Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmienie 2 i 3 latków piersią..jesteście na tak? :)

Polecane posty

Gość gość

Co myślicie mamy o tak długim karmieniu piersią?

Gość gość
jasne, ja bede karmic do osiemnastki.

Gość gość
Tak daje piers mojemu 8letniwmu synowi tylko mowie nie odchodz daleko bo mamie cycki rozciagniesz :-O

Gość gość
Nie widzę większego sensu karmienia bezpośrednio tak dużych dziec****ersią. I tak się tym nie naje a pełni, a nie żyjemy w Afryce gdzie nie ma pożywienia i cycek jest jedynym. Jeszcze zrozumiem jak ktoś ma młodsze dziecko i odciągnie trochę dla starszego - jeśli faktycznie są wartościowe składniki. Ale dawanie piersi kilkuletniemu dziecku w kraju gdzie jest obfitość pożywienia jest jednak trochę obrzydliwe.

Gość gość
Mam dwulatka i go nie karmię. To obrzydliwe ...

Gość gość
Ja uważam, że karmienie piersią jest bardzo korzystne dla dziecka dlatego karmienie 2 lub 3 latka jest super!

Gość gość
Ma obojętny stosunek, sama nie chciałabym karmić piersią tak dużego dziecka, i pewnie jakbym uparła się dawać moje mleko to bym odciągała. Karmiłam prawie rok, drugie planuję podobnie. Ale nie rusza mnie w żaden sposób to jak karmią inne mamy, czy noworodek dostaje mm, czy czterolatek- pierś. NIe lubię jedynie epatowania nagością w przestrzeni publicznej i wykorzystywania karmienia piersią do celów propagandy. Ciekawe jak za 20-30 lat poczują się te dzieciaki, oglądając w internecie swoje zdjęcie przy nagiej piersi mamusi.

Gość gość
Jestem zdecydowanie na nie. 2-3 latek nie potrzebuje juz piersi, smoczka ani butelki. U 2-3 latka chodzi tylko o ssanie piersi jako przyzwyczajenie. Dziecko w tym wieku może jeść wszystko co pełnowartościowe i nie musi to być mleko matki

Gość gość
Nie, nie, nie! Jestem za karmieniem do max 1 r.z. Dalej wygląda to niesmaczne!

Gość gość
20:48 hahaha:-D

Gość gość
mojej 4 -ce nie podawalam w ogole piersi i co ?? jakos jako 2-3 latki funkcjonowaly normalnie jak i teraz bez cyca mają się super. Takie duże Dzieciaki przyspawane do cycka matuli to nieporadne niemoty zyciowe i taka prawda