Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nianię za wysoko się cenia

Polecane posty

Gość gość

Jestem w trakcie poszukiwań nianii w Katowicach. Panie których jedynym doświadczeniem jest wychowanie własnych dzieci chcą 13 zł za godzinę. 9 godzin dziennie to 120 zl razy 22 czyli 2400 ok na miesiąc. Osoba po studiach często tyle zarabia a nawet mniej. A taka niania odpoczywa jak dziecko śpi moje śpi ok 2 h czyta ogląda seriale je na mój koszt. Posyłam mała do klubu malucha

Gość gość
Pewnie, bo jak niania to moze głodować :P weź się w głowę puknij. Każdy zasługuje na dobre zarobki, nie ważne co robi. Chciałaś jej płacić 20 zł za cały dzień? Z czego ona ma niby żyć w takim układzie?

Gość gość
Uważasz, ze 2400 to za dużo? I że niania odpoczywa w trakcie pracy? A co powiesz o paniach urzędniczkach, które zarabiają 10 razy tyle a robią 10 razy mniej? 13 zł za godzinę to minimalne ile pracodawca płacić powinien. Poszukaj sobie moze chińskiej taniej siły roboczej zamiast się ośmieszać.

Gość gość
A ja jestem "panią urzędniczką)" z Urzędu Skarbowego i jeśli to jest kwota netto, zarabiam zdecydowanie mniej, więc nie piszcie głupot :) W moim wypadku pensja niani przerosłaby moją pensję. Jeść niania powinna z dzieckiem, bo ktoś, kto zajmuje się dzieckiem to osoba bardzo ważna w życiu dziecka, ale to też trzeba wziąć pod uwagę obliczając koszty (normalnie pracodawca nie funduje nikomu obiadów).

Gość gość
Jakie panie urzędniczki zarabiają 24 000? Chyba pesos ;) Jak brutto to jest to normalna pensja, trochę ponad minimalną, więc nic nie zrobisz.

Gość gość
Nianie bardzo często się obijają. Widzę jak się "zajmują" dziećmi na spacerach gadając przez telefon. W domu pewnie nie lepiej. A do pracy każdy sobie nosi swoje jedzenie, to chyba logiczne? Kwota zdecydowanie wygórowana, przewyższająca zarobki niejednej mamy -więc jaki jest sens?

Gość gość
Bałabym się powierzyć dziecko osobie która się nie ceni :P

Gość gość
Czepiacie się, laska pewnie od urzędniczek miała ogólnie na myśli, że niania robi ogromnie dużo w porównaniu do innych. I też uważam, że poniżej 2000 to wstyd byłoby jej (niani) za coś takiego płacić, 13 zł to normalna stawka

Gość gość
Autorko, to jest kwota brutto, czy netto? Jeśli brutto to ok, jeśli netto, to masz 100% racji.

Gość gość
kiedys mialem nianie ktora gadala ze mna o sexie i wgl bylo z***biscie

Gość gość
Nianię zatrudniają osoby, które na to STAĆ, więc nie rozumiem wtrąceń pod tytułem "mamy za mało zarabiają".

Gość gość
Praca niani jest taka ciężka i musi się cenić, ale jak mamy do czynienia z mamą na wychowawczym (która robi więcej niż niania), to się obija. No to w końcu jak to jest, ciężko jest zajmować się dzieckiem, czy nie, bo wychodzi na to, że jeśli to jest niania, to ciężko, a jeśli mama, to wypoczywa.

Gość gość
Ja tez uważam że to dużo, gdzie osoba bez doświadczenia i wykształcenia kierunkowego dostanie 2400 na reke??? Na dzien dobry? sorry ale nie znam takich miejsc

Gość gość
Prosze sprawdzic w takim razie na sobie czy jest to 'jedyne osiegniecie' wychowac dzieci. Pani nawet tego nie potrafi skoro chce isc do pracy

Gość gość
Za taką kwotę, gdyby mnie było stać, wynajęłabym jako opiekunkę lektorkę j. angielskiego, bądź nauczycielkę montessorii, a nie osobę bez kwalifikacji.

Gość on_1540
Post autorki utwierdził mnie tylko w przekonaniu, ze polskie matki są najgorszym chyba typem człowieka. Mało, że uważają że wszystko im wolno (wpychać się w kolejkę, karmić publicznie, przewijać, być niegrzecznym w stosunku do innych, w komunikacji miejskiej już nie wspominam) to jeszcze chcą to wszystko za pół darmo.

Gość gość
on_1540 dziś -wpychać się w kolejkę -gdzie? Tam, gdzie jest znaczek pierwszeństwa, którego Ty nie zauważyłeś? -karmić publicznie -dziecko ma płakać z głodu, czy matki kp mają nie wychodzić z domu? -przewijać -gdyby zostawiły dziecko z gównem to byłyby dobrymi matkami? - być niegrzecznym w stosunku do innych,w komunikacji miejskiej już nie wspominam -w stosunku do kogo? Do tych, którzy zajmują miejsce przeznaczone dla wózków, czy miejsce do siedzenia oznaczone dla rodzica z dzieckiem?

Gość gość
on_1540 to teraz ciśnienie podniesiesz rozpłodówkom xD ale 100% racji

Gość gość
Stawka do przejścia. Ja niani swoich dzieci (2) płacę 15 zł za godz, 6 godz od poniedziałku do piątku. W weekendy więcej. Kobieta jest przedszkolanka na emeryturze, ma super pomysły, uwielbia dzieci, a moje ja.

Gość gość
15:50 w końcu ktoś normalny :)

Gość gość
15:45 Ma typ rację. Paskudne zachowanie kobiet z dziećmi jest widoczne gołym okiem. W kolejkę wpychają sie wszędzie, znaczek tu nie ma znaczenia, często nawet słowa przepraszam nie usłyszę tylko "ja z dzieckiem to ja przed panią" a spróbuj się sprzeciwić, to afera dopiero będzie xD Oglądać piersi czy wdychać g****a ja na przykład sobie nie życzę. Tym bardziej w restauracjach, co się zdarza nagminnie. Rozkładac g****o na stole przy którym ktoś zaraz będzie jeść? Chyba, ze lubisz takie widoki i aromaty, to nie wnikam :)

Gość gość
Uwielbiam matki, które narzekają jak ciężko wychować dziecko, a jednocześnie uważają, że praca z,dzieckiem to żadna praca. ;) Uwielbiam ludzi, którzy najchętniej placiliby 5 zł za h...

Gość gość
15.54 Nie wiem w jakim mieście mieszkasz, nigdy ale to nigdy zadna matka z dziećmi nie wepchnela się przede mną w kolejce. Nigdy też nie widziałam matki, która przewijałaby dziecko na stole w restauracji. Karmiące piersią widuję, ale ich piersi już nie. Chciałabym jeszcze przypomnieć paniom 50 plus o osobnych kolejkach dla ciężarnych w sklepie i do lekarza. Kobiety z dziećmi też były obsługiwane bez kolejki. Zapomniało się?

Gość gość
gość dziś Dokładnie!

Gość gość
To pensja netto. I tak się ceni osoba bez doświadczenia. Bez jakiegokolwiek wykształcenia pedagogicznego czy pielegniarskiego. Rozumiem zawodowaniania ma prawo do godnej pensji. U mnie referent wykształcenie wyższe ekonomiczne w dziale windykacji składek ZUS zarabia po 2 latach pracy 1700 zlnetto nie ma mowy o darmowym jedzeniu przerwa ustawowo 15 minut i nikt nie zwraca za dojazd miasto Chorzów woj slaskie

Gość gość
Urząd Skarbowy, stanowisko inspektora 1850 zł netto po 10 latach pracy. Kraków.

Gość gość
To nie trzeba było bachora robić, nie musiałabyś teraz płacić za opieke nad nim i przebieranie jego obsranej d**y... Myslisz, że to zaszczyt zajmować sie twoim bachorem? Ciesz sie, że sa jeszcze takie idiotki co chcą to robić, bo ja wole kible sprzatać niż bachorami sie zajmować...

Gość gość
16:34 piąteczka!

Gość gość
co jak co, ale urzędniczki w tym kraju te w okienkach to zarabiają grosze. Budzetowka jest bardzo słabo oplacana. Wiem co pisze. Sama mam wątpliwa przyjemność pracować w budzetowce. Właśnie szukam innej pracy bo w tej ani się nie rozwinę ani nie zarobie. Zapieprz totalny, robotę do domu trzeba brać i w sprawach służbowych jeździć swoim autem po mieście. I nikt za to nie zwraca. 1600 zl na rękę minus 200-300 zl na paliwo w sprawach służbowych. Dziękuję, postoje. Wolę u prywaciarza, który da zarobić, rozwinąć skrzydła i pozwoli na rozwój. Daje możliwość awansu na wyższe stanowiska. Człowiek się narobi, ale wie za co i wie, ze to zaprocentuje.

Gość gość
Jak ktoś zarabia mało to posyła dziecko do żłobka/przedszkola a nie niani szuka.