Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wstydliwy problem

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny! mam taki problem, że aż mi wstyd pisać. Od 8 dni nie mogę się załatwić, to jest na pewno związane ze stresem, bo miałam matury i się bardzo bałam. Jadłam suszone śliwki, piłam kefir, jadłam kiszoną kapustę i nic. Dajcie jakieś sprawdzone przez siebie porady, please please please

Gość gość
Wypij na stojaco z litr wody. Jak nie podziala rano siemie lniane i owsianka zamoczona we wrzatku dzisiaj. Na czczo wypij znowu wode, to pobudzi perystaltyke jelit, tylko nie przyj na sile!

Gość gość
Idź do apteki i kup odpowiedni środek. 8 dni to już przesada i raczej brak czasu na jakieś naturalne eksperymenty. Jak tabletki nie pomogą to niestety lewatywa.

Gość gość
8 dni to Ty już powinnaś dawno być u lekarza.

Gość gość
Dziewczyno do lekarza biegiem bo dostaniesz skrętu kiszek !!!

Gość śliwka 123
Jak tak długo to trwa to musisz iść do lekarza. Pij dużo wody, jedz błonnik. Doraźnie możesz wspomóc się delikatnymi czopkami np evaqu.

Gość gość
tak leć do lekarza, a doraźnie zawsze możesz spróbować czopków, ja też je brałam w ciąży. PS. daj znać co i jak

Gość gość
Rano wypić kubek kefiru

Gość gość
Jak bedziesz teraz próbować wszystkich domowych sposobów po kolei to mozesz osiagnac wrecz odwrotny efekt i dalej bedziesz się meczyc, dlatego musisz zadziałać szybko po tylu dniach tym bardziej, także możesz zaaplikowac csopki evaqu i jak w koncu pozbedziesz sie zaparcia to wtedy pomysl nad swoja dieta, moze to nie tylko stres a również zle nawyki żywieniowe.

Gość gość
dziewczyny! wzięłam w końcu te czopki pomogły mi faktycznie od razu po 15 minutach. Zapisałam się dodatkowo do lekarza, wiecie, wolę to skonsultować ze specjalistą, co robić jakby tak się działo częscięj, a co najważniejsze - jak zapobiegać. autorka pierwszego posta ;)

Gość gość
Nie ma to jak maślanka pół litra wypijesz i z kibla nie zejdziesz

Gość gość
Super, że pomogły, ale bardzo dobrze, że wybierasz się do lekarza, faktycznie lepiej sprawdzić co się dzieje, ale mam nadzieje, że to nic takiego, pozdrawiam.

Gość gość
matury się skończyły, to pewnie i problem minie :) jak to nie powtarzający się jednorazowy epizod, to pewnie lekarz też doraźnie coś zapisze, jak Ci te czopki pomogły, to miej je w apteczce w razie czego..sprawdzona skuteczność jest najważniejsza..

heheh widze ze stres chyba ostatnio dopada wszystkich. u nmnie jednak mega cisnienie w pracy ;/ to w polaczeniu z niejedzeniem daje efekt zaparcia, ale ja juz na drugi dzien zadzialalam zeby sie nie meczyc. wypilam dicopeg 10g ktory na szczescie nie jest w czopkach, wiec jesli tak jak ja odczuwasz dyskomfort z czopkami - polecam :)