Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikołajkowa6

Czy to mogło być poronienie?

Polecane posty

Gość mikołajkowa6

Czy stosując tabletki antykoncepcyjne podczas 7 dniowej przerwy zawsze jest krwawienie z odstawienia?, Od początku brania tabletek nie dostawałam okresu z odstawienia. Miałam pewne zdarzenie- mianowicie zaczęłam 4 opakowanie Lesine- zaczął mnie boleć mocno brzuch, tabletki p/ bólowe nie działały. Potem do bóle stały się skurczowe. Kucając poczułam że chyba zalała mnie krew- idąc do łazienki na wkładce zobaczyłam czerwono- brązową tkankę miała ok 6 cm(było to dość duże). Potem ból brzucha się trochę zmniejszył. Czy to mogło być poronienie?

Gość gość
To byl tylko skrzep krwi a nie czysta swieza obficie plynaca krew.

Gość gość
Skrzep krwi wygląda inaczej, to było twarde- jakaś tkanka

Gość gość
jeśli uważasz że poroniłaś to zrób test!

Gość gość
Tak. Wygląda na to, że poroniłaś. Wypadł z ciebie pęcherzyk płodowy, wewnątrz którego rozwijał się płód. Zaszłaś w ciążę i poroniłaś w 1 miesiącu :)

Gość gość
Moze wysralas bachora :)

Gość gość
Kobiety które pozwalają na wytrysk w pochwie, zabezpieczając się tabletkami lub wkładką wewnątrzmaciczną, często zachodzą w ciążę, tylko że ciąże te ulegają poronieniu w 1-2 miesiącu.

Gość gość
też myślę,że poroniłaś... tabletki nawet regularnie brane,bez opóźnień,wymiotów i biegunek dają tylko 99,8% pewności...jeśli masz ''szczęście'' znajdziesz się w tym 0,2% i zajdziesz w ciążę

Gość gość
Jeśli tkanka była brązowoczerwona to było to złuszczone endometrium. Bo pęcherzyk podczas poronienia widać - taka kuleczka z błonki, białawo - przezroczysta. Możesz mieć źle dobrane tabletki i nadmiar hormonów powoduje nadprzyrost wyściółki macicy - endometrium właśnie. Idz do gina na kontrolne USG - podczas krwawień z odstawoenia skurcze macicy są zbyt słabe (lub w ogóle ich nie ma), śluzówka macicy się zle złuszcza i można dostać stanu zapalnego (gorączka, dreszcze, ogólne rozbicie, ból brzucha, mdłości). Wtedy antybiotyk a potem łyżeczkowanie macicy.