Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AgataAgatka

Mały ptak bardzo proszę o pomoc

Polecane posty

Witam wszystkich. Mam pewien problem, otóż wczoraj na tarasie zobaczyłam małego szpaka, który musiał zlecieć z gniazda lub został wyrzucony. Aktualnie leży w kartonie okryty papierem i śpi w ciepłej rękawiczce - wydaje mi się, że jest mu wygodnie. Jest to jeszcze młody ptak, nie do końca upierzony. Martwię się, gdyż on nie chce nic jeść, jedynie napił się trochę wody. Dajemy mu jajko na twardo ale dzisiaj kupię potrzebne produkty do mieszanki nabiałowej. Poza tym, że nie chce jeść to jest drugi problem - on cały czas śpi. Wczoraj chętniej zjadł jajko i się napił a dzisiaj nie chce nawet wstać. Nie znam się na ptakach, więc nie wiem czy to jest normalne. Podobno powinno się dawać pokarm nie rzadziej niż co 2 h jednak on nic nie chce. Czy to normalne, że ten maluch tak długo śpi? Dobrze wiem, że te forum nie jest do takich tematów ale nie znalazłam innych stron gdzie mogę się czegoś dowiedzieć Bardzo bym prosiła, żeby ktoś przysłał jakieś strony gdzie mogę się o czymś takim dowiedzieć. :)

Gość gość
Ja bym karmil zywym pokarmem.dżdżownice male,albo porwane na mniejsze kawalki.gąsienice itp.albo żywe robaki z sklepu zoologicznego.

Gość gość
Wygoogluj osoby ,które są ornitologami i skontaktuj się z nimi

Gość gość
Widzialas zeby matka ptaka dawała mu jajko ugotowane na twardo?! Żywy pokarm!

Gość gość
Idz do ogrodka ze szpadlem po robaki.albo do sklepu wędkarskiego albo zoologicznego po żywe dżdżownice itp.

Gość gość
Kiedys wrobla karmilem ktory wypadł z gniazda.wcinał glizdy jak szalony.tak samo dałem robaka ptakowi w gnieździe gdy matka odleciała.wcinał ze smakiem,a byl jeszcze ślepy i nieopierzony.