać przy kolegach i go rozumiem. Za naszą zgoda dziadkowie dali mu dotykowy. Wylaczylam jakoś dostęp do Neta. Jaka prowokacja? Czy już człowiek problemów mieć nie może?!

Gość gość
gość dziś Dla mnie to chora prowokacja x Niech zgadnę. Nie masz dzieci :P

Gość gość
Uświadamianie dzieci w sprawach seksu zaczyna się duuuzo wcześniej. Teraz jest w wieku kiedy zauważa różnice płci. Kiedyś też widział ale go nie interesowały. Jest ciekawy. Najgorsze co możesz teraz zrobić to histeryzowanie i grzebanie w rzeczach i telefonie. Tzn, sprawdzać i kontrolować trzeba, ale w tajemnicy. A ty zobaczylas i zrobiłaś hece. Moze ci już nie zaufać. Pogadaj o "tych sprawach" tak po prostu.

Gość gość
tez mam 8 latka i uważam ze ten temat to prowo , pewnie pedofila dziewczyny nie odpowiadajcie zboczeńcowi.

Gość gość
Ja nie grzebie tylko kontroluje