Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dretwien lewej reki, języka i ust oraz zaburzenia widzenia. ..

Polecane posty

Gość gość

Witam! Zaczęło się to rok temu. Bylam u neurologa ktory skierował mnie do okulisty i niestety nie wiem do dziś co się dzieje bo ponoc jestem zdrowa... Miewam "ataki" które przychodzą z nienacka. Zaczyna się od bólu głowy następnie osłabienie wzroku tzn mam na oczach takie biale plamki podobnie jak w tedy za kiedy długo patrzy się w slonce i potem nic nie można wyraźnie zobaczyć. Nie potrafię lepiej tego opisać. Dodatkowo dretwieje mi lewa reka wraz z palcami odczuwam w tedy te reka jest Zimniejsza niz prawa. Dretwieja tez usta i jezyk i mam wrażenie ze zaraz go połknę. Przy silniejszym ataku nie mogę się poprawnie wyslowic tak jakbym zapomniała słów. .. występuje tez otepienie ktos do mnie mowi a ja nic nie rozumiem ... Co to może być? Jak wspomniałam bylam z tym u neurologa badala mi ciśnienie-bylo w normie dostalam skietowanie do 2 pozostałych specjalistów na podstawie ich opinii neurolog stwierdziła ze nic mi nie jest. Robiłam również morfologię itp . Proszę i odp nie wiem juz gdzie się udac

Gość gość
Szybko do innego lekarza! Szybko! Albo prywatnie na tomografie. Może to być guz na mózgu albo padaczka. Nie żartuję

Gość gość
Trudno powiedzieć co Ci jest, ale jeżeli to się powtarza to dobrze byłoby pogłębić diagnostykę. Ja miałam podobny incydent kilka miesięcy temu. Było omdlenie, drętwienie, zaburzenie widzenia. Natychmiast poszłam do lekarza, tego samego jeszcze dnia do specjalistów, w tym neurologa. Dostałam skierowanie na tomografię z kontrastem i mam wykonać jak się to powtórzy. Na razie się nie powtórzyło... u Ciebie to się powtarza, więc trzeba szukać przyczyny.

Gość gość
Odczucia autorki tematu są całkowicie normalne i naturalne. Wynikają z niewydolności serca na tle elektrycznym. Zalecam podnoszenie w rękach ciężarków - to przyśpieszy wymianę tkanek w obrębie klatki piersiowej, w tym również w obrębie serca. W przeciwnym razie, może dojść do nagłego zgonu, spowodowanego zatrzymaniem się serca bez wyraźnej przyczyny.

Gość gość
Czyli iść z tym prosto do neurologa? I On znow skieruje mnie do innych specjalistów?

Gość gość zawadiaka
Te plamki przed oczami to chyba chodzi o "mroczki". Drętwienie lewej ręki i chłód - wynika ze złego ukrwienia w tym momencie- to mi podchodzi pod problemy z sercem, czyli do kardiologa. A drętwienie ust i języka, to też może, być skutek problemow z sercem i krążeniem. Albo na tle nerwowym. Chociaż najbardziej by mi to pod problemy neurologiczne. No ale skoro miałaś badania i wszystko wykluczyli, to może powinas przejśc badania kardiologiczne.

Gość gość99998888
Myślę, że powinnaś pójść jeszcze do innego neurologa. Od mojej znajomej dziecko miało różne objawy neurologiczne np. takie odrętwienie nogi (powłóczyło nią) a także czasem niekontrolowane ruchy ręką, więcej nie wiadomo bo to male dziecko i nie opowiadało o objawach dokładnie. Lekarze stwierdzali, że wszystko ok, a jak się wybrała do profesora neurologii to prawie od progu zdiagnozował malca, że guz na mózgu co potwierdziły potem szersze badania. Tak, że opinia jednego lekarza czasem nic nie znaczy bo część lekarzy to ... szkoda gadać. Życzę zdrowia i aby u Ciebie okazało się to jakąś błahostką czy też zmęczeniem.

Gość gość
może udar

Gość gość
Gość 10:51 Jesteś lekarzem?

Gość gość
Miałam to samo ok 10 lat temu. Mama wezwała pogotowie. Przyjechali, dostałam leki na uspokojenie. (W domu była sytuacja stresowa) Nigdy nie wróciło.

Gość gość
zrob rezonans magnetyczny .najwyzej prywatnie i z nim pochoc do kilku neurologow. objawy wskazuja na raka mozgu ale moze to co innego

Gość gość
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi; ]

Gość Ewela

Witam ja mogę podać przyczynę jaka stwierdzili u mnie lekarze 20 lat temu była to silna migrena i miałam wszystkie objawy które pani opisuje