Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćDorota

pożarłam sie z teściową ,poszło o pieniądze,oceńcie

Polecane posty

Gość gośćDorota

moja tesciowa jest bardzo apodyktyczna i wszystko "wie " najlepej.nigdy nie popełnia błędów i jest nieomylna. nie można pogadać z nia w ogóle normalnie,nie mozna mieć własnego zdania,bo jest afera.Utrzymujemy z nia kontakt bo to w końcu matka mojego meża,ale i on nie lubi tam jezdzic ani jej zapraszać ,jednak jest jedynakiem ,ona ma tylko jego ,więc same rozumiecie. Nie,on nie jest maminsynkiem,raczej jej przytaknie dla św spkoju ,ale i tak robi swoje. No i taka akcja z dzisiaj,imieniny teściowej,pojechaliśmy z córcią ,dalismy prezent,ja wybrałam perfumy ( świeże z morską nutą ,wiem że lubi takie kompozycje),maż wybrał walizkę bo ona jedzie wkrótce do sanatorium i raczej nie pasuje spakować sie w taką kraciastą torbe z bazaru (chyba wiecie o co chodzi), córcia zrobiła laurke z plasteliny. No i ....perfumy "oj Dorotko to zupełnie nie mój zapach ,no ale zostawie sobie bo chociaż jako ozdoba bedzie " ,walizka-Robert czyś ty sie z małpą na mózgi pozamieniał po co mi to dziadostwo sprzedam teraz te internety są może ktoś tam kupi. Łaurka jej sie szczerze podobała.no i tutaj przechodzimy do sedna ,bo od tej "drogiej" ( 119 zł) walizki zaczeły sie gadki o pieniądzach,ponieważ ja pracuję na pół etatu żeby godzic prace z wychowaniem małej i zarabiam 1050 zł ,maż natomiast tyra w norwegi ,ale z jego zarobków bierzemy tylko max 1200 zł na opłaty (tylko opłaty),na zakupy typu żarcie ,chemia,leki ,ubrania-na to wszystko musi starczyć te 1050 zł i nie ma opcji byśmy wzieli z konta bo składamy na budowe domu,obecnie mieszkamy w jednopokojowym o niskim standardzie,odziedziczonym po mojej mamie. Wiec sami widzicie jest 1050 zł na utrzymanie 2,5 osób, te pół osoby to maż bo on jest w domu raz w miesiacu na 3-4 dni. Tesciowa jak zawsze najlepsza,najoszczędniejsza,wszystkowieząca nie mogła wyjsć z podziwu że musimy maxymalnie oszczedzać żeby nam te 1050 starczyło,że chodze pieszo do pracy i przedszkola bo nie mam na bilety,ze ubieram nas w SH i to tylko na wyprzedażach. No bo jak to jest możliwe skoro ona po opłaceniu rachunków,odłożeniu 800 zł na konto ,ma raptem 700 zł dla siebie i meża (on jest super tesć) i na wszystko jej starcza,na leki,na żarciem,na pieczenie placków co tydzień,na codzienny dwudaniowy obiad,proszek do prania,papier do tyłka,płyn do naczyń domestos,no owszem jedynie ubrań nie kupuje bo też łazi po SH. suma sumarum wyszło na to że ja jestem mega rozrzutna bo mi nie styka ten majątek 1050 zł i dziwi sie ona ze ja autem nie jezdzę skoro powinno było mnie z tej kwoty śmiało i na paliwo stać. Ludzie ja dostałam szału jakiegoś ,maż i tesć też nie wytrzymali,ja wyszłam ,tesc wyleciał przepraszał,maż zabrał sprezentowaną walizke i wyszedł rzucając na odchodnym " ma mamusia racje,mamusia umie gospodarować pieniędzmi to nie problem mamusi odłozyć z tych 700 zł,a dorotka walizke sprzeda i bedzie miała na paliwo do auta. Mąż mówi żebym sie nie przejmowała,poszedł spać a ja jak ta głupia siedzę i rozmyslam czy ja kuzwa rozrzutna jestem ???? co o tym myslicie ? serio dwie dorosłe osoby mogą bez spiny życ za 700zł/mc ?? nie tylko na pasztetowej o nie ,kupuja i wędliny po 30 zł /kg ,ona kosciółkowa na tace cos rzuca na pewno, niby nie chorują przewlekle ale zawsze coś wyskoczy w mc ,a to jakas masc ,a to magnez ,a to cos przeciwbólowego. 700 zł toć to 23 zł/dzień. Ale jestem wściekła!

Gość gośćDorota
jedyne co mnie w tej rodzinie patologicznej męża jeszcze trzyma to to , że teść jest .. lepszy od ... męża

Gość gość
glupie babsko, ale nie martw sie, ja tez uslyszlalam ostatnio cos w podobnym tonie. mieszkamy za granica, przez jakis czas mieszkal z nami tesciu. mielismy osobne "garnki". on kupowal wsyztsko najgorszej jakosci, niektorych rzeczy jesc sie nie dalo. na wsyztskim zydzil, chemie do domu kupil tylko po kilkuktotnym upominaniu, ze jego kolej, a to i tez nie zawsze. tesciowa zbulwersowala sie jak mozemy mowic, ze on sknerzy. tlumaczyla, ze on jest po prostu oszczedny. zaczela beszczelnie nam wypominac, ze powinnismy miec wiecej oszczednosci ( pomijam, ze nie wie ile mamy). na koniec dodala, ze jestesmy rozrzutni i po co ostatnio kupowalam zabawki dla chrzesniaka (byly jego urodziny i zalegly prezent swiateczny). ze kto to slyszal zeby "obcym" dzieciom ( syn mojego brata) robic takie prezenty. taakie kwiatki od tesciow :D

Gość gośćDorota
cóż taka ta nasza kobieca - prostytucka mentalność. pieniądze, pieniądze i jeszcze raz pieniądze. przecież za darmo nie będę sypiała z mężem czy z teściem

Gość gość
00.15 i 0.019 podszyw z gimnazjum dla uposledzonych umysłowo. Przykro mi że jestes taki chory :(

Gość tak to z teściowymi
dlatego najlepsi teście to tacy którzy mieszkają DALEKO i nie mogą się wtrącać w życie młodych bo po prostu nie mają jak. Autorko, olej teściową totalnie, nie jest ci do niczego potrzebna, nie chodźcie do niej i jej nie zapraszajcie do siebie, problem sam się rozwiąże.

Gość gość
nie chodzi mi o to co mam robic bo oni mieszkają w innym miescie,chodzi mi o to czy wg was jest mozliwe żeby 700 zł im wystarczało i czy ja faktycznie dysponuję sporą kasą (przypominam AŻ 1050 zł)

Gość gość
Kochana ciesz się ze masz męża który jest za tobą a nie mamusią. Bo jest wielu gnoi którzy by się nie odezwali i byś sobie sama wyszła. A synus by został. Kochaj męża i ciesz się

Gość gość
Ja chciałabym wiedzieć bo widać jestem bardzo rozrzutna jak można utrzymać się za 1050zł cały miesiąc przy obecnych cenach. Gdzie robisz zkupy i co jadacie. Gdbym tak mogła to miałabym AUDI Q8 a tak tylko biedną Toyotę corolla

Gość gość
dziś [10:38 Pominę sytuację,ale nazywać faceta gnojem to już poniżej pasa,nawet takiego który będzie miał swoje racje.DNO!!!

Gość gość
To chyba prowo. Jak teściowa może pytac Was o kasę? Jak może dociekac kto ile zarabia i ile oszczędza!? I po co przejmować się takimi glupotami?

Gość gość
Wydawaj sobie ile chcesz. Nie rozumiem po co się tłumaczysz wszystkim dookoła i teściom ile wydajesz na życie. Jesteś dorosła kobieta,która na siebie pracuje więc po co tłumaczysz się ze swoich wydatków? A czy wydajesz dużo czy mało to każdy ma swoje zdanie na ten temat. Dla jednej osoby moze to być bardzo mało dla innej duzo.

Gość gość
u nas teść z teściową mają razem ponad 3500 na rękę, 600zł opłat, najsłabsze żarówki, w lodówce tylko słonina, parówki i porcje rosołowe na krupnik, w wannie stoi wiadro nad którym myje się ręce i spłukuje tym kibel żeby było oszczędniej, kąpiel raz w tygodniu, okien się nie otwiera w okresie jesienno zimowym bo ciepło z mieszkania ucieka i twierdzą że na nic nie mają pieniędzy, a my z mężem jesteśmy rozrzutni bo gotujemy rosół na kurczaku

Gość gość
23.46 -no to u nas jest to samo,kropka w kropkę ,gdyby nie to że mój maż jest jedynakiem ,pomyślałabym że jesteś żoną jego brata haha. Bo z tym rosołem na kurczaku tez jest taka gadka,a nie daj Bóg na wołowym -toć to ekstrawagancja. a przypominam że mam małe dziecko i sorry ale nie bede mu dawała codziennie chleba z ciasta mrożonego z parówkami za 9,90. A żyjemy kuzwa tak skromnie że masakra,ile sie nagimnastykuje żeby starczyło to byscie nie uwierzyły,więc skoro mnie tyle trudu kosztuje związanie końca z końcem za ten majątek 1050 zł,tak ona bez gimnastyki jedzie sobie autobusem (bilety w obie strony) na zakupy do biedry bo tam rzekomo taniej (g****o prawda). A w lodówce wcale nie mają słoniny a normalne produkty,dyskontowe,ale różne,jest i żołty ser i brie i śmietana i mleko i wędliny ze 2-3 rodzaje,masło to prawdziwe,jaja i to wszystko za 700 zł/mc. Żarówki oczywiscie też tak słabe że dosłwnie nic nie widać i kąpiele max raz w tygodniu. a kiedys to jak córka tam była na weekend to mi mówiła ze po niej sie babcia kąpała a potem kaała dziadkowi ale dziadek krzyczał ,czaicie taka oszczędność ,zresztą mąż też tak miał za małolat,najpierw mył sie on ,potem tesciowa a na końcu jego św.p dziadek,bo teściu sie zawsze wyłamywał z tego dureństwa.jeszcze był jeden recznik dla nich wszystkich bo szkoda prać.

Gość gość
a ona taka cwana jest ,tak sprytnie prowadzi rozmowe że schodzi na nasze prywatne sprawy,w tym przypadku zaczęło się od tego że zaczęła narzekać że cos tam podrozało od kiedy jest to 500 plus,no to odp ze owszem podrozało ,no i tak sie rozmowa potoczyła ,jakos powiedziałam ze jeszcze z 1,5 roku temu jeszcze mi stykało,a teraz to nie daje rady,no i zaczeła sie wymądzać żem rozrzutna bo ona za 700 daje rade. Jestem przekonana że gdybym rzuciła kwotą 1500 ona by rzuciła że jej 1200 starcza,powiedziałabym 600,ona przeżyje za 400. taki typ-kontra za wszelką cenę i to nie tylko w moim kierunku,ale i do meża i do tescia.

Gość gość
Ja Z mężem nie przeżyła bym za tysiaka. Nie jestem rozrzutna. Szukam zawsze jakiś promocji i kupuję w sh. Odkładamy co miesiąc kasę na budowę domu. Mamy takie zdanie że jutro może nas nie być więc na jakieś przyjemności tez możemy sobie pozwolić a nie ciulac cały czas. Za 700 zł to chyba na najtańsze jedzenie by starczyło które ciężko jedzeniem nazwać prędzej chemia i jakimś syfem.