Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy złożyć łóżeczko ? 34 tydzien

Polecane posty

Gość gość

W którym tygodniu skręcić łóżeczko, ubrać pościel materac , karuzelke? Czy zrobić to dopiero po porodzie czy na kilka dni przed. Jestem obecnie w 34 tc będę mieć planowa cesarke wiec zostanie wykonana pewnie minimalnie wczesniej

Gość gość
Złóż sobie tydzień przed cesarka bo po co ma się kurzyc

Gość gość
Tak właśnie myślałam :)

Gość gość
Ja złożyłam i ubrałam łóżeczko dzień przed terminem. Karuzele dopiero jak syn miał 2-3miesiące. Po co to dla noworodka? Za wcześnie.

Gość gość
Mój mąż złożył jak byłam w szpitalu. Ale tylko z tego względu że wcześniej by miejsce zajmowało a robiliśmy porządki itp. Tak bym pewnie z tydzień przed terminem złożyła. Z tym że pościel nawet jak bym już do domu z dzieckiem wróciła żeby się poprostu nie kurzyła

Gość gość
z pierwszym dzieckiem nie mogłam się doczekać i lozeczko było już przyszkowane ubrane miesiąc przed porodem pościel ochraniacze projektor karuzelka ale musiałam jeszcze przed wyprac poszwy

Gość gość
Masz o tyle łatwiej ze wiesz dokładnie kiedy to bedzie. Łóżeczko te 3 dni czy tydzień tak zeby bylo wygodnie. Pościel nie bedzie od razu potrzebna wystarczy wyprać prześcieradło i ubranka oczywiście. Jeśli pościel jest nowa to przyda się tylko otworzyć ja i wywiesić na powietrze żeby pozbyć się zapachu a pranie już jak dziecko będzie może być albo chwilę przed terminem.

Gość gość
Ja 2 tyg przed terminem porodu, pościel na razie nie będzie potrzebna- tylko prześcieradło i rożek/kocyk/śpiworek, czego tam będziesz używać. Karuzelka dla noworodka w ogóle nie jest potrzebna, będziesz tylko o nią zawadzać, to spokojnie po porodzie kiedyś tam ogarniesz. No chyba że masz ładną i chcesz mieć dekorację :) Ja zawieszałam tylko projektor od karuzelki, taki do przypięcia z boku łóżeczka, bo można było dziecku puścić szum.

Gość gość
Ja urodzilam znienacka w 36 tygodniu, lozeczka nie mialam, ale wyszlismy na 7 dobe dopiero, wiec dwa dni przed maz przygotowal wszystko, nawet nowe firanki kupil.