Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powiedziałam cos takiego o jej synu i się obraziła. czy słusznie?!

Polecane posty

Gość gość
13:10, no to jak masz 4 dzieci, to już masz monopol na wychowanie i książkę napisz :) Nawet takie dzieci, które mają zakazy i są od początku wychowywane POTRAFIĄ kilka razy w życiu szopkę odstawić. Bo nie dostanie tego czego chce, a jeszcze jakby czasem w tym samym momencie było zmęczone, to już do kwadratu. Ciesz się, że nigdy Ci żadne szopki nie odstawiło. Nie mniej pytanie czy tak naprawdę nigdy czy jednak coś było. Czy brałaś je za młodzika w różne różniste miejsca publiczne czy więcej czasu jednak spędzały w domu i nie było okazji.

Gość gość
13.17 dokładnie tak jak piszesz. Nieporozumeiniem jest ustepowac miejsca malemu gowniakowi.

Gość gość
Skonczcie pierdzielec jaki to 3 latek jest malym dzieckiem. Takie dziecko doskonale potrafi manipulowac otoczeniem i uzyskiwac to co chce. Taki 3 latek potrafi porzadnie nawet uderzyc doroslego w twarz i doskonale wie co robi. Wcale nie musi widziec przemocy, ani byc jej ofiara. Teraz jest, to tylko dziecko, a potem bedzie to tylko nastolatek.

Gość gość
To tylko dziecko ! Jest zazdrosne o młodsze dziecko w rodzinie i to jest normalne!

Gość gość
Ciesze się ze są tu ludzie którzy mnie poparli. A te co mówią ze to tylko dziecko i.nic nie rozumie to by się srodze zdziwily..właśnie ze dzieciak mimo swoich 3 lat posługuje się precyzyjnym językiem i mówi rzeczy żywcem skopiowane z reklam. Pasjonat maszyn, ciągle mówi o pociągach, zacina się i gada o tym ciągle bo podobno taki nadzwyczajnie uzdolniony a minimum podstaw współżycia z ludźmi nie zna? Nie opowiadajcie bajek.

Gość gość
O matko, to znowu ty? Tak, a tatuś jeździ z nim windą, dziecko aż sika z nerwów na widok innych, a ty już mu na oko zdiagnozowałaś Aspergera? Ile jeszcze założysz tematów? Masz jakąś obsesję na punkcie tego dzieciaka...

Gość gość
On ma 3 lata, tak się czasami zachowują dzieci w tym wieku. Za to ty zachowałaś się gorzej.

Gość gość
Nie jestem autorka a 5 latek szwagierki tez akurat Olus.

Gość gość
13:57 Nie jestem twoją matką a o żadnym Zespole Aspergera w wydaniu tego dziecka nic mi nie wiadomo. Oczywiście ze teraz modne jest zwalac wszystko na zaburzenia i nawet jest moda na szukanie u dziecka odchyłów zamiast wziąć się za solidne wychowanie.

Gość gość
No ale jesli ten dzieciak tak sie zachowuje jak napisalas wyzej to prawdopodobnie ma aspergera i niestety to nie jego wina ze jest taki aspoleczny.

Gość gość
Ja mam trójkę dzieci i też żadne mi takiej akcji nie zrobiło. Kwestia konsekwentnego uczenia dziecka tego, że NIE oznacza NIE. Warto od samego początku uczyć dzieci asertywności w pełnym znaczeniu tego słowa - mam prawo odmówić czegoś komuś ale też inni nie raz odmówią czegoś mnie. Niereagowanie rodzica albo wręcz jego udawanie, że sprawy nie było, utwierdza dziecko w przekonaniu, że postąpiło słusznie. Jednocześnie obcy ludzie będą to dziecko potępiać. Dziecko dostaje sprzeczne komunikaty - nie wie, co jest dobre, a co złe. W rezultacie jest zagubione i stale musi zgadywać, jak należy postąpić. Brak konsekwencji rodziców sprawia, że tracą oni autorytet wychowawczy. 3-latek świetnie rozumie, że musi zaskarbiać sobie uwagę, potrafi dobrze manipulować opiekunami.

Gość gość
Autorko masz jeszcze małe dziecko i wszystko przed Tobą.To pierwsze po drugie dzieci w tym wieku przechodzą bunt i często są zazdrosna o inne dzieci.Pamiętam jak dziś spotkałam się z koleżanką .Ona miała dziecko też około pół roku .A moje 2 ,5 .No i mój oczywiście dał ,,popis".koleżanka zaczęła mówić Co To ona by nie zrobiła itp.O to hit cyt.Dziecku trzeba mówić nie.Ja mówię na to że mówię nie Ale codziennie jest Nowe nie.Długo nie trzeba było czekać aż jej zaczął ,,dokazywac"Koleżanka przypomniała sobie tamtą sytuację i mówi do mnie Jak ja mogłam Cię pouczać.Teraz dopiero na własnej skórze się przekonałam jak to jest .Wniosek nie oceniaj bo jak twoje będzie w tym wieku to może być sto razy ,,gorsze"I jak ktoś to w ten sam sposób jak ty skomentuje uwierz nie będzie Ci do śmiechu.