Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile pokoi powinno mieć dziecko?

Polecane posty

Gość gość

Mam syna. Tak myślę, że powinien mieć trzy pokoje do swojej dyspozycji. Jeden jako bawialnie, drugi jako sypialnie, a trzeci do nauki. My z mężem zrobimy sobie przytulny kącik w kuchni. Drażni mnie tylko, że wszyscy nas krytykują.

Gość gość
Dziecko MUSI MIEĆ jeden pokój dla siebie i łazienkę. Aby czuło sie bezpiecznie i miało miejsce dla siebie!! Czesc rodziców zapomina o tym zupełnie!!!

Gość gość
Swoją łazienką? W sumie racja. My z mężem będziemy się myli w umywalce w kuchni, łazienka będzie syna. Dziękuję.

Gość gość
I jeszcze dziecko powinno mieć salon, jak go koledzy odwiedzą i to z wc dla gości.

Gość gość
Tak, w piwnicy zrób mu kręgielnie i bilard koniecznie!

Gość gość
konieczne minimum to 4- sypialnię oczywiście z garderobą i osobą łazienką, pokój do zabaw, pokój do nauki, a i jeszcze do uprawiania sportu i pokój gościnny by się przydał jakby go koledzy chcieli odwiedzić, czyli jednak 5. nie rozumiem jak ktoś może Was krytykować, przecież dziecko i jego potrzeby są najważniejsze.

Gość gość
Dziękuję za wszystkie sugestie, macie absolutną rację. Zastanawiam się jeszcze, czy powinien jadać obiady w domu, czy w dobrej restauracji?

Gość gość
dobrze zbilansowana dieta przede wszystkim . najlepiej zamówić katering z obliczoną porcją kalorii. oczywiście z dostawą do do domu i szczelnie pakowane. dziecko przecież nie tylko obiadu.

Gość gość
Jeszcze jeden pokój dla kolegów syna jak by nocować przyszli, jadać powinien tylko bio produkty i pić wodę mineralną , miej też to na uwadze ;)

Gość gość
A masz miejsce na kryty basen, kort? Przecież ruch to zdrowie! Z tą piwnicą świetny pomysł! A jak będziecie jeść w restauracji to i kuchnię mu zaadaptuj

Gość gość
A dodatkowe pokoje dla dziadków z obu stron, jak będą chcieli wnuka odwiedzić.

Gość gość
Oczywiście, sardynki w puszcze zawsze muszą sprowadzić sprawę do absurdu. Wszystko jest albo czarne albo białe :D Poświęćcie tę energię z jaką ironizujecie na kafe może na własny rozwój? To w końcu będzie Was stać na normalne życie :P

Gość gość
*puszce

Gość gość
Normalne czyli jakie ? ;P

Gość gość
17:50 Sprawdź sobie jakie są w europejskich krajach normy - metraż na osobę, liczba pokoi, ilość osób na 1 łazienkę etc. To się dowiesz.

Gość gość
Ja jak tylko moje dziecko się urodziło kupiłam mieszkanie sąsiadów. Dziecko ma 42,50 metrów kwadratowych. Oczywiście kiedy pójdzie do szkoły będziemy musieli zapewnić mu bardziej godziwe warunki. :(

Gość gość
Myślę że jeszcze osobna kuchnia i łazienka z dostosowana wysokością do niego.

Gość gość
Wg standardów europejskiej jak ktoś podał dziecko każde ma swój pokój plus łazienka dla dzieci wspólna i często salon dla dzieci. Więc biorąc to pod uwagę to dalej dziecko ma jeden pokoj tyle że do dyspozycji z rodzeństwem ma łazienkę i salon do zabawy.

Gość gość
Haha ....a moja znajoma miała w wieku 15 lat - prywatną łazienkę plus dwa pokoje, jeden z balkonem sporym , jeden sypialnia drugi taki "ogólno-gościnny"-poddasze w domu zbudowanym przez ich rodziców . Tak w Polsce ...i to nie córka Kulczyka, jakby która pomyślała :P, bankiera czy działacza PO :) .

Gość gość
Ja to już szukam przestronnego kartonu jak syn podrośnie to mu zostawie wszystko co mam.

Gość gość
dodam tylko, że dziecko kocham ponad wszystkich, więc męża odesłałam na kanapę, by spać z synkiem w naszej sypialni, a ojca oddałam do schroniska dla psów, by mieć czas tylko dla dziecka