Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pociążowa1985

Kłucie jajników i ból w krzyżu po owulacji

Polecane posty

Gość pociążowa1985

Witam, Dziewczyny jestem 3 miesiące po porodzie (druga ciąża) i zaniepokoiło mnie coś. Ostatnio uprawiamy seks dość intensywnie, stosunek przerywany. Pojechaliśmy na tydzień nad morze i jakoś po kilku dniach zaczęły kłuć mnie jajniki w taki specyficzny sposób jaki znam właśnie z planowania dziecka. W nocy czułam mocne kłucie i ból w krzyżu taki silny że nie mogłam spać. Pomyślałam, że się przeziębiłam może, ale gdzieś w podświadomości siedzi mi to znajome uczucie.. Ale nie chce mi się wierzyć okresu jeszcze nie miałam, poza tym przy przerywanym gdzie na 100% nie było wytrysku w środku to raczej niemożliwe żeby coś było.. Natomiast po tych "bólach" mam w środku suszę. Tempka z rana 36,7 gdzie przed ciążą podstawową miałam niską 36,4. Kurcze :/

Gość pociążowa1985
Zaznaczam, że nie miałam takich bóli nigdy w czasie owulacji, tylko takie specyficzne kłucie chyba w czasie implantacji.

Gość gość
Nad morzem to mogła być reakcja na zmianę klimatu. Nie wiem, pocieszam Ciebie :)

Gość gość
Stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcji. Wiem, że trudno w to uwierzyć jak wszystko idzie ładnie pięknie przez kilka lat, ale wierz mi- 8 lat nam się udawało i nagle bum niespodzianka i mamy synka. Też nie mam pojęcia jak to się stało.

Gość gość
To moje objawy ciąży. Z drugiej strony miałam tak też, gdy namarzłam. Z mężem uprawialiśmy przerywany dobre 9 lat, ale nie baliśmy się wpadki, bo mieliśmy w planach dodatkowe dziecko. ;) Zaszłam w ciążę dopiero gdy mąż kończył we mnie, ale teraz, z dwójką wolę nie ryzykować. To jednak loteria.

Gość pociążowa1985
No my też przerywany już jakieś 10 lat, dzieci były planowane i udało się od razu w obu przypadkach.. Z drugiej strony kumpela mi mówi że krótko po ciąży łatwo zajść w kolejną i tyram się strasznie, ale nie chcę popadać w paranoję. Trudno poczekam i zobaczę najwyżej zrobię test za jakiś czas dla pewności.

Gość gość
My uprawiamy przerywany od kilku lat i skutecznie :) Ale wiem, że są kobiety które tak wpadły. Nie wiem czy to pech, silne plemniki czy przeznaczenie :D

Gość gość
Ja też jak staraliśmy się o dziecko miałam takie specyficzne kłucie w jajnikach kilka dni po owulce. Już po tym wiedziałam, że coś się dzieje. No ale jak niedawno miałaś poród to może to jakieś rozregulowania jeszcze. Kobiecy organizm to zagadka :)