Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca pilota to nie taki raj. Mój mąż jest pilotem

Polecane posty

Gość gość

Kilka osób już mi mówiło, że to super mieć męża pilota. Dobrze zarabia, ma poważanie itp. itd. Ta praca to nie jest taki raj. Bardzo rzadko się widujemy, bo praktycznie tylko w weekendy. Zarobki to też nie taki raj, jeśli nie masz więcej niż 15 lat doświadczenia. Mąż lata dla linii w innym kraju, bo w Polsce miał słabe propozycje. Poza tym ciągłe zmiany stref czasowych, kilka lotów dziennie, czasem 16 godzin na dobę w pracy, duży stres i sypianie w hotelach pracowniczych linii lotniczych. Ten, kto powie, że dziś samolot leci sam, nie ma racji. Samolot sam utrzymuje tylko wysokość przelotową po odpowiednim ustawieniu wszystkiego. Pilot dziś też ma dużo pracy. I na nim jest odpowiedzialność za 200 osób na pokładzie. A jak samolot się rozbije to powiedzą i tak, że wina pilota, choć samolot był niesprawny i się zepsuł.

Gość gość
To trzeba było wyjść za bezrobotnego, miałabyś raj. Durne babskie pieprzenie.

Gość gość
Serio, praca pilota jest ciezka? A ja myslalam, ze dostaja pieniadze za siedzenie w samolocie :P

Gość gość
dziś Nie o to chodzi. Dużo osób gdy dowiaduje się, czym zajmuje się mój mąż to mówi, że to super praca, a nie zna realiów. Ludzie są zazdrośni o tą pracę, a naprawdę nie jest ona przyjemna.

Gość gość
czasem nie wiadomo czy problamatyka poruszanych tu tematow jest prawdziwa czy to tzw ''prowo''bo az sie wierzyc nie chce

Gość gość
13:48 Gadasz bezsensu.

Gość gość
Kobieto czy ty udajesz czy naprawdę jesteś tak tępa

Gość gość
A która praca jest lekka?

Gość gość
Zmiana stref czasowych jest niewątpliwie ciężka. Nie licz tutaj na współczucie, bo tutaj ludzie myślą tylko portfelem.

Gość gość
Byłoby gorzej gdyby nie miał pracy, a gadaniem ludzi się nie przejmuj.

Gość gość
Ale co sobie stewardes pomaca to jego!

Gość gość
No wlasnie -mam kumpele stewardessy i mi opowiadaly jacy piloci to psy na baby.. :O

Jak trup może być odpowiedzialny za 200 osób? Przeceniasz możliwości męża.

Gość gość
Pilotem do tv chyba... Tak jak ktoś napisal ktora praca jest lekka nie wiem czy zalisz sie czy chwalisz ale chyba nikogo to nie obchodzi i ty również jesteś anonimowa wiec czego oczekujesz?

Gość gość
ooo to pewnie nie raz się przeleciałaś ze zniżką:D

Gość gość
A mnie denerwuja ludzie, ktorzy mysla ze samo skapnie im do miski. Kazdy logicznie myslacy czlowiek wie, ze praca pilota nie jest latwa, stres, ciagla presja. Ale za to maja tez dobrze placone i moga po 50sce isc na emeryture. Niestety w zyciu nie ma nic za darmo, lekarz tez ma ciezka prace, profesor na uczelni ma kilka godzin wykladow, ale musi napisac xxx publikacji, co nie jest wcale takie latwe. Osoba pracujaca w korpo musi codziennie sie przebijac, bo mobing w bialych rekawiczkach to codziennosc. Pani na kasie w supermarkecie musi ujadac sie z nieprzyjemnymi klientami, a na koniec miesiaca dostale gowniane wynagrodzenie.

Gość gość
No, a co miałby zarabiać siedząc tylko w fotelu? A i nie dodałaś, ze to nie taka dobra praca zwl dla ciebie, bo pewnie przelatuje mnóstwo stewardess.