Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszkanie w Warszawie czy w jej okolicach: Góra Kalwaria lub Piaseczno?

Polecane posty

Gość gość

Wiadomo, im dalej od Warszawy, tym mniejsza cena mieszkania. Jednak dojazd do pracy może być kłopotliwy zwłaszcza w godzinach szczytu. Co byście doradzili?

Gość gość
W grę oczywiście wchodzi wkład własny plus kredyt.

Gość gość
Jak to coś pomoże, to w najbliższy weekend są dni otwarte w inwestycjach ROBYG, ceny zaczynają się od 5899 zł/m2, w zależności od dzielnicy. Może któraś inwestycja Cię zainteresuje: https://www.facebook.com/events/2080922228801522/

Teraz w Piasecznie szykuje się super inwestycja pod nazwą Dommarzen i ceny nie są wcale wysokie jak za nowe budownictwo w tym standardzie

Gość hanka_1
Powiem tak - zależy co kto lubi. Mieszkanie kupujesz na całe życie. Ze mnie kierowca żaden, wiedziałam, że nie dam rady z okolic dojeżdżać i z góry założyłam, że mieszkanie muszę kupić w Warszawie. Pracuję na Wilanowie i tam zaczęłam poszukiwania. Nie mieszkania a pośrednika bo z moim szczęściem to pewnie wpakowałabym się w kłopoty działając samodzielnie. Korzystałam z usług https://www.jaworski24.pl/pl/ śmiało mogę polecić. Po pierwszym spotkaniu dało się odczuć, że mam do czynienia z fachowcem z dużym doświadczeniem i wyczuciem. Do tego bardzo sympatyczny człowiek, od gburów się trzymam z daleka :D mieszkanie wybrałam z pierwszych kilku propozycji, w sumie on doradził które wybrać i na pewno nie żałuję. Udało się jeszcze troszkę zbić z ceny :)

Gość gość
gdybym miała zamieszkać w Warszawie pewnie też wybrałabym Wilanów.Podoba mi się ten rejon stolicy.

Gość gość
Dla mnie Wilanów też za daleko, dojazdy są uciążliwe w godzinach szczytu, w sumie tak samo się jedzie jak z poza miasta a ceny tu są dość wysokie. Wola jest pod każdym względem lepsza a osiedla też są atrakcyjne, np. nowe odolany, ładne, niezbyt duże osiedle położone obok parków, jest praktycznie tak zielono jak na Wilanowie

Gość lubczykowiak
Na pewno w okolicach kupisz mieszkanie za cenę mniejszą niż w Warszawie, a to niewątpliwy atut - w Piasecznie, na Jana Pawła II 25 powstał "DOM MARZEŃ" ze znakomitym dojazdem do centrum. Tutaj: https://dommarzen.piekut.pl/ możesz przeczytać o nich więcej.

Gość Solka

Zdecydowanie polecam Piaseczno, świetnie się rozwija, ma szeroki wachlarz propozycji dla małych i dużych, dlatego tutaj kupiłam mieszkanie w dom marzen bo to świetne miejsce do rozwoju dla dzieci