Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzieci nieudaczników życiowych

Polecane posty

Gość gość
Takie dzieci często wychodzą na prosto. Przykład moich bliskich. Mąż i jego siostra to dzieci alkoholika i uzależnionej od chwilowek robotnicy którzy dzieci puścili z goła dupa w świat a jedyną pomoc finansową dzieci miały od matki i ojca ich ojca (babcia z dziadkiem naprawdę bardzo pomogli mężowi i siostrze, gdyby nie oni to oboje nie mieliby na nic). Teściowa miała długi prawie 100tys wydane na ciuchy i niepotrzebne rzeczy (rekompensowała sobie nieudane małżeństwo) a pijak tylko pil. Z kolei moi rodzice również robotnicy odkładali od 30lat pieniądze i mi i bratu dali spora sumę na start. Dzięki nim mamy mieszkania i nie musimy brać kredytów . Ale.. mąż i jego siostra są całkowicie samodzielni a ja i brat tzw dorosłe dzieci. Ja jestem wdzięczna rodzicom za to co dostałam a brat ciągle narzeka że mu mało mimo że ma naprawdę duzo tylko że sam na to nie zapracował i nie umie docenić . Ja z kolei jestem leniwa i zaburzona emocjonalnie przez co mimo dobrego zawodu nie chce pracować i to dobrze zarabiajacy mąż mnie utrzymuje z racji tego że on jest u mnie a nie ja u niego a poza tym tak mu pasuje że żona zajmuje się domem. Mąż jest bardzo wdzięczny moim rodzicom za to co dzięki nim mamy bo sam od swoich gówno dostał a bratu ciągle mało mimo że sam nawet samochodu sobie nie kupił. Kiedyś odwdzięczę się za to rodzicom, na pewno nie pozwolę im przymierać głodem na starość lub gnić w dpsie czy zolu. Babcia męża dokucza mojej teściowej i dogryza że syn wszystko dostał od teściów a od własnej matki nic więc pod wpływem tych ataków kupiła nam zmywarkę i komplet garnków za co i tak jestem wdzięczna :D

Gość gość
A i też mnie czasem wkurwia w środku zwłaszcza po gadaniu babci męża która mnie trochę nakręca ( nagadujac mi na rodziców męża ) że tylko moi rodzice nam tak naprawdę pomogli a od teściów jedno wielkie gówno i problemy (wisiało nad mężem i siostra widmo że będą spłacać długi matki). Gdyby teściowa te 100tys przeznaczyła np na mieszkanie dla niej i dzieci by nie żyć z pijakiem to sama bym jej pomogła to spłacać ale nie na lachy i bzdety które powyrzucala a różne kredyty typu chwilówki i prowidenty naliczały odsetki, brała kolejne chwilówki by spłacić prowidenty i przez wiele lat takie długi z 3 komornikami na dupie. Nie raz zagryxalam zeby żeby mężowi nie dowalić np w trakcie kłótni i kilka razy mi się to zdarzyło niestety.

Gość gość
Niektórzy chyba robią sobie dzieci tylko dlatego bo tak wypada, do 18 r.ż. zimny chów, a po 18 wypad z chaty. W takim układzie nie widzę sensu rozmnażania, po co powoływać na świat dziecko, skoro potem jest dla rodziców tylko problemem ciągnącym kasę, pasożytem i czeka się, aż pójdzie sobie w świat. Dwa przykłady: moi rodzice może nie dali mi nic materialnego typu mieszkanie czy samochód, ale dobrze mnie wychowywali i zawsze wspierali w tym co sobie wymyśliłam, poza tym zawsze powtarzali, żebym się uczyła, bo chcą, żebym miała w życiu lepiej od nich i jak trzeba było, to na korepetycje zawsze parę groszy się znalazło. Jestem im wdzięczna za to, że miałam w domu tyle ciepła i wsparcia. A np. rodzice mojej przyjaciółki stosowali taki właśnie zimny chów, w ich domu były wieczne awantury o bzdury tak jakby rodziców wkurwiało, że te dzieci w ogóle tam są, zajmują miejsce i zużywają powietrze. Oczywiście na start dorosłego życia dostała figę z makiem ale za to rodzinka wymagania ma kosmiczne, wiecznie tyko fochy bo przyjaciółka wolała np. odłożoną kasę zainwestować w mieszkanie niż w ślub i wesele na 120 osób i rodzice wkurwieni bo nie będą mogli się pokazać przed ciotkami, pociotkami i piątymi wodami po kisielu. Albo fochy bo oni chcą już wnuka a jej jeszcze dzieci nie w głowie bo chciałaby zobaczyć kawałek świata zanim się uwikła w pieluchy. Niestety ale tak to często wygląda...