Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brązowy czop sluzowy z krwia ile do porodu?

Polecane posty

Gość gość

Odszedł mi czop koloru brązowego z okolo dwiema czerwonymi nitkami koloru krwi. Czytalam ze jak zwykly biały czop odchodzi to do 14 dni bedzie porod, a jak to było u was z brązowym? P.s mam czeste skurcze ale przepowiadajace.

Gość gość
Jakie 14dni?, chyba 14 godzin. Pilnuj odejścia wód, choć nie koniecznie muszą odejść przed porodem, u mnie odeszły w trakcie porodu. Kontroluj skurcze.

Gość gość
Dziekuje za odpiwiedz, wolalabym juz miec to z glowy.

Gość gość
Mi czop odszedł na 12 godzin przed porodem, teraz czekaj na silniejsze skurcze.

Gość gość
Mi przy pierwszej ciąży odszedł brązowy czop i zaczęły się wtedy mocne skurcze ale bardzo nieregularne. Urodziłam 3 dobry później, poród miałam dosyć szybki.

Gość gość
bleeeeee

Nie wstyd wam opisywać ze szczegółami takie ohydztwo ? Zjedz ten czop na deser :o 🖐️ idę się wyrzygac przez was

Gość gość
To naturalne, nie ma w tym nic obrzydliwego.

Gość gość
Tak, a sliczne dzieci znajdujemy w kapuscie bez przejscia przez kanal rodny kobiety. Ja nawet po odejsciu wod jeszcze w domu czekalam na skurcze w szpitalu prawie 24 h.

Gość gość
Studzia idz zygac i nie wracaj goopia baaabo. Czop dostniesz na podwieczorek.

Gość gość
Dziwne jest to, że sam poród to temat tabu tak jakby. Coś tak oczywistego, a wywołuje tyle obrzydzenia. Ci, co tu tak marudzą albo są skrajnie niedojrzali, albo to forum to juz całkowicie zbiorowisko ludzi, ktorzy potrafia tylko obrazac siebie na wzajem.

Gość gość
Studzia, już nawet gimnazjaliści nie piszą przecinka po stacji ;) ile masz lat? 16? 17? Pozdrawiam.

Gość gość
to nie powód żeby opisywać ze szczegółami czapy z pee/zdy ja np. właśnie jem

chyba niektorym zaczopowało mózg :D Dobrze, więc walczmy o to by przestał to być temat tabu! Autorko, jak tam ten czop sie prezentowal w ocenie organoleptycznej? Jaki miał zapach i smak? :D

Gość gość
Nie ma w opisie nic wulgarnego, tak przyszliscie na swiat je...lopy z krwawym czopem na glowce:) a o penisie to wolno pisac? Wstretni zaklamani, zahamowani i zakompleksiali ludzie z kapusty z sieczka kapusty w glowie .

Gość gość
jeśli ktoś ma trochę kultury to nie będzie pisał szczegółów o czopach i peez/dach

Gość gość
Jeżeli czop jest podbarwiony krwią, to najprawdopodobniej poród zacznie się w przeciągu 24 h. Nie mniej może to iść nieco wolniej i jeszcze 2-3 dni minie, zanim się zacznie na poważnie. PS A gdzie ma się kobieta zapytać jak nie na anonimowym forum? skoro to takie obrzydliwe... jak się czyta np. dział ciąża,poród itd. i postanowi założyć temat, to z "automatu" stworzy temat na ogólnym. Może się autorka nie spostrzegła, że zakłada na ogólnym ;) PS2 dokładnie - a taki penis nie jest obrzydliwy??? jakaś tam mastka, smród moczu itp.??? ależ nie, cudny i super jest :D nic obrzydliwego autorka nie napisała. Nie wdawała się w zbędne szczegóły. Tak, w ocenie, kiedy prawdopodobnie zacznie się poród ma znaczenie jaki czop ma kolor czy jest podbarwiony krwią. Po co wchodzicie na temat i odpowiadacie na tematy, o których nie macie pojęcia???

Gość gość
To jest forum, miejsce gdzie ludzie piszą o różnych rzeczach i doradzają sobie. Każdy temat jest dozwolony.

Gość gość
Ja jestem facetem i mnie to nie brzydzi. Normalna sprawa, biologia. Kretyn może sie brzydzić

Gość gość
Tu autorka. Obecnie jestem w szpitalu, ale tu położne nawet pytane nic za dużo nie mówią. Gdy zapytałam co dalej to stwierdziła, że czekamy na rozwój akcji. Porodówka nie jest miejscem gdzie się przyjemnie spędza czas, wiec oczywiste, ze wolałabym jutro wyjść albo urodzić w ciągu doby. Gdzie mamy pytać akoro osoby, ktore powinny służyć dobrą radą mają to gdzies.

Gość gość
15:47 O kut/asach i gów/nach, o srakach i bąkach piszą bez skrępowania, masz racje

Gość gość
A jak taki czop wygląda bo mnie to zainteresowalo, to coś jak kupa?

Gość gość
nikto nie napisał ze pisanie o kuta/sach jest ok

Gość gość
Przed ciążą nie miałam pojęcia, że jest coś takiego. Ten czop jest bardzo ważny bo zakleja szyjke macicy, przed porodem się odkleja a szyjka rozwiera do porodu.

Gość gość
Przegladając forum ma się wrażenie, ze pisanie o ku-/ach jest ok, bo wszedzie w kółko te same tematy.

A kto twierdzi, ze pisanie o kupach itp jest OK ?! :O Ten temat niczym sie nie różni od tych tematow kupopodobnych!

Wstawcie jeszcze swój czop sluzowy do oceny i będzie git :o wychodzę stąd zażenowana 🖐️ bez odbioru

Gość gość
Jak ktoś jest w trakcie posilku i obrzydzają go tematy zw.z porodem, to niech ich kurw nie czyta. Bez odbioru.