Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdyby nie 500 plus nie zdecydowalabym sie na 4 dziecko

Polecane posty

Gość gość

Kto tez tak ma? Tylko niech nie pisza paniusie w stylu- 500+ zaraz się skończy a wam dzieci zostaną :D bo to zalosne.

Gość gość
bo taka bedzie twoja rzeczywistość, za 2-4 lata koniec 500 plus kretynka ******a

Gość gość
Ale przecież jak dziecko skończy 18 lat to się skończy, a 18latek to dalej duży nakład finansowy. Trzeba wykształcić, może coś pomóc na start. I tak całej czwórce.

Gość gość
tez chce 4 dziecko ale nie z powodu 500+ bo sadze ze to wkrótce zabiora, z reszta co to jest 500 zł??? nie starcza na niemowlaka

Gość gość
Co te piosiory zrobiły?! Przez to 500+ patologia mnoży się na całego.

Gość gość
A skad wezmiesz na studia dla 4 dzieci jak dorosna?

Gość gość
Żałosne to jest twoje słabe prowo

Gość gość
Kurcze, a do jakich szkol wy chcecie dzieci posylac,ze tyle kasy wam potrzeba...

Gość gość
Wystarczy, że każde bedzie chciało studiować w danym mieście.

Gość gość
a po wuj mają się uczyć i męczyć, też jak urosną napieprzą kilkoro dzieci i będą żyć z 500+

Gość gość
Ja nie rozumiem dlaczego mialabym pomagac finansowa na studiach dzieciom? Dlaczego musialabym cos im ulatwiac? To rodzi tylko roszczeniowa postawe. Moja kolezanka- rodzice oplacali jej studia zaoczne,sfinansowali w calosci wesele,wklad wlasny do mieszkania dali,a ona dalej chce od nich- a to kasy na sprzet do mieszkania,a to,ze mogliby sie dorzucic do nowego samochodu,a to,zeby wnuczka zajmowali sie dziadkowie. Ja jak mialam 16 lat poszlam do pracy,heh,na ulotki,po szkole. Rodzice karmili mnie,ubierali,ale na wlasne przyjemnosci musialam sobie zarobic. Obowiazki w domu mialam,nikt mi za nie specjalnych przywilei nie dawal. Na studia wybralam sie w tym samym miescie,rodzice dalej mnie utrzymywali,ale na wlasne wydatki dalej dorabialam(telefon,ciuchy). Rodzice powiedzieli,ze owszem,moge za miastem studiowac,doloza mi,ale tyle co kosztowaloby utrzymanie mnie,gdybym byla na miejscu. Wesele zrobilismy z mezem za wlasna kase,oszczedzana,zadna babcia nie zajmuje sie corka,no chyba,ze chca w weekend posiedziec z mloda. Jestem wdzieczna rodzicom,ze nic za darmo mi nie dali i tez nie zamierzam utrzymywac i rozkapryszac dzieci.

Gość gość
Czasami jednak dziecko ma większe aspiracje. A miejscu zamieszkania nie ma danej uczelni. Tak najlepiej narobić czwórkę dziecki i gdy osiągną wiek 18 lat mieć na nie wywalone.

Gość gość
To nie te czasy z ze wystarczy dzieci mieć. Każde dziecko wymaga kasy ale i czasu, wysiłku, uważności! 500 plus to jedynie dodatek.

Gość gość
kolejna pieprznięta matka, a mając już 18 lat won z domu bo nie ma 500+