Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A1986

Cukrzyca ciążowa!

Polecane posty

Gość A1986

Dzisiaj dowiedziałam się ,że mam cukrzycę ciążową..załamałam się ..bardzo uważałam na to co jem i na to ,żeby nie przytyć za dużo,czy są tu jakieś Mamusie,które też miały rozpoznaną cukrzycę i podzielą się doświadczeniami?

Gość gość
A co ma cukrzyca do tycia ? Chyba odwrotnie bo trzeba byc na diecie.

Gość gość
Jest taki duzy watek jak chcesz sobie poczytac:) ja juz jestem weteran, to moja druga cukrzyca, tym razem mialam wykryta w 6tc, wiec cala ciaze jestem na diecie. Za 6 tygodni mam termin, z dzieckiem tfu tfu jest ok, ja biore insuline praktycznie od poczatku, w pierwszej ciazy tez bralam, ale w wiekszosci przypadkow wystarcza dieta. Bardzo wazne, zebys pilnowala diety, mierzyla cukier i ketony, bo nie mozesz przesadzic w zadna strone, dieta to glownie produkty jak najmniej przetworzone, chociaz ja jem pszenne bulki i cukier mam lepszy, niz po zytnim pieczywie... Uwazaj na ciemne pieczywo, zeby bylo bez dodatkow np karmelu. Duzo warzyw, troche owocow, lepiej nie jesc nabialu na sniadanie bo troche podnosi... Poszperaj w googlu, sa gotowe jadlospisy, na pewno cos wybierzesz dla siebie. Z plusow to dziecko po porodzie przechodzi szereg badan, np usg glowki. Moj syn mial 3270g przy porodzie, corka tez raczej wielka nie bedzie, mam nadzieje ze wszystko skonczy sie ok. Nie ma sie co zalamywac, taka dieta jest naprawde bardzo zdrowa, no i sie bardzo malutko tyje, ja nawet schudlam w ogolnym rozrachunku.