Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Apartament a hotel wyjasnijcie mi proszę

Polecane posty

Gość gość

Jaka jest różnica? Czemu apartamenty są tańsze niż pokój w hotelu skoro w apartamencie jest jeszcze lodówka i aneks kuchenny? ? :(

Gość gość
Apartamenty są to mieszkania przerobione na apartamenty standart jest wysoki a są sporo tańsze, ja osobiście często korzystam z takich ofert gdyż ma się wysoki standart za stosunkowo niską cenę.

Gość gość
Na pewno? A jest możliwość że w apartamencie mieszka się z kimś obcym? Mogą mi kogoś dokoptowac? Bo na booking com jest fajna oferta i ja jadę sama z dzieckiem i bym sobie chyba w łeb strzeliła jakby się na miejscu okazało że w apartamencie będzie jeszcze inna rodzina? To diva Kołobrzeg

Gość gość
W pokoju hotelowym masz wliczone w cenę minimum śniadanie i codzienne sprzątanie.

Gość gość
Co za, bzdura jak wynajmujesz apartament to dostajesz klucz i masz go do własnej, dyspozycji ja często z takich ofert korzystam i jestem zawsze zadwolona, nawet w Pradze za komfortowy apartament w przeliczeniu na złotowki zapłaciłam 170zł

Gość gość
Hotel to hotel. Jest restauracja, recepcja, bar, i sprzątanie.

Gość gość
Wielka rzecz śniadanie apartamencie komfort jest dużo wyższy i jest sporo taniej.

Gość gość
Bo w hotelu masz non stop personel: recepcjonistów, sprzątaczki, obsługę restauracji, baru, itp. To są ogromne koszty, które podwyższają cenę noclegu. Ale też w zamian dostajesz więcej, tzn. możesz zadzwonić nawet w środku nocy na recepcję i o coś poprosić, masz codziennie sprzątane, śniadania są z reguły w cenie. Apartament to czyjaś prywatna własność, właściciel sam sprząta, dba o to mieszkanie, przyjeżdża przekazać klucze i tyle go widzisz. Na pewno ci nikogo nie dokoptuje, nie martw się :) Ja też z reguły wynajmuję apartament jak gdzieś jadę, o ile oczywiście jest taka możliwość. Wadą jest to, że nie możesz przyjechać o której chcesz, musisz się umówić z właścicielem na odbiór kluczy. Do hotelu możesz przyjechać nawet o 2 w nocy.

Gość gość
Jeszcze jedno możesz sobie wynająć nawet trzy pokojowy apartament i mieszkać w nim sama i nikt ci nikogo nie dokoptuje.

Gość gość
To dzięki wielkie za odpowiedzi :)

Po pierwsze w hotelu też może być apartament, np. dwupokojowy. A po drugie nie we wszystkich hotelach wliczają śniadanie, a co do sprzątania, to jak chcesz.

Gość Kiełka47
my teraz kupujemy apartament http://www.apartamentyrowy.pl/ - na wynajem właśnie. Jest to takie mieszkanie o wysokim standardzie, na kamarelanym osiedlu. w bloku w którym większość osób też kupuje mieszkania w celach turystycznych, ale nie koniecznie. Hotel to byłb hotel, cały budynek z pokojami do wynajęcia o różnym standardzie