Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hfcbudbkgvnkncg

Problem z tatuażem. Pomocy!!!

Polecane posty

Gość Hfcbudbkgvnkncg

Po krótce. Kilka lat temu zrobiłam tatuaż. Czarny motyl na plecach. W styczniu zdecydowałam się żeby go usunąć. Wybrałam salon. Ma dobre opinie. Pani kosmetolog powiedziała że robi dużo takich zabiegów. Zdecydowałam się. Jedna sesja to koszt 680 zł. Tatuaż jest ciemny i dość spory 18 x 10 cm. Kupiłam karnet na 6 zabiegów 7 gratis. Problem jest taki: po pierwszym, drugim i trzecim zabiegu efekt (znikanie) był bardzo widoczny. Teraz jestem po 5 zabiegu i wszystko stoi w miejscu. Tzn nie widać aby dalej bledł. Jestem załamana bo mam jeszcze tylko dwa zabiegi a tu tatuaż wygląda jak ,, tatuaż cieniowany,,. Zwracałam uwagę tej kobiecie a ona mówi że tak ma być. Dała mi gwarancję że on zniknie praktycznie całkowicie. A jednak nadal jest. W internecie krąży mnóstwo zdjęć i filmów na których widać że tatuaż został usunięty całkowicie po 4/ 5 zabiegach. Jest tylko jedna warstwa tatuowana. Nie wiem o co chodzi. Może ona specjalnie ,, ustawia,, słabszą energię? Zwracałam jej uwagę: nic. Załamie się jeśli nie usunę tego paskudztwa. Dałam tyle kasy za to usuwanie. Swoje oszczędności. Czy ktoś ma może doświadczenie i wie czy ,, tak ma być,, czy jest to prawidłowe? Za każdym razem boli mnie tak samo zabieg. Robię laserem q- switch

Gość gość
Nikt nie ma doświadczeń

Gość gość
Nikt się nie wypowie?

Gość gość
Up

Gość gość
Nie usuwałam nigdy tatuażu (a mam ich kilka), ale najpierw przed takim zabiegiem sprawdza się komentarze o konkretnym gabinecie. Jeśli masz zdjęcie tatuażu przed rozpoczęciem zabiegu to na zasadzie porównania możesz złożyć reklamację.

Gość gość
pierwszych parę sesji zawsze daje najbardziej widoczny efekt. Jak tatuaż był ciemny i jest blizna to nie ma gwarancji, że całkowicie zejdzie. Małe, jasne tatuaże schodzą po 5 sesjach, bardzo ciemne 10-12 sesji

Gość gość
Hej. To ja autorka. Tak sprawdzałam opinie. Salon ma bardzo dobre opinie. Dlatego się zdecydowałam. Na facebooku mają dużo opinii i zdjęcia zabiegów usuwania ,,przed i po,,. Ale na początku tak dobrze szło, że miałam nadzieję pozbyć się go po tych 6/7 zabiegach. A tu wychodzi na to, że to nie koniec :-( Już nie chodzi i kasę jaką wydałam tylko o ten ból. A boli okropnie. 10 razy bardziej niż robienie. Jakby ktoś ,,wyszarpywał,, skórę i mięśnie

Gość gość
Coś jest chyba nie tak z tym usuwaniem. Widziałam czarne tatuaże, jedna warstwa, które schodziły już po 5 zabiegach. Może używa za słabej energii??

Gość gość
to, że autorka miała RAZ robiony nie znaczy, że ma jedną warstwę tuszu :) Nie wiemy jak głęboko jest on w skórze, ile razy przejechano igłą, jak to jest cały czarny tatuaż, bez cieniowania, to na bank jest kilka warstw tuszu

Gość gość
Tu autorka. Tak to czarny tatuaż. Bez cieniowania. Trochę mnie to podłamało. Bo mam niedługo urlop i wyjeżdżam. Nie wiem jak się pokaże na plaży z rozbabranym tatuażem w ciapki:-(

Gość gość
taki tatuaż to przynajmniej 10 sesji zanim zejdzie, może przy 8 nie będzie już źle

Gość gość
No to mnie to nie pocieszyło. A można jakoś ,, przyśpieszyć,, to znikanie? Jakieś kwasy, kremy, maści na blizny albo zluszczajace?

Gość gość
nie można, laser rozbija tusz który potem jest wydalany z organizmu

Gość gość
Jesli nie zejdzie po tej 7 sesji, to reklamacje składasz. I pamiętaj istnieje też takie coś jak UOKiK i zawsze w razie problemów możesz za darmo dostać poradę itd.

Gość gość
ale ona nie ma podstaw do reklamacji - przyszła z ciemnym tatuażem który nigdy by nie zszedł w 7 sesji

Gość gość
Tu autorka. Gdy przyszłam na ,,oględziny,, przed pierwszym zabiegiem. To pani kosmetolog stwierdziła, że ,,będzie dobrze,, i może zniknie. A później dodała, że po tych 7 zabiegach będzie go wyłuszczać kwasem

Gość gość
kwas zostawi bliznę

Gość gość
Czyli co? Powiedzieć jej żeby mi nie robiła tego kwasy po tych 7 sesjach? Mówiła mi że często tak robi. Nakłada retinol. Ale nie pamiętam jakie stężenie...

Gość gość
ryzykujesz, ale to twój wybór

Gość gość
A co to jest ta blizna? Czyli, że co? Nawet jak usunę cały czarny pigment to jak to będzie wyglądać jak np pooperacyjna blizna, takie zgrubienie? No nie wiem. Zaraz po usunięciu mam taką wybrzuszoną skórę która po ok 3 tygodniach robi się płaska. I w tym czasie straaaasznie mnie swędzi. Sorki za dziwne pytanie ale kompletnie nie mam doświadczenia i nie wiem co o tym myśleć. Człowiek był taki głupi jak robił tatuaż za młody a teraz trzeba sprzątać:-(

Gość gość
Jeżeli chodzi o bliznę to jest kilka opcji: -jak za głęboko miałaś robiony tatuaż to już teraz możesz mieć bliznę. Jak tatuaż "wystawał" trochę nad skórę to prawdopodobnie jest pod nim blizna która może być widoczna -po usuwaniu może się źle zagoić -usuwanie kwasem może zostawić "plamy" na skórze które potem będą jaśniejsze niż Twoja naturalna skóra

Gość gość
Aha. To teraz rozumiem. Mam takie coś tzn wybrzuszenie. Taki wystający tatuaż w jednym miejscu na środku. I taki był od samego początku. Są jakieś sposoby na usunięcie takiej blizny po tatuażu? Muszę zapytać dokładnie w salonie...

Gość gość
będziesz musiała poczekać aż usuniesz tatuaż całkowicie i wtedy możesz usunąć bliznę

Gość gość
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam

Gość gość
Napisałam tutaj na forum bo chciałam dopytać czy moje usuwanie ,,przebiega,, prawidłowo. Wychodzi na to że jest tak jak trzeba. Będę się musiała zdecydować jeszcze na kolejne zabiegi. Trudno. Jak zaczęłam to skończę. A po wszystkim pewnie tą blizne usunąć. Bo jest w jednym miejscu właśnie takie wypukłe wybrzuszenie ponad skórę. Narazie plam nie mam żadnych. Pozdrawiam Dam jeszcze znać jak idze.

Gość gość
Zawsze możesz go tylko rozjaśnić i zrobić sobie coś ładniejszego w tym miejscu

Gość gość
no i zdecydowałaś coś, autorko?

Gość gość
Tu autorka. Byłam na ostatnim zabiegu laserem q-swith... Masakra.. Nic nie drgnęło.. Nic. Nawet nie jest o ciut bledszy... 1.2 i3 zabieg był efekt widoczny ladnie się rozjaśniał a kolejne 4.5.6 i 7 zero efektów.. Jestem załamana. Nie wiem dlaczego tak się stało? Pani kosmetolog zaproponowała mi 1. Dalej robić zabiegi tym laserem q-swith 2. Spróbować innym laserem: którym ona usuwa najczesciej przebarwienia i naczynka.. Spróbuję jeden zabieg czy działa i zacznie bardziej znikać ..zobaczymi