Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy najlepiej przyzwyczajać dziecko do picia z kubka niekapka?

Polecane posty

Gość gość

Witam.Ile miało wasze dziecko gdy zaczęło pić z kubka niekapka i w jaki sposób przekonać dziecko?Macie jakieś sprawdzone metody i po jakim czasie wam się udalo,bardzo proszę o rady

Gość gość
Mój syn nie umiał pić wcale z niekapka i nie zmuszałam go. Jak miał rok to już potrafił pić z normalnego kubka/szklanki.

Gość gość
Dokladnie, to jak z karmieniem piersia i dokarmianiem, dziecko siega po to, co i jak je i pije matka.

Gość gość
Ja dzisiaj próbowałam dać mojemu 10 miesiecznemu dziecku z kubeczka trzymając mu ale nie chciał nawet ust przylozyc,na niekapek też nie chce patrzeć

Gość gość
Mój syn odkąd skończył 4 miesiące piję z normalnego kubka.

Gość gość
Mój też nie tolerował niekapków i kubków z miękkim ustnikiem, umiał pić z butelki ale nie chciałam mu jej zbyt dużo podawać, zaskoczył w końcu i zaczął pić przez słomkę, miał bidon z miękką słomką, a potem już ładnie pił z kubeczka, najpierw taki z Ikei z twardym ustnikiem, a potem zdjęłam ustnik i pił już normalnie.

Gość Jedynaczka4
Moje dzieci nie chciały pić z niekapka.Obie dziewczynki piją z kubeczka.

Gość gość
Najlepiej nigdy. Dziecko 9-10 miesięczne bez problemy radzi sobie samodzielnie ze zwykłego kubka.

Gość gość
pamiętam jak kombinowałam aby córka pila z innej butelki niż butla na mleko, ciagle nowe butelki kupowałam i nic, niekapki , bidony, wszystko się wylewalo po ubraniach, podłodze, i suma summarum dziecko bardzo mało piło, w końcu kupiłam jej wode z biedry 330ml w butelce niekapek. i to był strzal w dziesiatke, nawet inne napoje jej wlewam do tej butelki i pije, a i szybko nauczyla się pic ze szklanki bo tak kombinowałam aby pila cos prócz mleka, ale to już nie pamiętam od kiedy córka umie pic z butelki , chyba miała rok i 2 miesiące jakos tak, smiesznie ostatnio wygladalo to jk ona pije z plastikowej butelki a dziewczynka znajomej 2,5 letnia z butelki ze smoczkiem

Gość gość
Moje ok 4 mc zaczęły same chwytać butle i dostały takie małe z uchwytami do napoju a ok 8-9 mc z kubka niekapka. Dzis maja 15 mc i dalej piją z niekapka ale właśnie zaczynaja sie interesować normalnymi szklankami... najpierw jednak dostaną bidony ze słomka jak to ogarną to będziemy sie uczyć pic ze szklanek.

Gość gość
Do nauki picia z kubka polecam kubek 360 °. U nas się sprawdził rewelacyjnie.

Gość gość
Mój ma 11 miesięcy i pije z kubka niekapka