Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sflustrowana mama

Potrzebuje porady doswiadczonych mam w sprawie wyjazdu.

Polecane posty

Gość Sflustrowana mama

Witam, jestem mamą 4 latka, wychowuje go razem z pomocą rodzicow, z ktorymi mieszkamy od zawsze. Adaś jest bardzo związany z dziadkami, nawet czesto z nimi spi. Często zdarza mi się podróż na calą dobę ( pracuje w terenie). Jednak szef dzisiaj spytal mnie, czy w przyszlym roku okolo listopada, a więc Adam będzie mial 5 i 5 roku, nie chcę zdobyć doświadczenia i wyjechać na szkolenie i do pracy na 28 dni. Nie mamy problemów finansowych, zyjemy normalnie, lecz zarobienie 1800zl a 1800 euro w miesiąc pozwoliłoby mi się duzo bardziej usamodzielnić i odłożyć coś dla syna i siebie. Decyzję tą muszę podjąć do końca czerwca. I bez uzasadnionej przyczyny nie moge sie od niej odwolać pod konsekwencją pokrycia kosztów jakie zaklada za mnie firma. Proszę o pomoc, co zrobic?

Gość gość
Jaka mama?

Gość gość
Ja wyjeżdżałam co roku na takie długie wyjazdy, odkąd mały miał 1,5 roku, zostawał wtedy z tatą, nie było większych problemów. Wiadomo że tęsknił, ale nie przeżywał tego jakoś strasznie, podobnie było jak wyjeżdżał mąż.

Gość gość
co ma wspólnego twoja "fLustracja" :D do tresic tematu? nie ma to jak uzywac slow nie znjaąc ich znaczenia , nie wpsominajac o poprawnej pisowni :/

Gość Sfrustrowan mama
Ale byk ! Wybaczcie za niego! A sfrustrowana jestem bo nie wiem co zrobić? Proszę o dalsze odpowiedzi na pytanie. Pozdrawiam.

Gość gość
Nie jesteś sfrustrowana. A wracając do tematu - oczywiście, możesz wyjechać. Skoro syn jest związany emocjonalnie z dziadkami, w dodatku zostanie w domu, w którym mieszka, to chociaż będzie tęsknił (na bank co wieczór będzie skype :)) to da sobie radę i nic mu nie będzie. 5 i pół to duży chłopak. Ja mając 7 wyjechałam na pierwszą kolonię :) i było suuuper, więc myślę, że 5latek z dziadkami naprawdę da sobie radę.

Gość gość
Pewnie,że jechać.